Ses Çıkartma Yetisi Kaybolması
158 görüntüleme
M
Merve B.
19 Haziran 2025 09:30
Hocam merhaba bebeğim 4 ay 5 günlük 3,5 aylıkken kendi kendine sesler çıkartıp konuşur gibi ağız hareketleri yapıyordu kendi kendine çığlık atıyordu birden bire 15 gündür ses çıkartmayı sesli gülmeyi kesti neden dolayı olabilir yanıtlarsanız çok sevinirim
Ş
Şevval ..
19 Haziran 2025 11:34
Bence bunda bir problem olduğunu düşünmüyorum benim bebeğim de 6 aylık şu anda bazı dönemlerde daha çok bağırıp bazı dönemlerde hiç ses çıkarmıyordu. Dönemsel olarak sürekli farklı şeyler öğrendikleri için o dönem ne öğrenirlerse ona odaklanıyorlar bence. Hala sizin davranışlarınıza ve mimiklerinize konuşmalarınıza tepki veriyorsa, göz teması varsa korkmayın. Doktor değilim ama naçizane düşüncem benim de 🌸
M
Merve B.
19 Haziran 2025 11:36
Tepki veriyor ama sadece ses çıkartma yok göz teması da kuruyor o konu da da sıkıntı yok ama birden bire ses çıkarması kesilince aklıma türlü şeyler geldi
G
Gizem B. ..
21 Haziran 2025 09:24
Benimde oğlum 1 hafta sonra 7 aylık olacak 6 aylık olduğu gün meme demeye basladi anni yi zaten bir süredir söylüyordu ama meme kelimesini 3 gun boyunca sürekli söyledi söyledi sonra kesti simdi 3 haftayi geçti tekrar demio arada anni dio sürekli kahkaha ciglik atio himm dio aklı fikri nesnelerde herseyi yemek istio ben odadan gidince aglio bana bagrio bazen ama meme demeyi kesti cok aklima takılıo kesmesi
G
Gizem B. ..
21 Haziran 2025 09:25
Ust uste o kadar cok dedi ki ama sonra kesti
Ö
Özlem P.
21 Haziran 2025 21:23
Gelişim nöbetleşe devam ettiği için farklı bir alana beyin odaklanınca diğer gelişim alanları beklemeye alınıyor sanırım. Bizimki de öyle babıldamalar azaldı 4 buçuk aylık
F
Fatma Y.
22 Haziran 2025 11:41
Bizimki de öyleydi 3 aylıkken kendi kendine sesler çıkarırdı sonra sustu 7 aylıkken babıldamalar başladı 1 yaşta anlamlı kelimeler
M
Merve B.
22 Haziran 2025 18:46
O zaman bu durum oldukça olası bir şey, herkesin başına gelmiş demekki ataklardan dolayı yeni şeyler öğrenmeye çalışıyor
M
Merve B.
22 Haziran 2025 18:47
O zaman bu durum oldukça olası bir şey, herkesin başına gelmiş demekki ataklardan dolayı yeni şeyler öğrenmeye çalışıyor