4 Aylık Egzama 🥲

587 görüntüleme
S

Sibel Y.

10 Nisan 2026 13:16
Daha öncede post açmıştım. Dün dermatoloji doktoruna gittik korkulacak bir şey yok egzama dedi tahmin ettiğim gibi. Beyaz bebeklerde oluyor çoğunlukla dedi,kendiliğinden ileriki yaşlarda geçer dedi. Kaşıntısı için allerset damla verdi normalde 6 aydan küçük bebeklere önermiyoruz ama 4 damla kullanın dedi. Aranızda kullanan var mı tedirgin oldum açıkçası bir yan etkisi olursa diye.. bir de vücudu için kortizonlu krem verdi🥲
C

Cnsubozz

10 Nisan 2026 13:23
Benim de bebeğimde vardı egzama şuan 15 aylık hala var ama azaldı bizim doktorumuz Locoderm diye bir krem vermişti hep onu kullandık çok iyi geldi zaten egzama büyüyünce geçecek dediler
S

Sibel Y.

10 Nisan 2026 13:25
Cnsubozz
Benim de bebeğimde vardı egzama şuan 15 aylık hala var ama azaldı bizim doktorumuz Locoderm diye bir krem vermişti hep onu kullandık çok iyi geldi zaten egzama büyüyünce geçecek dediler
İçerisinde kortizon var mıydı kremin. Günlük nemlendirici ne kullanıyorsunuz kaşıntısı oluyor mu bebişin. Bana da 2 3 yaşına kadar devam eder dediler
İ

İrem ..

10 Nisan 2026 13:30
Kaşıntısı olduğunu nasıl fark ettiniz
H

Hatice B.

10 Nisan 2026 13:31
Bizim de egzamamız var mavi hametanla sürekli nemli tutup ectopix veya advantan krem sürüyoruz. 5 ay 10 günlük alerji damlası kullandık birkaç kez bir sorun olmadı sadece uyku yapıyor dediler bizimki uyumadı 😂
S

Sibel Y.

10 Nisan 2026 13:42
İrem
Kaşıntısı olduğunu nasıl fark ettiniz
Doktora sormuştum ayaklarını birbirine sürter yada vücudunu yatağa sürter ordan anlayabilirsin demişti. Fakat bizimki zıbını çıkardığım zaman eli direkt karnına gidip kaşıma hareketi yapıyor🥲
İ

İpek B. Z.

10 Nisan 2026 13:43
Sibel Yılmaz
İçerisinde kortizon var mıydı kremin. Günlük nemlendirici ne kullanıyorsunuz kaşıntısı oluyor mu bebişin. Bana da 2 3 yaşına kadar devam eder dediler
Evet Locoderm kortizonlu. Cok ince bir tabaka halinde sürmek gerekiyor. Ve gecici cözüm oluyor maalesef kortizonlu kremler. Bir sürü krem denedim, şu an Bioderma atopik ciltler icin olan baume krem deniyorum fena degil, ama o da cözüm olmuyor. Sanırım Osman Hocanin dedigi gibi, gecmeyen egzama icin bi alerji testi yaptirmamiz gerekecek bizim.
S

Sibel Y.

10 Nisan 2026 13:44
Hatice Bitim
Bizim de egzamamız var mavi hametanla sürekli nemli tutup ectopix veya advantan krem sürüyoruz. 5 ay 10 günlük alerji damlası kullandık birkaç kez bir sorun olmadı sadece uyku yapıyor dediler bizimki uyumadı 😂
😅 4 ay atağında uyusa pek fena olmaz aslında😁 bize de ectopix krem verdi bir hafta kullan dedi. Devamlı kullanımda sıkıntı olur mu ki kortizon içeriyor ya. Bide emülsiyon losyon verdi ek olarakta allerset işte. Sizin alerji damlasında mı allerset
S

Sibel Y.

10 Nisan 2026 13:46
İpek B Z
Evet Locoderm kortizonlu. Cok ince bir tabaka halinde sürmek gerekiyor. Ve gecici cözüm oluyor maalesef kortizonlu kremler. Bir sürü krem denedim, şu an Bioderma atopik ciltler icin olan baume krem deniyorum fena degil, ama o da cözüm olmuyor. Sanırım Osman Hocanin dedigi gibi, gecmeyen egzama icin bi alerji testi yaptirmamiz gerekecek bizim.
Burada bir arkadaş alerji testinde küçük aydaki bebeklerde çıkmıyor demişti ama bilemedim. Aslında bende istiyorum baktırmak
İ

İpek B. Z.

10 Nisan 2026 13:51
Sibel Yılmaz
Burada bir arkadaş alerji testinde küçük aydaki bebeklerde çıkmıyor demişti ama bilemedim. Aslında bende istiyorum baktırmak
Evet öyleymiş. Yanlis hatırlamıyorsam 2 yaş sonrasi bakılıyor asıl. Aralıkta 2 yaş olacak benim oğlum, umarim gerek kalmaz. Yazin geçmişti deniz suyu da iyi geldi sanırım, kışın yine başladı. Muhtemelen alerji degil ama arada atak gibi cogaliyor aşırı nemlendirmeme ragmen, o nedenle emin olamıyorum alerji olup olmadığına.
A

Ayşe N. K.

10 Nisan 2026 13:53
Benim bebeğim 6.5 aylık 3 aylıktan beri ekzama ile mücadele veriyoruz kullanmadığımız ilaç krem balm kalmadı sadece yüzündeydi şuan vücüdündada var kortizonlu kremler 1 2 gün yatıştırıyor sonrası yine aynı 3 aylık ken deri testi yaptık bişey çıkmadı napıcamı bilmiyorum sürekli kendini kaşıyıp yara yapıyo huzursuz yüzü vücüdü herlerinde var 2 yaşında geçer dedi napıcamozo bilmiyorum
S

Sibel Y.

10 Nisan 2026 13:59
Ayşe Nur Konal
Benim bebeğim 6.5 aylık 3 aylıktan beri ekzama ile mücadele veriyoruz kullanmadığımız ilaç krem balm kalmadı sadece yüzündeydi şuan vücüdündada var kortizonlu kremler 1 2 gün yatıştırıyor sonrası yine aynı 3 aylık ken deri testi yaptık bişey çıkmadı napıcamı bilmiyorum sürekli kendini kaşıyıp yara yapıyo huzursuz yüzü vücüdü herlerinde var 2 yaşında geçer dedi napıcamozo bilmiyorum
Geçmiş olsun deniz suyu iyi gelir demişti doktor bana da ama sabredicez çünkü geçen bir şey değilmiş ara ara alevlenip sönecek demişti doktor. Bol ve pamuklu giydirip sıcaktan uzak tut demişti
S

Sibel Y.

10 Nisan 2026 14:00
İpek B Z
Evet öyleymiş. Yanlis hatırlamıyorsam 2 yaş sonrasi bakılıyor asıl. Aralıkta 2 yaş olacak benim oğlum, umarim gerek kalmaz. Yazin geçmişti deniz suyu da iyi geldi sanırım, kışın yine başladı. Muhtemelen alerji degil ama arada atak gibi cogaliyor aşırı nemlendirmeme ragmen, o nedenle emin olamıyorum alerji olup olmadığına.
Umarım gerek kalmaz 2 yaşında komple geçer🥲
H

Hatice B.

24 Nisan 2026 17:47
Sibel Yılmaz
😅 4 ay atağında uyusa pek fena olmaz aslında😁 bize de ectopix krem verdi bir hafta kullan dedi. Devamlı kullanımda sıkıntı olur mu ki kortizon içeriyor ya. Bide emülsiyon losyon verdi ek olarakta allerset işte. Sizin alerji damlasında mı allerset
Doktorumuz bize sabah akşam günde 2 yi geçmeyin 3 gündrn fazla kullanmayın dedi. Kortizollü olduğu için çok sık kullanma sürekli nemli tut dedi
B

Begüm A.

24 Nisan 2026 18:42
Sibel Yılmaz
Maalesef doğru bizde çıkmadı testlerde sadece kakada kan ve egzamamız vardı ben kendim diyeti aça aça buldum neye alerjisi var diye
M

Melisa ..

4 Mayıs 2026 22:54
Begüm Aksoy
Maalesef doğru bizde çıkmadı testlerde sadece kakada kan ve egzamamız vardı ben kendim diyeti aça aça buldum neye alerjisi var diye
Merhaba bizim de egzamamız var giderek yayılıyor. Ben de alerjı olabılır dıye süt ve süt üeünler diyetine başlayıp bulmaya calısacagım varsa 4 aylık olacak bebeğim 1 haftadır da beslenme reddimiz var . Alerjıden olabılır belkı de. Kılo da alamamıs bir haftada.

Sizler nasıl ilerlediniz anlatırmısınız
B

Begüm A.

4 Mayıs 2026 23:12
Melisa
Merhaba bizim de egzamamız var giderek yayılıyor. Ben de alerjı olabılır dıye süt ve süt üeünler diyetine başlayıp bulmaya calısacagım varsa 4 aylık olacak bebeğim 1 haftadır da beslenme reddimiz var . Alerjıden olabılır belkı de. Kılo da alamamıs bir haftada.

