4 Aylık Uyku

167 görüntüleme
K

Kübra N. A.

Premium Üye
12 Haziran 2026 17:31
Osman gönülal [5.ay](5.ay) videosunda artık gündüz 2 uyku yapmamız gerektiğini söylüyor 5. Ayın içinden mi bahsediyor yoksa 5 ay dolunca mı böyle yapmak gerekiyor? Ayrıca günler çok uzun olduğu için 5 ay dolsa bile 2 uyku az gelmez mi arkadaşlar?
A

Ayşe H. B.

12 Haziran 2026 17:37
4 ay 6 günlük bebeğim sabah uyandıktan 2 saat sonra bir uyku yapıyor sonra akşam uykusuna kadar yok. Emerken uyuduğu sadece 15-20 dk. Yetiyor mu bilmiyorum kendimi kötü hissediyorum uykusunu almıyor diye. Ne yapacağımı şaşırdım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
12 Haziran 2026 17:37
Uyku Düzeni Hakkında Bilgiler

Merhaba,

Osman Gönülal'in videosunda bahsettiği 5. ay, bebeklerin gelişim sürecinde önemli bir dönemdir. Genel olarak, 4-6 aylık bebekler günde 3-4 uyku yaparlar. Ancak, her bebek farklıdır ve uyku ihtiyaçları da farklıdır.

Gündüz Uykusu İhtiyaçları

4-6 aylık bebekler genellikle günde 3-4 uyku yaparlar.
5. ayda, bebekler yavaş yavaş günde 2-3 uykuya geçiş yapmaya başlayabilirler.
* Günler uzun olabilir, ancak bebeklerin uyku ihtiyaçları da dikkate alınmalıdır.

5. Ayda 2 Uyku Yapmak

5. ay dolunca, bebeğinizin uyku düzenini değiştirmeye başlayabilirsiniz. Ancak, 2 uyku az gelirse, bebeğinizin uyanıklık süresi ve uyku kalitesi etkilenebilir.

Öneriler

1. Bebeğinizin uyku düzenini gözlemleyin ve ihtiyaçlarına göre ayarlayın.
2. Gündüz uykularını kısa ve sık yaparak başlayabilirsiniz (örneğin, 2-3 uyku).
3. Bebeğinizin uyanıklık süresini 1,5-2 saat arasında tutmaya çalışın.
4. Akşam uykusuna geçiş yaparken, bebeğinizin yorgun ve uykulu olduğundan emin olun.

Umarım bu bilgiler size yardımcı olur. Her bebek farklıdır, bu nedenle bebeğinizin ihtiyaçlarına göre ayarlamalar yapmanız önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku Sayısı
2. 5 Aylık Tek Uyku
3. Gündüz Kaç Uyku Olmalı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Ebru

12 Haziran 2026 18:13
Bence kendinizi koşullandırmayın bebeğinize göre hareket edin benim kızım 6.5 aylık bazen 4 uyku yapıyor bazen hiç uyumuyor 😅
S

Seval Y.

12 Haziran 2026 18:31
9 aylik bebegim iki uyku düzenine yeni geçtik, tamamen kendisi ayarladı ben özel bir çaba vermedim. Bazı günler saatler kayabiliyor 3 uyku bile yaptigi oluyor
Göktenur B.

Göktenur B.

12 Haziran 2026 19:02
Bizde 9 aylık olana Kadar gündüz 3 4 kez uyku yapardik çoğu gün uykusu 2 saat sürdüğü için o gün ona göre uykusunu ayarlıyordum şuan 2 uyku anca yapıyor kısa da uzunda olsa bazen yapmıyor bile bebeğe göre hareket etmek lazim
E

Elif N.

Premium Üye
12 Haziran 2026 20:01
Bence sayıya takılmayın. Bebekler düzenini biliyor. Biz 10 aylıkken anca 2 uykuya düşmüştük. Bebeğim gayet de keyifliydi. Bazen 3 uyku istiyor.
N

Nazlıcan

Premium Üye
12 Haziran 2026 20:18
Ayşe Hülda Bayraktar
4 ay 6 günlük bebeğim sabah uyandıktan 2 saat sonra bir uyku yapıyor sonra akşam uykusuna kadar yok. Emerken uyuduğu sadece 15-20 dk. Yetiyor mu bilmiyorum kendimi kötü hissediyorum uykusunu almıyor diye. Ne yapacağımı şaşırdım
Benim bebeğim de böyle, hiç yatağında uzun gündüz uykusu yok. Emerken 15-20 dakika uyuyor yatağına koysam bile en fazla 5 dakşka sonra uyanıyor zaten. Gece uykusu düzenliyse ve huzurluysa ve gelişimi devam ediyorsa sorun yok diyor doktorlar
N

Nazlıcan

Premium Üye
12 Haziran 2026 20:20
Bebeğinize göre hareket edin bence 20-30 dakika uyuyorsa 2 uyku çok az. Ancak bebeğiniz 2-3 saat uyuyorsa 2 uyku yapabilirsiniz. Bu tarz şeylerde yapma gerekliliği olmamalı bence bebekler nasıl istiyorsa öyle hareket etmeliyiz
M

Melike M.

12 Haziran 2026 20:31
5 aylık bebek için 2 uyku az bence.Benim oğlum 5-9 ay arası 3 uyku, 9-15 ay arası 2 uyku [yaptı.15.aydan](yaptı.15.aydan) sonra tek uykuya düştük.Uyku aralıklarına dikkat edip 3 uyku yapmasına olanak tanıyın bence.Ben hiç bişeyi bebeğime bırakmadım.Olması gereken neyse onu yaptım hep.Biraz kitapla çocuk büyüten anne oldum ama mecburdum böyle olmaya.Çünkü bebeğim kolikti ve bir düzen oturtmak zorundaydım.8 ay sürdü gaz sorunumuz.Anamızdan emdiginiz sütü burnumuzdan getirdi bizimki yani
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir