3 Aylık Kilo Alamama

177 görüntüleme
M

Merve ..

25 Nisan 2026 09:32
Bebeğim 3150 gram doğdu. İlk iki ay güzel kilo alarak 2 ayın sonunda 4900 gram olmuştu. Üçüncü ayımız da bitmez üzere. Doğduğundan beri sütüm az olduğu için anne sütü ve mama şeklinde ilerledik. Mama verince reflü gibi rahatsız olmaya başladı bir de meme reddi olunca ben de mamayı sadece sabah ve gece verip sürekli emzirdim. Ama baktığımda bebeğim 5200 gram olmuş. Sadece 300 gram almış emzirirken kilo almamış. Ne yapmam gerekiyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
25 Nisan 2026 09:32
Bebeğinizin 3 aylıkken kilo almaması endişe verici bir durumdur. Doğum kilosu 3150 gram olan bebeğiniz ilk iki ayda güzel kilo almış, ancak üçüncü ayında kilo alımı durmuş gibi görünüyor.

Kilo Alımını Etkileyen Faktörler:

Anne sütü ve mama: Süt miktarınız az olduğu için anne sütü ve mama kombinasyonu kullanıyorsunuz. Ancak mama verince reflü gibi rahatsızlıklar oluyor. Bu durum bebeğinizin sindirim sistemini zorlayabilir.
Meme reddi: Bebeğiniz meme reddi yapmış, bu da emzirme sürecini zorlaştırmış. Sadece sabah ve gece mama verip sürekli emzirmişsiniz, ancak kilo alması durmuş.

Öneriler:

1. Doktorunuzla görüşün: Bebeğinizin kilo alımını yakından takip eden doktorunuzla görüşmenizi öneririm. Doktorunuz bebeğinizin genel sağlık durumunu değerlendirebilir ve gerekli tavsiyeleri verebilir.
2. Süt miktarınızı artırın: Anne sütünüzü artırmanın yollarını deneyebilirsiniz. Bol sıvı içmek, sağlıklı beslenmek ve emzirme pozisyonunuzu değiştirmek süt miktarınızı artırabilir.
3. Mama miktarını ayarlayın: Sabah ve gece verilen mama miktarını ayarlayarak reflüyü önleyebilirsiniz. Ayrıca mama markasını veya türünü değiştirebilirsiniz.
4. Emzirme tekniklerinizi gözden geçirin: Emzirme tekniklerinizi gözden geçirin ve bebeğinizin doğru şekilde emmesini sağlayın.
5. Bebeğinizin gelişimini takip edin: Bebeğinizin kilo alımını, boyunu ve genel gelişimini yakından takip edin.

Bebeğinizin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için doktorunuzun önerilerine uymak ve bebeğinizin ihtiyaçlarına göre ayarlamalar yapmak önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğinizin Kilosu Normal mi?
2. Kilo Alımı
3. Kilo Alımı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
M

Merve ..

25 Nisan 2026 09:41
3 ay atağını da yaşadık. Zaten kolik bir bebek üzerine günlerce daha fazla ağladı. Sadece 2 gündür biraz daha iyiyiz
Sema G.

Sema G.

13 Mayıs 2026 11:15
Merve hanım aynııı durumu yaşadım dün doktor kontrolümüz vardı ve ben çok üzüldüm şaşırdm da çünki bebeğim ilk iki ayda çok güzel kilo aldı ayda 1 kilo alıyordu. 3. Ay kontrolünde ise 500 gr tek almıştı malesef🥺 sadece anne sütü ile besliyorm bende bebeğimde doyuyor yani anlamadm niye böyle oldu birden.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir