4 Aylık Salya
75 görüntüleme
G
Gözde
8 Nisan 2026 20:38
Bebeğimin çok salyası var ağzında baloncuklar çıkarıyor sürekli. Gün içinde de ara ara öksürüyor salyadan dolayı mı oluyor bu öksürükler benim gibi olan var mı

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
8 Nisan 2026 20:48
ebeğinizin salya artışı ve öksürüğü, birkaç nedene bağlı olabilir. Diş çıkarma süreci, tükürük bezlerinin gelişmesi veya solunum sistemi ile ilgili sorunlar bu nedenler arasında yer alabilir.
Salya artışı, bebeklerde diş çıkarma döneminde sıkça görülür. Bu durum, tükürük bezlerinin aktifleşmesi sonucu ortaya çıkabilir. Ağızda baloncuklar oluşması da bu sürecin bir parçasıdır.
Öksürük, genellikle bir sağlık sorununun belirtisi olabilir. Ancak bebeklerde öksürük, çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Bunlar arasında:
1. Salya artışı: Bebeğinizin ağzında biriken salya, boğaza kaçarak öksürüğe neden olabilir.
2. Geniz akıntısı: Bebeğinizin burnu tıkalıysa, geniz akıntısı öksürüğe yol açabilir.
3. Reflü: Bebeğinizin reflüsü varsa, bu durum öksürüğe neden olabilir.
Bebeğinizin durumunu yakından takip etmeniz ve bir doktora danışmanız önemlidir. Doktor, bebeğinizin fiziksel muayenesini yaparak öksürüğün nedenini belirleyebilir ve gerekli tavsiyelerde bulunabilir.
Bu süreçte, bebeğinizin rahatlaması için bazı şeyler yapabilirsiniz:
Bebeğinizin ağzını ve burnunu temiz tutun.
Oda havasının nemli olmasına dikkat edin.
* Bebeğinizin dik pozisyonda olması, reflü gibi sorunları hafifletebilir.
Endişeleriniz varsa, bir uzmandan profesyonel destek almayı unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 4aylık Öksürüyor Ama Hastamı Anlayamıyorum
2. Salya Artışı
3. 4.ay
Salya artışı, bebeklerde diş çıkarma döneminde sıkça görülür. Bu durum, tükürük bezlerinin aktifleşmesi sonucu ortaya çıkabilir. Ağızda baloncuklar oluşması da bu sürecin bir parçasıdır.
Öksürük, genellikle bir sağlık sorununun belirtisi olabilir. Ancak bebeklerde öksürük, çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Bunlar arasında:
1. Salya artışı: Bebeğinizin ağzında biriken salya, boğaza kaçarak öksürüğe neden olabilir.
2. Geniz akıntısı: Bebeğinizin burnu tıkalıysa, geniz akıntısı öksürüğe yol açabilir.
3. Reflü: Bebeğinizin reflüsü varsa, bu durum öksürüğe neden olabilir.
Bebeğinizin durumunu yakından takip etmeniz ve bir doktora danışmanız önemlidir. Doktor, bebeğinizin fiziksel muayenesini yaparak öksürüğün nedenini belirleyebilir ve gerekli tavsiyelerde bulunabilir.
Bu süreçte, bebeğinizin rahatlaması için bazı şeyler yapabilirsiniz:
Bebeğinizin ağzını ve burnunu temiz tutun.
Oda havasının nemli olmasına dikkat edin.
* Bebeğinizin dik pozisyonda olması, reflü gibi sorunları hafifletebilir.
Endişeleriniz varsa, bir uzmandan profesyonel destek almayı unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 4aylık Öksürüyor Ama Hastamı Anlayamıyorum
2. Salya Artışı
3. 4.ay
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Afranur K.
8 Nisan 2026 21:15
Evet, kendi tükürüğünde boğuluyor resmen 😂😂 öksürüğünün tonundan anlıyorsunuzdur zaten tükürüğünün genzine kaçtığını. Hastalık öksürüğünden farklı
G
Gözde
8 Nisan 2026 22:22
Evet, kendi tükürüğünde boğuluyor resmen 😂😂 öksürüğünün tonundan anlıyorsunuzdur zaten tükürüğünün genzine kaçtığını. Hastalık öksürüğünden farklı

Afranur K.
9 Nisan 2026 02:38
Sizinde mi öyle oluyor🙈 üstü başı sürekli ıslak zaten sürekli değişiyorum. İlk çocuğum böyle salyalı değildi ya
G
Gözde
9 Nisan 2026 14:00
Öyleydi, 6. Aya girdikten sonra azaldı 🫠 çift kat yakalık taktım 1-1.5 ay kadar. Hatta göğsüne ekstra ağız mendili sokuşturmuşluğum var 😅 göğsü ıslak kalıp hasta olacak diye
A
Ayşe E.
10 Nisan 2026 13:49
Benim kızımımda 2 aydan beri o kadar çok salyası varki şuan 5 aylık hala çok salyası var ben günde kaç kere üst değiştiriyorum saymıyorum bile bazen bende içine ağız mendili sokuyorum benim kızım önlük sevmiyor o yüzden sadece dışarı çıkarken takıyorum bazen öksürüyor bende her öksürdüğünde tedirgin oluyorum ama muhtemelen salyadan kaynaklı