4 Ay 38,7 Ateş

154 görüntüleme
A

Aleyna Ö. Ç.

Premium Üye
26 Mayıs 2026 03:07
Akşam 20 sularında 38lerde ateş başladı ve ıhlama sesleri başka belirti yok parasetamol verdim kilosuna uygun ateş düştü . Gece 2 sularında 38,7 ye yükseldi yine parasetamol verdim düşme eğiliminde. Genel canlılığı enerjisi yerinde sadece Ih Ih diye ses çıkarıyor neden olabilir
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
26 Mayıs 2026 03:09
Merhaba,

Bebeğinizde 38,7 derece ateş ve ıhlama sesleri görülmesi endişe verici olabilir. Ancak, şimdilik genel canlılığı ve enerjisi yerinde olduğu için biraz takip ve önlem alabilirsiniz.

Bebeğinizin Ateşi İçin:

1. Ateş Takibi: Bebeğinizin ateşini düzenli olarak takip edin. Şimdilik 38,7 dereceye kadar çıkmış, ancak düşme eğiliminde olduğu için yakından izlemeye devam edin.
2. Parasetamol Dozajı: Bebeğinizin kilosuna uygun parasetamol dozajını doktorunuzla veya talimatlarına uygun şekilde verin. Dozajı aşmamaya özen gösterin.
3. Sıvı Alımı: Bebeğinizin yeterli sıvı almasını sağlayın. Emziriyorsanız, emzirmeye devam edin. Eğer biberonla besleniyorsa, biberonla sıvı almasını sağlayın.

Ihlama Sesleri:

1. Solunum Problemleri: Ihlama sesleri bazen solunum yollarının daralması veya tıkanıklığından kaynaklanabilir. Bu durum, üst solunum yolu enfeksiyonları gibi durumlarda ortaya çıkabilir.
2. Ateş Kaynaklı: Yüksek ateş, bebeklerde solunum hızının artmasına ve buna bağlı olarak ıhlama seslerinin çıkmasına neden olabilir.

Genel Sağlık Durumu:

1. Canlılık ve Enerji: Bebeğinizin genel canlılığı ve enerjisi yerinde olduğu için şimdilik büyük bir sorun teşkil etmiyor gibi görünüyor.
2. Doktora Göstermek: Eğer ateşi kontrol altına alamıyorsanız, bebeğinizde başka belirtiler ortaya çıkıyorsa (öksürük, burun akıntısı, ishal, vb.) veya endişe verici bir durum gelişirse, en kısa zamanda bir pediatri uzmanına danışın.

Önlemler:

1. Oda Sıcaklığı: Bebeğinizin bulunduğu odanın sıcaklığını uygun bir seviyede (20-22 derece) tutun.
2. Havalandırma: Odayı düzenli olarak havalandırın.
3. Giyim: Bebeğinizi aşırı sıcak veya soğuk giydirmeyin.

Bebeğinizin durumunu yakından takip edin ve gerekirse tıbbi destekten çekinmeyin. Geçmiş olsun!

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 34.8 Ateş
2. Ateş
3. 38.6 Ateş
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
İlsu O. K.

İlsu O. K.

26 Mayıs 2026 03:22
Merhaba; ben muhtemelen ilk viral bir enfeksiyon kapmış olabilir diye düşünürdüm solunum yolu enfeksiyonu,idrar olabilir..  Diş olacağını sanmıyorum çünkü 37,5 üzerinde ateş yapmaz diyor tüm çocuk doktorları. Gece boyu ateş takibi yapıp gündüz bir doktor kontrolü sağlamanızda fayda var. Çok çok geçmiş olsun 輸
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir