4,5 Aylık Kilo

182 görüntüleme
Emsal A.

Emsal A.

26 Mart 2026 11:47
Merhaba bebeğim erkek 7 kasımda 3370 gram, 50cm boy, 35 cm kafa çapı ile doğdu şuan 4,5 aylık kilosu 7500gram, boyu 65cm, kafa çapı 40,5 sizce normal mi doktorumuz kilosunun biraz aşağıda olduğunu söyledi endişelendim birde kafa çapı küçük mü sizce ?

@Ai Asistan
.

.....

26 Mart 2026 12:01
Benim kızımda sizinle aynı ayda kilo da çok yakın doktor gayet güzel demişti her doktor farklı diyor sanırım
R

Rabia

26 Mart 2026 12:12
Son bir ayda ne kadar kilo aldı gayet güzel görünüyor bebeğinizin kilosu
Emsal A.

Emsal A.

26 Mart 2026 12:15
1 ay 1 hafta oldu arası yani 37 günde 710 gram
Emsal A.

Emsal A.

26 Mart 2026 12:15
Sanırım kız ve erkek bebekte biraz fark oluyor
E

Ezgi D.

26 Mart 2026 12:17
Persentil tablosuna göre bebeğiniz gayet iyi kilo ve boyda. Dün bizimde kontrolümüz vardı sizin oğlunuzdan 10 gün sonra doğmuş oğlum. 7.200 kg çıktı. Ve doktor çok iyi olduğunu söyledi
Emsal A.

Emsal A.

26 Mart 2026 12:19
Çok teşekkürler peki kafa çapı kaç çıktı acaba beni biraz o endişelendirdi de
E

Ezgi D.

26 Mart 2026 12:19
Kafa çapıda 41 çıktı. Bence gayet ideal oğlunuzun ölçüleri. Hiç telaşlanmayın 🤍
Emsal A.

Emsal A.

26 Mart 2026 12:28
Biraz rahatladım şuan teşekkür ederiimm☺️🌺
S

Sümeyye T. D.

26 Mart 2026 12:40
Merhabalar benim bebeğim de 19 Kasım doğumlu, 4 ay 5 günlük kontrolünde kilosu 6800 geldi. Kız bebek boyu da 62 cm kafa çapı 41 ama doktor her şeyin normal olduğunu söyledi. İnternetten ortalama değerlere bakıyorum bebeğiniz için endişelenmeyin. Bence doktorlar bile anlık yorumlarını değiştirebiliyor.
B

Beyza K.

26 Mart 2026 12:55
Bu doktorlar nerenin doktoru ya boş yere insanları telaşlandırıyorlar kilosu çok iyi
Emsal A.

Emsal A.

26 Mart 2026 13:07
İnanın bende anlamadım zaten bu aya kadar çocuk 1200 gram alıyordu bu ay çok hareketlendi ve dikkati dağılıyor ona rağmen 700 gram kadar almış aslında yani
M

Merve

26 Mart 2026 13:13
Siz doktorunuzu değiştirin bence bebek sadece anne sütü alıyorsa zaten büyüdükçe emme süresi azalır hemde hareketlendigi icin yag yakımı fazla olur ilk aylardaki gibi kilo almazlar gönlünüzü ferah tutun gayet sağlıklı bir bebeğiniz var oturma pozisyonuna gelince ilk önce kucakta destek sonra koltukta vs yanlarına destek zamanla öğrenecektir bebisler icin hepsi yeni bir beceri siz desteklemezseneniz hepsi gecikir sevgiyle saglikla büyüsün
Emsal A.

Emsal A.

26 Mart 2026 13:50
Teşekkür ederimm 🌺 cümlemizin ki inşallah
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

27 Mart 2026 00:49
Bebeğinizin Gelişimi Hakkında Bilgiler

Bebeğinizin doğum kilo, boy ve kafa çapı ile şu anki değerlerini karşılaştırarak gelişimini değerlendirebiliriz.

Doğum kilosu: 3370 gram
Doğum boyu: 50 cm
Doğum kafa çapı: 35 cm
Şu anki yaşı: 4,5 ay
Şu anki kilosu: 7500 gram
Şu anki boyu: 65 cm
* Şu anki kafa çapı: 40,5 cm

Kilo Gelişimi

Bebeğinizin kilo gelişimi hakkında fikir sahibi olmak için, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) belirlediği standartları kullanabiliriz. Buna göre, 4-6 aylık bir bebeğin ortalama kilosu 6-8 kg arasındadır. Bebeğinizin kilosu 7500 gram, yani bu standartlara göre normal kabul edilebilir.

Ancak doktorunuz kilonun biraz aşağıda olduğunu söylemiş. Bu durumda, bebeğinizin kilo gelişimini yakından takip etmek önemlidir.

Boy Gelişimi

Bebeğinizin boyu 65 cm, bu da normal kabul edilebilir bir değerdir. 4-6 aylık bebeklerin ortalama boyu 60-66 cm arasındadır.

Kafa Çapı Gelişimi

Bebeğinizin kafa çapı 40,5 cm, bu da normal kabul edilebilir bir değerdir.

Endişe Edilecek Bir Durum mu?

Doktorunuzun kilo hakkında endişe etmesi, bebeğinizin gelişimini yakından takip etmek için bir işaret olabilir. Ancak, verdiğiniz bilgilere göre, bebeğinizin boyu, kilosu ve kafa çapı normal sınırlar içinde görünüyor.

Yine de, doktorunuzun tavsiyelerine uymak ve bebeğinizin gelişimini düzenli olarak takip etmek önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kafa Şekil Bozukluğu Kask Tedavisi
2. Kilo/boy/gelişim
3. Bebeğinizin Kilosu Normal mi?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
G

Gülsen D.

27 Mart 2026 14:05
.....
Benim kızımda sizinle aynı ayda kilo da çok yakın doktor gayet güzel demişti her doktor farklı diyor sanırım
Hayir erkek ve kiz bebek boy ve kilosu farkli olur. Kiz bebek icin doktorunuz normal demis olabilir benim bildigim erkek bebekler daha kilolu oluyor kizlara gore.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir