4 Aylik Ses Çıkarmıyor

436 görüntüleme
M

Merve K.

Premium Üye
14 Haziran 2026 23:05
Bebeğim tam 4 aylık oldu. Ne yaparsam yapayım ses cikarmiyor sesli gülmüyor, sadece aglarken ııı lıyor. Benzer şeyler yaşayan oldu mu?

Geçen ay oyuncaklarına ses çıkarıyor onlarla konuşuyordu ama bizlere konuşmuyordu böyle olunca oyuncaklarini göstermeyi kestim hep kendi yüzümü gösterdim bu sefer de ne bize ne oyuncaklarına artık ses çıkarmayı bıraktı.

Göz teması var gülmesi de var ama sessiz gülüyor.

Bazen ses çıkaracak gibi oluyor o zaman da midesi ağzına geliyor, ses telleri mi tahriş oldu acaba diyorum bilemiyorum, dil bağı var bir de doktorlar konuşmayı engellemez diyor ama aklıma artık bunlar geliyor sebep.

Çok nadir eee-ııı arası birşeyler diyor bana, onu da sadece tummy time pozisyonunda yapıyor. Ne yapsam bilemedim. Annem eşim ben o kadar konuşuyoruz ki bebegimizle artık sesimiz kesildi yani çok ilgileniyoruz aslında kendisiyle.

Cok üzülüyorum bu haline.
N

Nazlıcan

Premium Üye
14 Haziran 2026 23:16
Konuşurken ona vakit tanıyor musunuz yani ona bir şey söyleyince bir süre bekliyor musunuz?

Bir de biz ilk ses çıkartmaya başladığı zaman onunla aynı anda tek odak noktası olacak şekilde durup oouı uuu gibi sesler çıkartıp onun da o sesi çıkartması içim hem büyük mimikler hem de sevindiğimizi gösteren hareketler yaptık.
M

Merve K.

Premium Üye
14 Haziran 2026 23:46
Nazlıcan
Konuşurken ona vakit tanıyor musunuz yani ona bir şey söyleyince bir süre bekliyor musunuz?

Bir de biz ilk ses çıkartmaya başladığı zaman onunla aynı anda tek odak noktası olacak şekilde durup oouı uuu gibi sesler çıkartıp onun da o sesi çıkartması içim hem büyük mimikler hem de sevindiğimizi gösteren hareketler yaptık.
Evet ses çıkartıp bekliyorum. Ama sadece bakıyor ya da sessiz gülüyor.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
15 Haziran 2026 00:01
Bebeğinizin 4 aylıkken ses çıkarmaması ve sesli gülmem endişe duydu anlaşılıyor. Öncelikle bebek farklı gelişim gösterirları diğerlerinden daha sess.

Bebeğinizin göz teması kurması ve gülmesi, normal gelişim içinde olduğu şeklinde yorumlanabilir.
4 aylık bebekler genellikle ses ve çevresiyle etkileşimde bulunmaya başlarlar bazı bebeklerde bu süreç daha.
Dil bağı, yani frenulum, bazı bebeklerde konuşma gelişileyebilir, ancak doktor bunun konuşmayı engellemediğini belirtir.

Bebeğinizin ses çıkarmamas nedeni olabilir:

1.Gelişimsel Dön: Bebeğinizin 4 aylıkken belirli bir dönemiyor olabilir. Bazı bebekler 4-6 ay arasında daha az ses çıkarabilir, dönemde fiziksel gelişim ve motor odaklanabilirler.
2.
Dikkat Değişimi: Bin dikkatı oyuncak ve tekrar oyuncaklarına kaymış olabilir, bu da bir durum olabilir.
3.
İletişimı
: Bebeğiniz sizinle göz teması kur gülüyor olabilir, onun iletişim kurmaya işaretidir.

Endişle ilgili olarak şunları yap
Doktor: Bebeğinizuyla bir görüşme plan, olası sağlık sorun bilgi edinebilir Dil vema Terapisti: ve konuşma terap danışarak, bebeğiniz becerilerini değerlendirebilir veabilirsiniz.
**Evde Etkileşimebeğinizle konuşmayaarkı söylemeye sesler

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 4 Bucuk Aylik Bebisler Cevap Verin
2. Ses Çıkartma Yetisi Kaybolması
3. 4. Ay Babıldama
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
M

Merve K.

Premium Üye
15 Haziran 2026 00:04
Ai Asistan
Bebeğinizin 4 aylıkken ses çıkarmaması ve sesli gülmem endişe duydu anlaşılıyor. Öncelikle bebek farklı gelişim gösterirları diğerlerinden daha sess.

Bebeğinizin göz teması kurması ve gülmesi, normal gelişim içinde olduğu şeklinde yorumlanabilir.
4 aylık bebekler genellikle ses ve çevresiyle etkileşimde bulunmaya başlarlar bazı bebeklerde bu süreç daha.
Dil bağı, yani frenulum, bazı bebeklerde konuşma gelişileyebilir, ancak doktor bunun konuşmayı engellemediğini belirtir.

Bebeğinizin ses çıkarmamas nedeni olabilir:

1.Gelişimsel Dön: Bebeğinizin 4 aylıkken belirli bir dönemiyor olabilir. Bazı bebekler 4-6 ay arasında daha az ses çıkarabilir, dönemde fiziksel gelişim ve motor odaklanabilirler.
2.
Dikkat Değişimi: Bin dikkatı oyuncak ve tekrar oyuncaklarına kaymış olabilir, bu da bir durum olabilir.
3.
İletişimı
: Bebeğiniz sizinle göz teması kur gülüyor olabilir, onun iletişim kurmaya işaretidir.

Endişle ilgili olarak şunları yap
Doktor: Bebeğinizuyla bir görüşme plan, olası sağlık sorun bilgi edinebilir Dil vema Terapisti: ve konuşma terap danışarak, bebeğiniz becerilerini değerlendirebilir veabilirsiniz.
**Evde Etkileşimebeğinizle konuşmayaarkı söylemeye sesler

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 4 Bucuk Aylik Bebisler Cevap Verin
2. Ses Çıkartma Yetisi Kaybolması
3. 4. Ay Babıldama
Hiçbir şey anlamadım çok devrik ve eksik cümleler var bu cevapta.
K

Kader T.

15 Haziran 2026 01:07
Merhaba, ben de aynı konuda sorun yaşamıştım. Nihayet bugün tekrar o güzel sesiyle nidalar atmaya başladı. Bebekler yeni bir şeyler öğrendiğinde (benim kızım dönmeyi kafaya takmıştı) onlara odaklanıp daha önceki yaptıklarını bazen geri plana atabiliyorlarmış.

Yeni bir ortama çıkardım orda sesini tekrar kullaaya başladı, açık havada sahile götürdüm isterseniz siz de bir deneyin :)
N

Nazlıcan

Premium Üye
15 Haziran 2026 05:31
Merve K.
Bunlar da iletişim şekli ama, stres yapmayın bence :) Benim bebeğim de 4 ay 20 günlük, sadece yüzümüze bakıp sessizce gülüyordu uzun bir süre, 1 ay kadar önce babasına 1 kere kahkaha atarak güldü o günden sonra uzunca bir süre yine sessiz gülmeye devam etti. Ara ara edindikleri becerileri kullanmamaya başlıyorlar muhtemelen öyle bir şey olmuştur. Siz yine oyuncaklarıyla konuşmasına da müsaade edin bence ki o da iletişim kurmayı o şekilde yapıyorsa devam etsin. Bir de biz aynalardan çok faydalanıyoruz, aynaya bakınca sürekli konuşmak istiyor :)
D

Dinara R.

Premium Üye
15 Haziran 2026 08:11
Merve K.
Merve hanım merhabalar, benim kızım da çok güzel agularken kendi kendine güzel sesler çıkarırken 4 aylıkken birden agulamayı kesmişti aradan 20-25 gün geçti tekrar eskisinden de gür bir sesle agulamaya ve sesli kahkahalar atmaya başladı. Siz de stres yapmayın bebeklerimiz stresimizi anlıyor. Siz konuşmaya devam edin o güzel kahkahaları geri gelecek. Bu arada şu an bebeğim 6 aylık.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir