Meme Reddi
305 görüntüleme
S
Seda K.
18 Haziran 2025 21:42
Sütüm az kızım hem meme hem mama ile besleniyor. 4. ayından itibaren meme reddi başladı şimdi 7 aylık hiç emmiyor. Ne yapmam lazım. Biberonu bırakmaya çalışıyorum ama çocuk çıldıracak gibi mama da vermesem sütüm az
S
Sümeyra A.
18 Haziran 2025 21:48
Arkadaşım da aynı sorunu yaşadı ve emzirmeyi 3. Ayda bırakıp sağımla ilerledi her gün aynı saat (3 saatte bir) sütünü sağarak kesilmesini önledi hatta düzenli sağdığı için sütü arttırmıştı da. Kızı şuan 15 aylık hala sütünü sağıp biberonla besliyor çünkü asla memeyi emmiyordu sizde bu yolu deneyebilirsiniz
D
Dilek K.
19 Haziran 2025 09:31
4. Ayda meme reddi genelde oluyor. Bence pes etmeyin uyku uyaniklik arasında ya da farklı pozisyonlarda loş ortamda emzirmeye devam etmeye çalışın çünkü geçici bir dönem bu. Eğer biberon vs gibi alternatif yollara başvurursanız maalesef bebiş emmeyi bırakabilir sık sık farklı şekillerde emzirmeyi deneyin bence.
E
Elif U. K.
19 Haziran 2025 13:38
Ben de 2-3 ay arası yaşadım. Sanırım gazdan dolayı istemiyordu. Biberonla da verememiştim. Çok uğraştım ten tene temas, birlikte banyo, uykuda başında bekliyordım gözünü açar açmaz emziriyodum, çözüldü gibi çok şükür deneyebilirsiniz. Bi de aç olunca alıyo az da olsa
G
Gonca E.
19 Haziran 2025 13:41
8 aylık bebeğim hala dönem dönem meme reddi yaşıyor (diş çıkarma dönemlerinde atak haftalarında) pes etmeyin
Z
Zerrin ..
11 Temmuz 2025 20:24
Benimde 3.5 aylık meme reddi başladı, emmek istiyor ama meme ağzına değdiği an müthiş bağırarak ağlıyor, sanki elektrik çarpıyor, bu kadar red edecek ne oldu acaba 😭 başlarda gazdan ötürü ıkınmaktan ememiyordu sanırım o tetikledi, bi anda başladı. mama da alıyor biberonu bırakamıyorum mama aldığı için ama memeyi de emmiyor bugün biraz direndim biberonla vermemek için, emzirme destek sistemi ile vermeye çalıştım ama benimki memeye bile yaklaşmıyordu gündüz. Akşamüstü kavrayamıyor mu acaba diye düşünerek silikon göğüs ucu taktım güzelce emdi enteresan şekilde, ama çok aç ve uykusuzdu umarım ondan değildir. Tabi hala mamayı nasıl vereceğimiz meçhul, kaşık biberon sipariş ettim deneyeceğim. Sizde Eds kullanabilirsiniz mamayı da meme ile beraber verebilirsiniz eğer bebeğiniz bizimki gibi ağzıdeğdiği an kaçmıyorsa.
Z
Zerrin ..
11 Temmuz 2025 20:26
Bi de bi arkadaşım şöyle bir şey söyledi bebeği emzik almamış annesi 6 aylıkken emziği reçele batırıp vermiş ve bi anda emzik tutmuş çocuk. Tabi tavsiye değildir bu, bende çaresiz kalınca azıcık mememe sürdüm bugün (normalde asla yapmam ama işte çaresizlik, insan bebeğinin aç kalmasına dayanamıyor) ama bizde işe yaramadı. Ama ben tabi çok az sürdüm keşke yapmasaymışım 😕

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
18 Temmuz 2025 13:32
Merhaba bebekler büyüdükçe algılar açılır algılar açıldığı Zaman kolay olana yönelirler bu sürede bebeğiniz yedi aylık olduğu için sabırlı ve kararlı olmanız gerekiyor ki bebeğiniz tekrardan memeye dönsün bu aşamada sütünüzü arttırabilir ve biberon yerine başka Alternatif beslenme yöntemi kullanarak tekrardan memeye döndürebiliriz
M
Meryem T.
23 Temmuz 2025 08:02
Sütünüzü sağıp kaşık biberonla verin ara ara meme teklif edin biberon meme reddi sebebi başlı başına kaşık biberon deyin bence