Sizler nasıl ilerlediniz anlatırmısınız
Ben ilk başta sadece süte alerjisi olduğunu düşünüyordum süt diyeti yaptım ama vücudunda ara ara egzamalar çoğalıyor haftada 2 3 de kan görüyordum kakasında 3 ve [4.aylar](4.aylar) arasında süt ürünleri diyetime [4.ve](4.ve) [6.aylar](6.aylar) arasında yumurta paketli gıdalar ve kuruyemiş i de ekledim sonra kakada kan görmemeye başladım egzama da gerek diyet sayesinde gerek atopia kremle sürekli nemli tutmam sayesinde geriledi .Şu an 7.ayında yavaşlayan kilo alımı ortalama seyrediyor kakasında kan yok ama ara ara çok küçük kızarıklıkları oluyor uzun sürmüyor . Ben doktorumun yönlendirmesi ile diyeti açmaya başladım süreç her bebekte farklı işliyor isterseniz bir alerji bölümüne götürün o daha net yönlendirme yapacaktır size
M

Melisa ..

13 Mayıs 2026 12:18
Sibel Yılmaz
Doktora sormuştum ayaklarını birbirine sürter yada vücudunu yatağa sürter ordan anlayabilirsin demişti. Fakat bizimki zıbını çıkardığım zaman eli direkt karnına gidip kaşıma hareketi yapıyor🥲
Sibel hanım benım de bebeğimde kızarıklıklar var. Cocuk dr egzama dedi ama alerjıden ben kendım supheleniyorum sızden hıc alerjı şüphesı söylendi mi. Nasıl yol ızlediniz benım de bebegım 4 aylık. Cok uzuluyorum. Bundıralae beslenmek de istemiyor .
S

Sibel Y.

13 Mayıs 2026 13:38
Melisa
Sibel hanım benım de bebeğimde kızarıklıklar var. Cocuk dr egzama dedi ama alerjıden ben kendım supheleniyorum sızden hıc alerjı şüphesı söylendi mi. Nasıl yol ızlediniz benım de bebegım 4 aylık. Cok uzuluyorum. Bundıralae beslenmek de istemiyor .
Alerji demedi hiç ben özellikle sordum süt alerjisi olabilir mi diye benim bebeğim mama da içiyor öyle olsaydı en başında belirti verirdi dedi. Kortizonlu krem verdi losyon da 1-2 yaşına kadar bu şekilde devam eder dedi malesef geçmiyor. Ben çok sıcakta tutmuyorum üstünü vs günde 2 kere nemlendiriyorum Mustelanın atopik kremi de var bende onunla. Çok yoğun kızarıklık olursa kaşıntısı ve rahatsızlığı huysuzluğu çok olursa kortizon sürüyorum malesef. Banyoda şampuanı bıraktım haftada bir kere kafasını vucüdünü şampuanlıyorum onun dışında diğer günler sadece ılık su ile banyo yaptırıyorum
S

Sibel Y.

13 Mayıs 2026 13:40
Melisa
Bu arada burdaki arkadaşlar alerji testinin 1 yaşına kadar doğru sonuç vermediğini söylemişti o yüzden bende üstüne düşmedim kan verilse bile alerjisi olsa dahi çıkmayabiliyormuş. Eğer kaşıntısı var ise allerset damla verdi siz sorun belki rahatlar yavrunuz onun dışında arkadaşlar bana bioderma atoderm losyon önermişti günlük nemlendirme için onu da deneyeceğim
M

Melisa ..

13 Mayıs 2026 13:43
Sibel Yılmaz
Alerji demedi hiç ben özellikle sordum süt alerjisi olabilir mi diye benim bebeğim mama da içiyor öyle olsaydı en başında belirti verirdi dedi. Kortizonlu krem verdi losyon da 1-2 yaşına kadar bu şekilde devam eder dedi malesef geçmiyor. Ben çok sıcakta tutmuyorum üstünü vs günde 2 kere nemlendiriyorum Mustelanın atopik kremi de var bende onunla. Çok yoğun kızarıklık olursa kaşıntısı ve rahatsızlığı huysuzluğu çok olursa kortizon sürüyorum malesef. Banyoda şampuanı bıraktım haftada bir kere kafasını vucüdünü şampuanlıyorum onun dışında diğer günler sadece ılık su ile banyo yaptırıyorum
Bende bastan beri cogunluk annesütü ama mama veriyorum. 2.5 aylıkken başladı kızarıklık. 4. Aydayız hala var bacaklarda .

Ama biz beslenme reddi yasıyoruz bebeğim emerken huzusuzlanıyor sürkelı gaz cıkarmak ıstıyor sonra da memeyi bırakıyor bşrdaha almıyor. 😭
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir