Tadım Süreci

149 görüntüleme
A

Ayşe A. ..

16 Temmuz 2025 17:00
Merhaba, bebeğim henüz yeni 4 aylık oldu, çoğunlukla anne sütü alıyor. Nadiren mama veriyorum (günde max. 1/2 kez bazen hiç vermiyorum).Yemeklere sürekli atılıyor, çok fazla isteği var. Bazen kendi kendine çiğneme yapıyor. Tadım sürecine başlamalı mıyım sizce yoksa erken mi?
Y

Yaren ..

16 Temmuz 2025 17:32
Anne sütü alıyorsa bence erken, biz mama içtiğimiz halde doktor tavsiyesiyle 5.5 aylıkken başladık
S

Senem Ş.

16 Temmuz 2025 17:47
Benm kızım da 4 aylık ama bız mama kullandığımız ıcın sadece tadımlara gectık doktor tavsıyesı uzerınde ama anne sütü alıyorsa suan ıcın hıc acele etmene gerek yok 5.5 6 aylık olana kadar beklemen daha ıyı 🥰
A

Ayşe A. ..

16 Temmuz 2025 19:10
Sağolun teşekkür ederim 💖
G

Gülderen Ş.

16 Temmuz 2025 19:12
Merhaba tadım aşamasını geçtikten sonraki süreçte bebeğimin istediği kadar yemek verebilirmişim bi sınırı var mı
E

Elif S.

16 Temmuz 2025 19:16
5.5 - 6 aya doğru sebze meyve filesiyle deneyebilirsiniz.
6- 6.5 ay arası katı gıda başlaması gerekliymiş çölyak riskini azaltmak vs için,, katı gıda öncesi birkaç deneme ile alerji durumu gözlemle şansınız da olur
E

Elif S.

16 Temmuz 2025 19:18
Gülderen hanım selamlar, tadım sonrası porsiyonları yavaş yavaş artırmak gerekiyor, kabızlık olmaması adına. zaten 9. aya kadar bu katı gıdalar doyum gibi değil, yine tadım sayılıyor. 2 tatlı kaşığı ile başlarsınız, miktarı azar azar artırarak kendi bebeğinizin yumruğu kadar miktara çıkabilirsiniz (kendi hekimimiz bu şekilde önerdi, iyi bir hekim o da gerçekten)
G

Gülderen Ş.

16 Temmuz 2025 19:34
Teşekkür ederim Elif hanım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir