4 Buçuk Aylık Tadım

145 görüntüleme
E

Esra E.

Premium Üye
2 Haziran 2026 12:17
oğlum 4 buçuk aylık. Doktorumuz 4. Ay kontrolünde, 4 buçuk aylık olduğunda tadıma başlayabilirsiniz demişti. 6.ayı beklemeli miyiz yoksa ne yapmalıyız
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
2 Haziran 2026 12:19
Ek Gıdaya Başlama Zamanı

Bebeğiniz 4 buçuk aylık ve doktorunuz 4. ay kontrolünde 4 buçuk aylık olduğunda tadıma başlayabilirsiniz demiş. Bu durumda, ek gıdaya başlamak için 6. ayı beklemeyebilirsiniz.

Öneriler:

1. Doktorunuzun tavsiyelerine uyun: Doktorunuz bebeğinizin gelişimini takip etmiş ve 4 buçuk aylık olduğunda tadıma başlayabilirsiniz demiş. Bu nedenle, doktorunuzun tavsiyelerine uymak en iyisi olacaktır.
2. Bebeğinizin hazır olduğunu kontrol edin: Bebeğinizin ek gıdaya başlamak için hazır olup olmadığını kontrol edin. Bebeğinizin başını dik tutabiliyor, desteksiz oturabiliyor ve yiyeceklere ilgi gösteriyor olması gerekir.
3. Tadıma başlayın: Bebeğinizin hazır olduğunu düşünüyorsanız, tadımaya başlayabilirsiniz. İlk olarak, pürüzsüz ve yumuşak gıdalarla başlayabilirsiniz, örneğin yoğurt, havuç püresi veya patates püresi.
4. 3 gün kuralına uyun: Her yeni gıda ile başlarken 3 gün kuralına uyun. Bu, bebeğinizin yeni gıdaya alerjisi olup olmadığını kontrol etmek için önemlidir.

Unutmayın: Ek gıdaya başlama zamanı her bebek için farklıdır. Bebeğinizin gelişimini takip edin ve doktorunuzun tavsiyelerine uyun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda İsteği
2. 4buçuk Aylık Tadım Başladık
3. Tadım Süreci
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Sema G.

Sema G.

2 Haziran 2026 13:36
Bebeğinizin gelişimi nasıl? Kilosu ? Bide sütünüz yetiyor mu? Bunlar iyiyse bnce aceleye gerek yok ek gıda için tabi yinede doktorunuz ve siz daha iiy bilirsiniz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir