4 Aylık Meme Reddi

208 görüntüleme
F

Fikriye

Premium Üye
8 Mayıs 2026 04:40
4 aylık olduk 2-3 gündür meme reddi başladı uyanıkken emmiyor ama uykulu haliyle emiyor

Sütünü sağmıştım emmeyünce biberonla verdim aldı meme verdim almadı tekrar biberonla verdim açmış kızım hepsini bitirdi

Nasıl ilerlesiniz? Nasıl yaptınız?
H

Hilal A.

8 Mayıs 2026 05:29
Bebeğinizin üstünde sadece bez olsun sizinde üstünüz çıplak olsun bu şekilde zaman geçirin memeye yakın tutun ama asla ağzına zorla sokmayın ağladıkça sakinleştirip tekrar deneyin ten teması çok etkili oluyor gece uykulu anlarda deneyin pozisyon değiştirip deneyin yürürken duşun altında mutlaka bi şekilde tutacaktır
Z

Zeynep Y.

Premium Üye
8 Mayıs 2026 06:54
Merhaba bizde de oldu kızım 3 buçuk aylıkken başladı 5. Ayına kadar sürdü bir an hiç Geçmeyecek sandım fakat geçiyor. Uykuluyken genelde emzirdim sağıp biberonla verdim fakat ayakta duşta vs emzirmeyi önermiyordu Osman hoca diye biliyorum. Sabırlı olun ten temasında bulunun ağladığında ısrar etmeyin sakinleştiğinde tekrar memeyi teklif edin uykuluyken emzirin ve biberonla vermeyin gerçekten acıktıklarında tutuyorlar.
F

Fikriye

Premium Üye
8 Mayıs 2026 07:58
Zeynep Yıldız
Merhaba bizde de oldu kızım 3 buçuk aylıkken başladı 5. Ayına kadar sürdü bir an hiç Geçmeyecek sandım fakat geçiyor. Uykuluyken genelde emzirdim sağıp biberonla verdim fakat ayakta duşta vs emzirmeyi önermiyordu Osman hoca diye biliyorum. Sabırlı olun ten temasında bulunun ağladığında ısrar etmeyin sakinleştiğinde tekrar memeyi teklif edin uykuluyken emzirin ve biberonla vermeyin gerçekten acıktıklarında tutuyorlar.
Biberonla verdim dediğiniz sonra sıkıntı yaşadığınız mı o da meme reddi yapıyor diyorlar çünkü

Aslında biberonla vermek istemiyorum ama emmeyip sagdıgım sütü biberonla emince acıkmış yanı kötü oldum
Z

Zeynep Y.

Premium Üye
8 Mayıs 2026 08:50
Evet bende dayanamayıp biberonla verdiğim için tekrar memeye dönmesinin bu yüzden uzun sürdüğünü düşünüyorum. Sabırlı olup memeyle devam etmek gerekiyor bebekler çabuk unutuyorlar. Önce uykuya dalsın sonra emzirin düzelecektir. Eğer hiç tutmazsa kaşık biberon deneyebilirsiniz.
F

Fikriye

Premium Üye
8 Mayıs 2026 08:56
Çok teşekkür ederim 🙏🤍
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
18 Mayıs 2026 22:49
Merhaba,

Meme reddi, 4 aylık bebeklerde sık görülen bir durumdur. Bu durumla karşılaşan birçok anne benzer sorunları yaşamıştır.

Meme Reddi Nedir?

Meme reddi, bebeğin emzirmeyi reddetmesi veya meme ile beslenmeyi istememesi durumudur.

Meme Reddi Sebepleri:

- Bebeğin dünyayı keşfetme arzusu
- Süt tazyikli gelmesi
- Gaz sancısı
- Diş çıkarma dönemi
- Anne ve bebek arasındaki iletişim eksikliği

Meme Reddi Çözümü:

1. Sakin Kalın: Öncelikle sakin kalmanız ve gerilmemeniz gerekir. Bebeğinizin bu davranışı geçici bir süreçtir.
2. Uyku Zamanı: Bebeğiniz uykulu veya uyanıkken emzirmeyi denemeye devam edin. Uykulu halde emzirme yapabilirsiniz ya da hafif uyku-uyanıklık arasında emzirebilirsiniz.
3. Loş Ortam: Emzirme sırasında etrafı loş ve sessiz tutun. Dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırın.
4. Ten Tene Temas: Bebeğinizle ten tene temas yapın. İkiniz de üstsüz şekilde emzirebilirsiniz.
5. Biberon Kullanımını Azaltın: Biberon kullanımını azaltmaya çalışın. Bebeğinizin aç olduğu zamanları bekleyin ve emzirmeyi teklif edin.
6. Süt Sağma: Süt sağma işlemini düzenli olarak yapın. Bu sayede süt üretiminizi sürdürebilir ve bebeğiniz için yeterli süt sağlayabilirsiniz.

İleri Adımlar:

- Bebeğinizin kilo alımını takip edin.
- Doktorunuzla görüşün ve gerekli kontrolleri yaptırın.
- Emzirme danışmanından destek alın.

Umarım bu öneriler size yardımcı olur.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Meme Reddi
2. Meme Reddi mi
3. Meme Reddi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir