2.5 Aylık Emerek ve Kucakta Uyku
621 görüntüleme
İ
İrem Ü.
13 Haziran 2026 11:14
Bebeğim tam 2.5 aylık emerek uykuya dalıyor benimleyken, babası ayakta gezinerek uyuyabilse de. Gündüz memede uyuyakalınca kucağımda devam ediyor uykusuna, beşiğe ya da babyneste bıraktığımda uyanıyor. Ya da uyku döngüsü değişirken memeyi aradığı için uyanıyor. Gece de durum böyle. Gündüz uyudu işlerimi halledeyim durumum yok, gece uyuyakalınca beşiğe bırakıyorum. Acıkmasa da hep aynı saatte uyanıp memeyi arıyor 2 dk emip uyumaya devam ediyor 8 8 buçuk gibi akşam uykuya başlıyor 12 buçuk emme, 3 te emme 5 buçukta gaz sancısı 7 de gaz sancısı şeklinde bir ritim var. Uyku sorunu yerleşecek, ama ağlamasın diye düzeni değiştirmeye cesaret de edemiyorum. Sabahı kucakta ediyoruz. Dertleşmek istedim.
N
Nazlıcan
Premium Üye
15 Haziran 2026 12:44
Pışpış kucak sallama kar etmiyor meme,ağzında uyumak istiyor bende ve emzik de sevmedi kaç çeşit aldım denedim. Omzuma alırken daha gözünü açıyor. Şu anda da kucağımda uyurken yazıyorum:) o kadar kıpır kıpır uyuyor ki hep hareketli. Sab simplex ve simbios biprofid vermişti sonra nurse harveys gg damlayla değiştirdi ikincisini [hiç.sevmedi](hiç.sevmedi) tadını yutmuyor bile :) daha tek başıma kalmadım bebişle akıl yürütemiyorum naparım diye, uyuyunca da bırakamıyorum ki gündüz söylenen metodları denedim uyanıyor uyanıyor memesiz de geri daldıramıyorum bakalım ben de merak ediyorum sürecimizi.
İ
İrem Ü.
16 Haziran 2026 21:14
Ay çok yazdım, bir de biz bebişi yüzüstü yatırıyoruz. Bizim gaz problemimiz 15.günde falan başladı. Yaklaşık 4-5 gün hiç uyumadı. Ben de bebekken kolikmişim, annem dedi ki ben seni yüzüstü uyutuyordum, deneyelim bunu da. Denedik gerçekten işe yaradı. Önce sadece gündüz uykusunda denedik. Sonra gece uykusunda baktım gaz zorluyor onu bizim yatağımıxa aramıza aldık. Yaklaşık 2,5. Aya kadar bizimle yattı 1,5 ay kadar. Daha sonra biraz daha büyüyünce bu sefer rahatsız olmaya başladı eli kolu bize çarptığı için. Biz de park yatağı anne yanı olarak yanımıza getirdik artık kendi yatağında yüzüstü yatıyor. Ama baş kontrolünü çok erken zamanda sağladığı için gece uykusunda bırakabildim. Belki gündüzleri gözünüzün önğndeyken deneyebilirsiniz. Hem gaz sancısına hem de gaz çıkartmasına baya iyi de geliyor ☺️
İ
İrem Ü.
16 Haziran 2026 21:19
Ne tatlısınız uzun uzun yazdınız keşke arada böyle dertleşsek :)
Gg damlayı bıraktım 2 hafta demişti bana dr. Simbios bifidrop ve sab simplex devam. Bence pek de kar etmiyor.
Bu ara çok ağlıyor [12.haftaya](12.haftaya) merhaba ağlamaları mı bilemiyorum. Uyku eğitimi süreci de korkutuyor beni, ben ağlamasına dayanamıyorum geç anne oldum [belki.onun](belki.onun) da etkisi vardır.
Söylediğiniz damlayı alsam sanıyorum simbios bifidrop un yerine de geçecek ama doktora danışayım onu.
Gece boyu çoğunlukla meme ağzında kucağımda geçiyor, sınır koyamıyorum çok küçük daha diye kıyamıyorum bakalım nereye kadar.
Çok memnun oldum [iyi.ki.yazdınız](iyi.ki.yazdınız)
N
Nazlıcan
Premium Üye
16 Haziran 2026 22:40
Bir sürü şey yazdım sadece ilk cümle gitmiş. Yüzüstü hiç denemedim gazını çıkarmadan yatırdığım için arada kusuyor da. Uzun bir süredir baş pozisyonunu kendi tercihi şekillendiriyor benim bıraktığım yerde tutmuyor :) ya tam sırtüstü ya da sağa meyil. Gündüz uykusunu kucaktan beşiğe taşıyamadık anında uyanıyor yöntemleri denesem de başarılı olamadım.
Gg damlayı bıraktım 2 hafta demişti bana dr. Simbios bifidrop ve sab simplex devam. Bence pek de kar etmiyor.
Bu ara çok ağlıyor [12.haftaya](12.haftaya) merhaba ağlamaları mı bilemiyorum. Uyku eğitimi süreci de korkutuyor beni, ben ağlamasına dayanamıyorum geç anne oldum [belki.onun](belki.onun) da etkisi vardır.
Söylediğiniz damlayı alsam sanıyorum simbios bifidrop un yerine de geçecek ama doktora danışayım onu.
Gece boyu çoğunlukla meme ağzında kucağımda geçiyor, sınır koyamıyorum çok küçük daha diye kıyamıyorum bakalım nereye kadar.
İ
İrem Ü.
19 Haziran 2026 10:15
Ben bir uzmandan dinlemiştim onun size ihtiyacı var zamanla azalacak kokunuz ona huzur veriyor kucak istiyorsa kucakta emziren diye zamanla keşke diyeceksiniz ama o sizi istemeyecek ne kadar temas o kadar iyi ruh yapısı bağ kurmak [demişti.Ben](demişti.Ben) bunu ilk oğlumda yaşamadım emmedi Reddetti ne yaptıysam ne kucağıma geldi ne emdi şimdi kucağında uyumaya alışmayın emerken diyorlar ama ben bunun hayalini kurdum bana öyle bir güç veriyor ki yeter ki emsin [uyusun.Bu](uyusun.Bu) süreçleri yaşadım şuan 4 aylik ama 2 aydan sonra istmemeye başlıyorlar önerim kucağınıza alışsın sonra emme reddi oluyor. Ben şuan Allahim şu 4 ayı emerek atlatalım diye dua ediyorum çünkü sürekli dışarıya bakıyor geceleri emiyor sadece.
İ
İrem Ü.
19 Haziran 2026 10:16
Benim bebeğim de 2 ay 14 günlük aynılarını yaşıyorum. Gündüz uykusu hiç yok gece de saat başı kalkıyoruz sabrediyorum geçecek inşallah
İ
İrem Ü.
19 Haziran 2026 10:18
11 ay 22 günden bildiriyorum geçiyor sabırlı olmanızda fayda var evet çok zor ama sabretmek lazım
İ
İrem Ü.
19 Haziran 2026 10:20
Bebeğim kız. Bizim sürecimiz 3. Hafta sonu başladı. Gündüz tüm gün ben yemek yerken dahi ağlama krizleri ile kucağımda ve memede. Sırt üstü 2 dk bırakamıyorum. Emerken uyuyor sonra uyanıp devam ediyor. Uyuduğunu düşünüp beşiğe koyduğumda ağlama krizleri başlıyor. Her uyandığında meme ağzında olsun istiyo uykuya o şekilde devam edebiliyor. Gece de 8 saatin 6 sını kucağımda uyuyarak geçiriyor. O uyuyor ama bu durumda ben uykusuz kalıyorum. Sabah 5-5.30 gibi gaz sancılarıyla ıkınmaya başlıyor. Bu durumda çok uykusuz ve yorgun oluyorum. Kollarım taşımıyor şimdiden. 3 farklı marka gaz damlası kullandım. Kiraz çekirdeği denedim. Kucak sevmesine rağmen sling ve kanguruda durmuyor. Yarım kundak asla yaptırmadı. Sürekli kıvranma, ıkınma. Son iki haftadır sallanan ana kucağına alıştı. En azından yemek yerken vs. rahatladım. Akşam üzeri ve sabaha karşı gaz sancıları devam ediyor. Beyaz gürültü, araba sesi, fön makinesi her şey deniyorum.
İ
İrem Ü.
19 Haziran 2026 10:23
Bebeğim kız. Bizim sürecimiz 3. Hafta sonu başladı. Gündüz tüm gün ben yemek yerken dahi ağlama krizleri ile kucağımda ve memede. Sırt üstü 2 dk bırakamıyorum. Emerken uyuyor sonra uyanıp devam ediyor. Uyuduğunu düşünüp beşiğe koyduğumda ağlama krizleri başlıyor. Her uyandığında meme ağzında olsun istiyo uykuya o şekilde devam edebiliyor. Gece de 8 saatin 6 sını kucağımda uyuyarak geçiriyor. O uyuyor ama bu durumda ben uykusuz kalıyorum. Sabah 5-5.30 gibi gaz sancılarıyla ıkınmaya başlıyor. Bu durumda çok uykusuz ve yorgun oluyorum. Kollarım taşımıyor şimdiden. 3 farklı marka gaz damlası kullandım. Kiraz çekirdeği denedim. Kucak sevmesine rağmen sling ve kanguruda durmuyor. Yarım kundak asla yaptırmadı. Sürekli kıvranma, ıkınma. Son iki haftadır sallanan ana kucağına alıştı. En azından yemek yerken vs. rahatladım. Akşam üzeri ve sabaha karşı gaz sancıları devam ediyor. Beyaz gürültü, araba sesi, fön makinesi her şey deniyorum.

Fatma A. U.
19 Haziran 2026 10:25
Gündüz vaktini sürekli kucakta geçirmesine müsaade ederek ben pekiştirdim sanıyorum ama daha çok küçük kucak bebeği diyorum bir yandan. Sizin süreciniz nasıl geçti?
İlk dört ay çok zorluydu kimyon kaynatıp içirdim hep gazı için masajlar banyolar birde belirli bir süreden sonra asla evde durmadık hep dışarda gezdirdim
İ
İrem Ü.
19 Haziran 2026 10:28
Yüzüstü uyurken kusması da çok sorun olmuyor boğulma riski yok ama tabi o şekil uyutma bebek ve anne özelinde kesinlikle, benim doktorum da öyle uyuyorsa uyusun diyor ama genelde önerilmeyen uyuma şekli 😅. Benimki de öyle uyanmasın diye saatlerce aynı pozisyonda oturuyorum gündüzleri. Bizimkine sab simplex iyi geliyor ve ben en çok velavit damlaya geçince rahatladım en azından artık ambulans sireni gibi ağlamıyor 😂😂. Zor karakterli bebeklerin atakları da ağır geçiyormuş sanırım, ben şu zamana kadar tüm atakları takvim gibi yaşadım. En son [12.hafta](12.hafta) ile [4.ay](4.ay) atağı birleşti 7-8 hafta atak sürdü. Bu hafta bitti en azından ağlaması azaldı hala uyumasa da.. Ben de biraz geç anne oldum, 30 yaşındayım tahammül seviyem daha küçük annelere göre daha az ve ben de ağlamasına dayanamıyorum, uyku eğitimi verebileceğimi düşünmüyorum. Zaten ağladığı zaman katılma nöbeti geçiriyor birkaç kere elimizde nefesi kesilip morardı o gündendir ağlamasına hiç müsaade etmiyorum. Bir sorun doktorunuza, ben sorduğumda deneye deneye bulacaksın doğru damlayı demişti, demir damlası için de öyle söyledi. Zamanla biraz daha düzeliyor, şu anda kucağımda gece uykusu yapmaya çalışıyor memeyi bıraktırırsam uyanacak bekliyorum ne zaman bayılır da ağzından düşerse 😅
N
Nazlıcan
Premium Üye
19 Haziran 2026 17:16
Ben 34 yaşındayım, ağlamasına içim eriyor daha alışamadım çok ağladığında ben çocuğumun sakinleştiricisi değil miyim niye olmadı falan diyorum hala :) demir damlası [4.ayda](4.ayda) mı başlanıyor henüz biz başlamadık. Ben memeyi çekiyorum arada bazen tutuyor bazen kanmıyor emzik de sevemedi bir türlü 4 5 tane denedim olmadı yavrumun emziği benim. Ay o katılma nöbetinde psnik olmuşsunuzdur inşAllah birdaha olmaz geçmiş olsun
İ
İrem Ü.
21 Haziran 2026 20:10
Bir süre sonra siz isteseniz de kucakta durmuyor
İlk dört ay çok zorluydu kimyon kaynatıp içirdim hep gazı için masajlar banyolar birde belirli bir süreden sonra asla evde durmadık hep dışarda gezdirdim
Kimyon çayı ben de iötim ana anan aman bir etki etmefi
İ
İrem Ü.
21 Haziran 2026 20:17
Ben de hala öyle düşünüyorum, hani çocuklar anne kokusu alınca susardı bu niye susmuyor diyorum bazen 😂 Evet demir damlası [4.ayda](4.ayda) başlanıyor ama benim doktorum [4.ay](4.ay) kontrolünde bi 20 gün sonra başla demişti 4 ay 20 günlükken başladım şimdi 4 ay 25 günlük. Çok şükür o d vitamini gibi olmadı 😅. Benimki de emzik tutmuyor hiçbir şekilde tüm markaların tüm modellerini denedim ev emzik deposuna döndü ama tutan yok, arada belki ister diye ben ağzına koyup cukcuk yapıyom ilgisini çeker belki diyorum o da işe yaramıyor artık yan binalardaki komşular kızım Allah sabır versin diyorlar 😂😂 Katılma nöbetinde panik olduk valla çok sağolun şimdi ağlamasına müsaade etmiyorum ama şimdiden her şeyi ağlayarak yaptırmaya başladı 😅. Biz bir de az huysuzuz gibi sünnet yaptırdık, huysuzluğumuz katlandı 2 gündür 5 dakika oturmadım yerime, aç susuz tuvalete gitmeyip uyumamış haldeyim 😂😂
Anne kokusu bir yere kadar götürüyor meme her yere dedikleri doğru sanki :D
Emzik için geç kaldım vermekte başlanakta,sanırım belki de ondan oldu. Bazı bebeklerhiç tutmuyormuş napalım emzik de olduk ah memecikler çok dert çekiyorlar. Memede Uykuya daldıktan 2 3 dk sonra bırakmış olsa da gözleri kapalı bulup tekrar emzik yapıyor.
Allah kolaylık versin rahat günler huzurlu günler geceler görelim
N
Nazlıcan
Premium Üye
21 Haziran 2026 21:12
Aaay çoook geçmiş olsun sünnet için 3 ayın dolmasını bekliyorum ben de, bakalım ne yapacak minikkuş.
Emzik için geç kaldım vermekte başlanakta,sanırım belki de ondan oldu. Bazı bebeklerhiç tutmuyormuş napalım emzik de olduk ah memecikler çok dert çekiyorlar. Memede Uykuya daldıktan 2 3 dk sonra bırakmış olsa da gözleri kapalı bulup tekrar emzik yapıyor.
Yükleniyor...