3 Aylık Bebeğim Emmiyor

88 görüntüleme
G

Gamze Ç.

16 Nisan 2026 21:33
Bebeğimin 3 aylık olmasına 1 hafta var gece uykuluyken emiyor evet ama gündüz ağlama krizlerine giriyor mememi sıkıyorum süt resmen fışkırıyo hızından dolayı emmiyoe mu diye düşündüm arkama yaslanarak emzirdim makasladım emzirmeye çalıştm hareket ettim sürekli evde gezindim yok çocuk memeye yaklaşmıyo başına gelen var mı
N

Nur A.

16 Nisan 2026 21:37
Muhtemelen tazyik rahatsız ediyor söylediğiniz gibi benim bebeğimede olmuştu zamanla öğrendi emmeyi kendi damağıyla keserdi çok gelince korkmayın ve devam edin ben o dönem tazyik azalmak için bir şey denemedim ama tabi siz deneyebilirsiniz
G

Gamze Ç.

16 Nisan 2026 21:39

Nur A.

Muhtemelen tazyik rahatsız ediyor söylediğiniz gibi benim bebeğimede olmuştu zamanla öğrendi emmeyi kendi damağıyla keserdi çok gelince korkmayın ve devam edin ben o dönem tazyik azalmak için bir şey denemedim ama tabi siz deneyebilirsiniz

Emmediği sürece sütüm azalmayacak mı korkuyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

16 Nisan 2026 21:39
Bebeğinizin emme sorunları yaşıyor olmanız oldukça zorlayıcı bir süreç olabilir. Gündüzleri emmek istememesi ve ağlama krizlerine girmesi birkaç farklı nedene bağlı olabilir.

### Olası Nedenler:
1. 4. Ay Atağı: Bebeğiniz 3 aylıkken 4. ay atağını erken yaşayabilir. Bu dönemde bebekler etrafı keşfetmeye başlar ve emzirmeye karşı ilgi göstermeyebilir.
2. Diş Sancısı: Diş çıkarma döneminde olan bebeklerde bu tür davranışlar yaygındır. Diş sancısı, bebeklerin huzursuz ve ağlayarak olmasına neden olabilir.
3. Gaz Problemleri: Gaz sancısı, bebeklerin emzirmeyi reddetmesine neden olabilir. Bebeğinizin gazını çıkarmaya çalışmayı deneyebilirsiniz.
4. Meme Reddi: Bebeğiniz meme reddi yaşıyor olabilir. Bu durum, bebeklerin emzirme alışık olduğu meme şeklinden veya süt akış hızından hoşlanmaması durumunda ortaya çıkabilir.

### Çözüm Önerileri:
- Düzenli Sağım Yapın: Gündüzleri belirli aralıklarla (örneğin, 2-3 saatte bir) 20-25 dakika boyunca süt sağmayı deneyebilirsiniz.
- Ten Teması: Bebeğinizle ten teması kurarak emzirmeyi teklif edin.
- Uykulu Haliyle Emzirin: Bebeğiniz uykulu veya sakin olduğu zamanlarda emzirmeye çalışın.
- Farklı Pozisyonlar Deneyin: Arkaya yaslanarak emzirmek, makaslama pozisyonu veya sürekli hareket halindeyken emzirmek gibi farklı pozisyonlar deneyebilirsiniz.
- Gaz Çıkarma: Bebeğinizin gazını çıkarmaya özen gösterin.
- Süt Kalitesini Artırma: Bol bol su içmeyi ihmal etmeyin. Lohusa yağı kullanarak süt kalitenizi artırabilirsiniz.

### Ek Destek:
- Online emzirme danışmanlığı almayı düşünebilirsiniz.
- Emzirme konusunda uzmanlaşmış bir kanal veya toplulukla iletişime geçebilirsiniz.

Sabır ve denemelerle bu süreci atlatabilirsiniz. Bebeğinizin tepkilerini gözlemleyerek en uygun yöntemi bulmaya çalışın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 4 Aylık Emmiyor
2. Bebeğim Emmiyor
3. Emmiyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
N

Nur A.

16 Nisan 2026 21:46

Gamze Çelik

Emmediği sürece sütüm azalmayacak mı korkuyorum

Emmiyor diye kesip atmayın ısrar edin bende çok stres yapmıştım sizi çok iyi anlıyorum emzirmeden önce göğsünüzü ellemesine izin verin bağ kursun biberonla beslenme varsa bu durumu aşmanız daha zor olacak tabi önce emzirmeye gayret edin hemen pes etmeyin bebeği sakinleştirip tekrar deneyin inşallah memeye döner tekrar
R

Rumeysa K.

16 Nisan 2026 21:46
Pilates topunda ziplayin bir süre sonra meme teklif edin biraz mayisip emiyordu benim bebeğim
R

Rumeysa K.

16 Nisan 2026 21:48
3. Ay civarı bir süre meme reddi olabiliyor biraz sabredebilirseniz zamanla azalıyor ve sonra geçiyor :)
N

Nur A.

16 Nisan 2026 21:49
Birde sağım yapmalısınız mutlaka emmezse ve siz göğsünüzü uyarmazsanız süt azalabilir tabiki kolaylıklar diliyorum herkes bu yollardan geçiyor olmazsada olmaz mamayla büyür hiçbir şeyde olmaz inanın şükür ki mama diye bir şeyde var
R

Rumeysa K.

16 Nisan 2026 21:55

Nur A.

Birde sağım yapmalısınız mutlaka emmezse ve siz göğsünüzü uyarmazsanız süt azalabilir tabiki kolaylıklar diliyorum herkes bu yollardan geçiyor olmazsada olmaz mamayla büyür hiçbir şeyde olmaz inanın şükür ki mama diye bir şeyde var

Kesinlikle ama 3. Ayda çoğu anne bunu yaşıyor bebeğiniz büyüyor çevreyi anlamaya başlıyor sizin gibi onu düşünen her detayı anlamaya çalışan sabreden endişelenen bı annesi olduğu için çok şanslı bunu unutmayın:) sağlıkla büyütün bebeginizi
G

Gamze Ç.

16 Nisan 2026 21:58

Rumeysa Keşan

Kesinlikle ama 3. Ayda çoğu anne bunu yaşıyor bebeğiniz büyüyor çevreyi anlamaya başlıyor sizin gibi onu düşünen her detayı anlamaya çalışan sabreden endişelenen bı annesi olduğu için çok şanslı bunu unutmayın:) sağlıkla büyütün bebeginizi

Yaa çok teşekkür ederim aslında bu yeni başlamadı idrar yolu enf. Sarılık derken hastahanede 9 gün yattık orada mamaya alıştı biberona da öyle o zamandan beri zorla emiyor ama şimdi çok arttı önceden kavga dövüş gündüz en azından 15 dakika emiyordu şimdi emiyor emiyor sütü indirince ağliyor
Z

Züleyha Ö. T.

16 Nisan 2026 22:06
Yatarak emzirmeyi denediniz mi bebekler genelde o pozisyonda emmeyi seviyorlar özellikle de uykuluyken. Gece emzirmesini öyle yapabilirsiniz hem tazyikli akmasını da engelliyor
G

Gamze Ç.

16 Nisan 2026 22:13

Züleyha Öksüz Temel

Yatarak emzirmeyi denediniz mi bebekler genelde o pozisyonda emmeyi seviyorlar özellikle de uykuluyken. Gece emzirmesini öyle yapabilirsiniz hem tazyikli akmasını da engelliyor

Uykum çok ağır aslında afedersiniz göğsüm büyük değil ama boğarım diye korkuyorum gündüz de yatarak kesinlikle kabul etmiyor
Z

Züleyha Ö. T.

16 Nisan 2026 22:16
Sizi uyanık tutacak eşiniz anneniz vs. varsa aslında bir iki kere deneseniz öyle. Veya tam gece değil de sekiz dokuz gibi uyku arasında emzirseniz hem siz de uyumamış halinizle olursunuz
R

Rumeysa K.

16 Nisan 2026 22:16

Gamze Çelik

Yaa çok teşekkür ederim aslında bu yeni başlamadı idrar yolu enf. Sarılık derken hastahanede 9 gün yattık orada mamaya alıştı biberona da öyle o zamandan beri zorla emiyor ama şimdi çok arttı önceden kavga dövüş gündüz en azından 15 dakika emiyordu şimdi emiyor emiyor sütü indirince ağliyor

Öyleyse beyaz gürültü eşliğinde pilates topunda ziplamayi çok tavsiye ederim bana da emzirme danışmanı ebe Tülin onermisti ben danışmanlık almak zorunda kalmıştım. Memede bağırıp kendini atıyordu ise yaramıştı gerçekten umarım sizde de yarar
G

Gamze Ç.

16 Nisan 2026 22:17

Rumeysa Keşan

Öyleyse beyaz gürültü eşliğinde pilates topunda ziplamayi çok tavsiye ederim bana da emzirme danışmanı ebe Tülin onermisti ben danışmanlık almak zorunda kalmıştım. Memede bağırıp kendini atıyordu ise yaramıştı gerçekten umarım sizde de yarar

Yarın ilk işim bunu denemek olacak çok teşekkür ederim
G

Gamze Ç.

16 Nisan 2026 22:18

Züleyha Öksüz Temel

Sizi uyanık tutacak eşiniz anneniz vs. varsa aslında bir iki kere deneseniz öyle. Veya tam gece değil de sekiz dokuz gibi uyku arasında emzirseniz hem siz de uyumamış halinizle olursunuz

Az önce uykuya geçmeden denedim çocuğun uykusu açıldı 😁😁
R

Rumeysa K.

16 Nisan 2026 22:28
Sütünüzun tadına da bakmak isterseniz bı bakın bazen anne sütü hormonlardan dolayı acı veya eksi olabiliyormus bunu da büyüklerden duymuştum :)

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir