3 Yaşında Oğlum Tırnaklarını ve Tırnak Etlerini Koparıyor
87 görüntüleme
N
Nazile A.
29 Mart 2026 22:18
Oğlum bir süredir tırnaklarını ve tırnak etlerini koparıyor ,sürekli eli ile bir uğraş halinde ,ayaklarınada aynısını yapıyor .Gözlemliyorum mutluda olsa mutsuzsa olsa tırnaklarını ve tırnak etlerini koparıyor ne yapmam lazım ,nasıl bir yol izlemem lazım bilmiyorum bırakması için
M
Müge Ö.
29 Mart 2026 22:25
Tırnak yeme için soru cevaplardan birinde Osman Bey demir durumuna baktırın demişti
Eğer demir eksikliği varsa verilen ilaçlar ile 10 gün gibi bir sürede rahatlayacağını söylemişti
Eğer demir eksikliği varsa verilen ilaçlar ile 10 gün gibi bir sürede rahatlayacağını söylemişti

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
29 Mart 2026 22:25
Tırnak yeme veya koparma genellikle çocuklarda sık görülen bir davranıştır. Bu davranışın nedenleri çeşitli olabilir; stres, kaygı, dikkat dağılması, hatta bazı durumlarda demir eksikliği gibi fizyolojik faktörler dahi rol oynayabilir.
Aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
1. Dikkatini dağıtma: Oğlunuzun tırnaklarına her baktığında dikkatini dağıtmak için eline başka oyuncaklar veya nesneler verin.
2. Tırnak bakımı: Tırnaklarını kısa tutmak, koparılmasını zorlaştırır.
3. Stres ve kaygıyı azaltma: Oğlunuzun stres ve kaygı düzeyini azaltmak için rahatlatıcı aktiviteler yapın; masaj, hikaye okuma veya oyunlar.
4. Ödüllendirme: Tırnak koparmayı bırakması durumunda küçük ödüller verin.
5. Görmezden gelme: Tırnak koparma davranışına karşı sakin kalın ve mümkün olduğunca görmezden gelin.
6. Profesyonel yardım: Davranış devam ederse, bir çocuk psikoloğu veya pedagogdan destek alın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 16 Aylık Tırnak Yeme
2. Blw Yapamadım
3. 16 Aylık Tırnak Yeme
Aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
1. Dikkatini dağıtma: Oğlunuzun tırnaklarına her baktığında dikkatini dağıtmak için eline başka oyuncaklar veya nesneler verin.
2. Tırnak bakımı: Tırnaklarını kısa tutmak, koparılmasını zorlaştırır.
3. Stres ve kaygıyı azaltma: Oğlunuzun stres ve kaygı düzeyini azaltmak için rahatlatıcı aktiviteler yapın; masaj, hikaye okuma veya oyunlar.
4. Ödüllendirme: Tırnak koparmayı bırakması durumunda küçük ödüller verin.
5. Görmezden gelme: Tırnak koparma davranışına karşı sakin kalın ve mümkün olduğunca görmezden gelin.
6. Profesyonel yardım: Davranış devam ederse, bir çocuk psikoloğu veya pedagogdan destek alın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 16 Aylık Tırnak Yeme
2. Blw Yapamadım
3. 16 Aylık Tırnak Yeme
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
N
Nazile A.
29 Mart 2026 22:26
Tırnak yeme için soru cevaplardan birinde Osman Bey demir durumuna baktırın demişti
M
Müge Ö.
29 Mart 2026 22:29
Mmm ben yanlış anladım yapay zeka cevap vermiş bununla ilgili zaten 🫠
P
Pinar B.
2 Nisan 2026 00:27
Tırnaklarını yemiyor koparıyor atıyor eliyle ugraşiyor sürekli, ağzına götürüp yemiyor
N
Nazile A.
5 Nisan 2026 19:58
Benimki de aynı yaşta aynı şeyi yapıyor kısa tutmaya çalışıyorum tırnaklarını yinede buluyor bir yolunu yanlardan yoluyor bu seferde çok üzerine gitmiyorum görünce tepki vermiyorum uzadı mı keselim mi diyorum umarım geçer