Blw Yapamadım

143 görüntüleme
Emine🌺

Emine

4 Şubat 2026 21:17
Herkese merhaba benim bebeğim 10 aylık ilk günden beri ek gıdada hep korktum başlarda hep pürüzsüz veya az pütürlü yedirdim yavaş yavaş taneliye geçtim daha çok yeni ama eline hiç bişey verip yedirmedim çok korktum hala da çok korkuyorum bazen öğürüyor öksürüyor aklım çıkıyor ama artık kendi yemesini desteklemem gerekiyor biliyorum ama veremedim bir kaç kez denedim oda yemedi tabi bilmediği için yemeğin başına geçiyoruz sadece ağzını açıyor çok üzülüyorum ne yapacağımı bilemiyorum nasıl başlayacağım onu nasıl yönlendireceğim
E

Esra E.

4 Şubat 2026 21:33
Mama sandalyesinde masasına yumuşak gıdalar koyup keşfetmesine imkan verin zaten bu aylarda oral dönem olduğu için mutlaka ağızlarına götürüyorlar. İki parmağınızın arasında ezebileceğiniz herşeyi çiğneyebiliyolar. Üzülecek birşey yok zaten hayatlarının geri kalan kısmında katı gıda yiyecekler. Alışkın olmadığı için öğürüyor biraz daha cesaretli olun siz gösterip eliyle zorlamadan ağzına götürün siz de elinizle yedirin
E

Elif T.

4 Şubat 2026 21:49
İmkanınız varsa yanınızda bu işi bilen yani çocuk büyütmüş bir büyüğünüzle başlayın deneyin ve rahat olun o yedikçe siz korkularınızı yeneceksiniz, zamanla daha iyi olacak. Sakin kalmaya çalışın yavaş yavaş olacak, sandığınızdan daha iyi biliyorlar çiğnemeyi yutmayı, alabileceğiniz önlemleri alın bir şey olmaz Allah’ın izniyle :)
E

Emel

4 Şubat 2026 22:06
Yabancı bir doktorunun podcastini dinlemiştim ek gıda başlamadan once aslında onlar zaten icgudusel olarak kendilerini koruyorlar bizim gibi cignemeseler de damaklarıyla eziyorlar bu konuda bizim dusundugumuzden daha iyiler ben olabildiğince taneli yediriyorum isaret ve bas parmagimizla hafif bastırınca ezebildigimiz her seyi rahatca yiyebilirler tabi yine de en kotu senaryoda ne yapacagimiza dair kendimizi mutlaka egitmeliyiz YouTube da bir cok video var mutlaka izleyin
F

Fatma S. ..

4 Şubat 2026 22:19
Hiç üzülmeyin ilk çocuğum hep kendi yedi.2. Çocuğum şuan 14 aylık ne versem hepsini ağzına sokup asla açmayan bir çocuktu o yüzden ilk zamanlar bende korktum.yemek zamanı dışında oyuncak yada gerçek tabak kaşıkla oyun oynayarak yiyormuş gibi yapıp kaşıkla oynattım şimdi çok güzel kaşık kullanıyor😂 omlet yapıp küçük parçalar halinde önüne koyabilirsiniz,yoğurt verebilirsiniz mesela en azından eline yüzüne süre süre ağzına götürmeyi öğrenir.
B

Buket ..

4 Şubat 2026 22:21
Öğürme ve öksürme olunca panik yapmayın müdahale etmeyin ses çıkıyorsa sıkıntı yok. Havuç patates brokoli iyice haşlayıp çok yumuşak verebilirsiniz yuvarlak sekilde değil şerit şeklinde kesip verin omlet pankek içini cok kurutmadan yapıp şerit şeklinde verebilirsiniz korkmayın yutkunma koruma öğürme refleksleri sandığımızdan daha kuvvetli

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir