Tadım Süreci
149 görüntüleme
A
Ayşe A. ..
16 Temmuz 2025 17:00
Merhaba, bebeğim henüz yeni 4 aylık oldu, çoğunlukla anne sütü alıyor. Nadiren mama veriyorum (günde max. 1/2 kez bazen hiç vermiyorum).Yemeklere sürekli atılıyor, çok fazla isteği var. Bazen kendi kendine çiğneme yapıyor. Tadım sürecine başlamalı mıyım sizce yoksa erken mi?
Y
Yaren ..
16 Temmuz 2025 17:32
Anne sütü alıyorsa bence erken, biz mama içtiğimiz halde doktor tavsiyesiyle 5.5 aylıkken başladık
S
Senem Ş.
16 Temmuz 2025 17:47
Benm kızım da 4 aylık ama bız mama kullandığımız ıcın sadece tadımlara gectık doktor tavsıyesı uzerınde ama anne sütü alıyorsa suan ıcın hıc acele etmene gerek yok 5.5 6 aylık olana kadar beklemen daha ıyı 🥰
A
Ayşe A. ..
16 Temmuz 2025 19:10
Sağolun teşekkür ederim 💖
G
Gülderen Ş.
16 Temmuz 2025 19:12
Merhaba tadım aşamasını geçtikten sonraki süreçte bebeğimin istediği kadar yemek verebilirmişim bi sınırı var mı
E
Elif S.
16 Temmuz 2025 19:16
5.5 - 6 aya doğru sebze meyve filesiyle deneyebilirsiniz.
6- 6.5 ay arası katı gıda başlaması gerekliymiş çölyak riskini azaltmak vs için,, katı gıda öncesi birkaç deneme ile alerji durumu gözlemle şansınız da olur
6- 6.5 ay arası katı gıda başlaması gerekliymiş çölyak riskini azaltmak vs için,, katı gıda öncesi birkaç deneme ile alerji durumu gözlemle şansınız da olur
E
Elif S.
16 Temmuz 2025 19:18
Gülderen hanım selamlar, tadım sonrası porsiyonları yavaş yavaş artırmak gerekiyor, kabızlık olmaması adına. zaten 9. aya kadar bu katı gıdalar doyum gibi değil, yine tadım sayılıyor. 2 tatlı kaşığı ile başlarsınız, miktarı azar azar artırarak kendi bebeğinizin yumruğu kadar miktara çıkabilirsiniz (kendi hekimimiz bu şekilde önerdi, iyi bir hekim o da gerçekten)
G
Gülderen Ş.
16 Temmuz 2025 19:34
Teşekkür ederim Elif hanım