4 Aylık Egzama 🥲
87 görüntüleme
S
Sibel Y.
10 Nisan 2026 13:16
Daha öncede post açmıştım. Dün dermatoloji doktoruna gittik korkulacak bir şey yok egzama dedi tahmin ettiğim gibi. Beyaz bebeklerde oluyor çoğunlukla dedi,kendiliğinden ileriki yaşlarda geçer dedi. Kaşıntısı için allerset damla verdi normalde 6 aydan küçük bebeklere önermiyoruz ama 4 damla kullanın dedi. Aranızda kullanan var mı tedirgin oldum açıkçası bir yan etkisi olursa diye.. bir de vücudu için kortizonlu krem verdi🥲
C
Cnsubozz
10 Nisan 2026 13:23
Benim de bebeğimde vardı egzama şuan 15 aylık hala var ama azaldı bizim doktorumuz Locoderm diye bir krem vermişti hep onu kullandık çok iyi geldi zaten egzama büyüyünce geçecek dediler
S
Sibel Y.
10 Nisan 2026 13:25
Benim de bebeğimde vardı egzama şuan 15 aylık hala var ama azaldı bizim doktorumuz Locoderm diye bir krem vermişti hep onu kullandık çok iyi geldi zaten egzama büyüyünce geçecek dediler
İ
İrem ..
10 Nisan 2026 13:30
Kaşıntısı olduğunu nasıl fark ettiniz
H
Hatice B.
10 Nisan 2026 13:31
Bizim de egzamamız var mavi hametanla sürekli nemli tutup ectopix veya advantan krem sürüyoruz. 5 ay 10 günlük alerji damlası kullandık birkaç kez bir sorun olmadı sadece uyku yapıyor dediler bizimki uyumadı 😂
S
Sibel Y.
10 Nisan 2026 13:42
Kaşıntısı olduğunu nasıl fark ettiniz
İ
İpek B. Z.
10 Nisan 2026 13:43
İçerisinde kortizon var mıydı kremin. Günlük nemlendirici ne kullanıyorsunuz kaşıntısı oluyor mu bebişin. Bana da 2 3 yaşına kadar devam eder dediler
S
Sibel Y.
10 Nisan 2026 13:44
Bizim de egzamamız var mavi hametanla sürekli nemli tutup ectopix veya advantan krem sürüyoruz. 5 ay 10 günlük alerji damlası kullandık birkaç kez bir sorun olmadı sadece uyku yapıyor dediler bizimki uyumadı 😂
S
Sibel Y.
10 Nisan 2026 13:46
Evet Locoderm kortizonlu. Cok ince bir tabaka halinde sürmek gerekiyor. Ve gecici cözüm oluyor maalesef kortizonlu kremler. Bir sürü krem denedim, şu an Bioderma atopik ciltler icin olan baume krem deniyorum fena degil, ama o da cözüm olmuyor. Sanırım Osman Hocanin dedigi gibi, gecmeyen egzama icin bi alerji testi yaptirmamiz gerekecek bizim.
İ
İpek B. Z.
10 Nisan 2026 13:51
Burada bir arkadaş alerji testinde küçük aydaki bebeklerde çıkmıyor demişti ama bilemedim. Aslında bende istiyorum baktırmak
A
Ayşe N. K.
10 Nisan 2026 13:53
Benim bebeğim 6.5 aylık 3 aylıktan beri ekzama ile mücadele veriyoruz kullanmadığımız ilaç krem balm kalmadı sadece yüzündeydi şuan vücüdündada var kortizonlu kremler 1 2 gün yatıştırıyor sonrası yine aynı 3 aylık ken deri testi yaptık bişey çıkmadı napıcamı bilmiyorum sürekli kendini kaşıyıp yara yapıyo huzursuz yüzü vücüdü herlerinde var 2 yaşında geçer dedi napıcamozo bilmiyorum
S
Sibel Y.
10 Nisan 2026 13:59
Benim bebeğim 6.5 aylık 3 aylıktan beri ekzama ile mücadele veriyoruz kullanmadığımız ilaç krem balm kalmadı sadece yüzündeydi şuan vücüdündada var kortizonlu kremler 1 2 gün yatıştırıyor sonrası yine aynı 3 aylık ken deri testi yaptık bişey çıkmadı napıcamı bilmiyorum sürekli kendini kaşıyıp yara yapıyo huzursuz yüzü vücüdü herlerinde var 2 yaşında geçer dedi napıcamozo bilmiyorum
S
Sibel Y.
10 Nisan 2026 14:00
Evet öyleymiş. Yanlis hatırlamıyorsam 2 yaş sonrasi bakılıyor asıl. Aralıkta 2 yaş olacak benim oğlum, umarim gerek kalmaz. Yazin geçmişti deniz suyu da iyi geldi sanırım, kışın yine başladı. Muhtemelen alerji degil ama arada atak gibi cogaliyor aşırı nemlendirmeme ragmen, o nedenle emin olamıyorum alerji olup olmadığına.