2.5 Aylık Emerek ve Kucakta Uyku
619 görüntüleme
İ
İrem Ü.
13 Haziran 2026 11:14
Bebeğim tam 2.5 aylık emerek uykuya dalıyor benimleyken, babası ayakta gezinerek uyuyabilse de. Gündüz memede uyuyakalınca kucağımda devam ediyor uykusuna, beşiğe ya da babyneste bıraktığımda uyanıyor. Ya da uyku döngüsü değişirken memeyi aradığı için uyanıyor. Gece de durum böyle. Gündüz uyudu işlerimi halledeyim durumum yok, gece uyuyakalınca beşiğe bırakıyorum. Acıkmasa da hep aynı saatte uyanıp memeyi arıyor 2 dk emip uyumaya devam ediyor 8 8 buçuk gibi akşam uykuya başlıyor 12 buçuk emme, 3 te emme 5 buçukta gaz sancısı 7 de gaz sancısı şeklinde bir ritim var. Uyku sorunu yerleşecek, ama ağlamasın diye düzeni değiştirmeye cesaret de edemiyorum. Sabahı kucakta ediyoruz. Dertleşmek istedim.
E
Emine C.
13 Haziran 2026 11:32
Gaz saati dahil tamamen bizim sürecimizle aynı. Bunu ben mi yazdım diye düşündüm 😳 2 ay 10 günlük.
N
Nazlıcan
Premium Üye
13 Haziran 2026 12:18
İlk 3-4 ay bunun olması zaten çok normal, onlar daha dünyaya geldiklerini bilmiyorlar..
Bebeğim nerdeyse 5 aylık hala gündüz uykularımız kucakta ya da ayağımda temas ederek oluyor veya yatağına uzatırsam benim de uzanıp onu sevip okşamamı istiyor.
Maalesef ki ben de böyle şeyler yaşadım ve bebeğim kolik olduğu için tüm akşam ağlıyordu gece 12-1 gibi uyuyup saat başı uyanıyordu.. Şu anda da uykuya ancak 10 gibi geçiyor sancısı ağrısı yoksa 3-4 saat uyuyor ilk uykusunda. Zamanla oturacak düzeni sabredin ☺️
Bebeğim nerdeyse 5 aylık hala gündüz uykularımız kucakta ya da ayağımda temas ederek oluyor veya yatağına uzatırsam benim de uzanıp onu sevip okşamamı istiyor.
Maalesef ki ben de böyle şeyler yaşadım ve bebeğim kolik olduğu için tüm akşam ağlıyordu gece 12-1 gibi uyuyup saat başı uyanıyordu.. Şu anda da uykuya ancak 10 gibi geçiyor sancısı ağrısı yoksa 3-4 saat uyuyor ilk uykusunda. Zamanla oturacak düzeni sabredin ☺️
İ
İlknur S.
13 Haziran 2026 12:29
Benim bebeğim de 2 ay 14 günlük aynılarını yaşıyorum. Gündüz uykusu hiç yok gece de saat başı kalkıyoruz sabrediyorum geçecek inşallah
M
Melike M.
13 Haziran 2026 13:14
Aglamasın diye düzeni degiştirmeye cesaret edemezseniz sizin düzeniniz alt üst olur ama.Böyle bişeyde var yani.Bizde aynı sizin gibiydik kimse bana alıştırma memeye sonra çok daha zor olur dememişti o yüzden çok fazla alıştı ve en son çileden çıkıp uyku eğitimi aldırmıştım 6 aylıkken.O yüzden siz alıştırmayın memede uyutmayı zamanla azaltın derim.Memede tam uyuyacakken beşiğine alıp sallayın mesela.Zamanla bu süreyi arttırarak memede kalma süresini düşürmüş olursunuz
F
Fatima E.
13 Haziran 2026 13:52
Ben bir uzmandan dinlemiştim onun size ihtiyacı var zamanla azalacak kokunuz ona huzur veriyor kucak istiyorsa kucakta emziren diye zamanla keşke diyeceksiniz ama o sizi istemeyecek ne kadar temas o kadar iyi ruh yapısı bağ kurmak [demişti.Ben](demişti.Ben) bunu ilk oğlumda yaşamadım emmedi Reddetti ne yaptıysam ne kucağıma geldi ne emdi şimdi kucağında uyumaya alışmayın emerken diyorlar ama ben bunun hayalini kurdum bana öyle bir güç veriyor ki yeter ki emsin [uyusun.Bu](uyusun.Bu) süreçleri yaşadım şuan 4 aylik ama 2 aydan sonra istmemeye başlıyorlar önerim kucağınıza alışsın sonra emme reddi oluyor. Ben şuan Allahim şu 4 ayı emerek atlatalım diye dua ediyorum çünkü sürekli dışarıya bakıyor geceleri emiyor sadece.

Fatma A. U.
13 Haziran 2026 16:45
11 ay 22 günden bildiriyorum geçiyor sabırlı olmanızda fayda var evet çok zor ama sabretmek lazım
Ç
Çağla Ö.
13 Haziran 2026 17:38
Bende başta hiç bitmicek sanmıştım 3 4 saat kucağımda duruyodu uyuyodu koyunca uyanıyodu çok zor bi süreç ama 5 6 ay arası daha düzene giriyo şuan 11 aylık daha rahat ama emdiği sürece sık uyanma oluyor
E
Emine D.
14 Haziran 2026 11:11
Benim bebeğimde 2 aylık , sadece memede uyuyor saat başı emmek istiyor ve her emme sonrası kusuyor.
Uyusun diye her yolu deniyorum ama artık tükendim
Metsil damla kullanıyorum ama gaz sancılarında da bir azalma yok 😔
İ
İrem Ü.
14 Haziran 2026 11:18
Benim bebeğimde 2 aylık , sadece memede uyuyor saat başı emmek istiyor ve her emme sonrası kusuyor.
İ
İrem Ü.
14 Haziran 2026 19:54
Gaz saati dahil tamamen bizim sürecimizle aynı. Bunu ben mi yazdım diye düşündüm 😳 2 ay 10 günlük.
İ
İrem Ü.
14 Haziran 2026 19:56
İlk 3-4 ay bunun olması zaten çok normal, onlar daha dünyaya geldiklerini bilmiyorlar..
İ
İrem Ü.
14 Haziran 2026 19:57
Benim bebeğim de 2 ay 14 günlük aynılarını yaşıyorum. Gündüz uykusu hiç yok gece de saat başı kalkıyoruz sabrediyorum geçecek inşallah
İ
İrem Ü.
14 Haziran 2026 19:59
Aglamasın diye düzeni degiştirmeye cesaret edemezseniz sizin düzeniniz alt üst olur ama.Böyle bişeyde var yani.Bizde aynı sizin gibiydik kimse bana alıştırma memeye sonra çok daha zor olur dememişti o yüzden çok fazla alıştı ve en son çileden çıkıp uyku eğitimi aldırmıştım 6 aylıkken.O yüzden siz alıştırmayın memede uyutmayı zamanla azaltın derim.Memede tam uyuyacakken beşiğine alıp sallayın mesela.Zamanla bu süreyi arttırarak memede kalma süresini düşürmüş olursunuz
N
Nazlıcan
Premium Üye
14 Haziran 2026 20:15
Geceki ilk uykusundan sonra nasıl devam ediyor uykuya? Benimki emmeden dalmıyor gazını çıkartsam uyanıyor çıkartmasam gazı onu uyandırıyor
Benim bunları kabullenmem çok uzun sürdü yani yaklaşık olarak 1 haftadır kabullenebildim 😂, yoksa öfke krizleri geçiriyordum, herkese çatıyordum çocuk uyumadığı ve sürekli sancı çektiği için 😂
E
Emine C.
14 Haziran 2026 20:22
Bebeğiniz kız mı erkek mi.? Benimki erkek acaba cinsiyet de mi aynı merak ettim. Gündüz iş yapmam mümkün değil uyanıkken zaten birlikteyiz uyurken de kucakta
E
Emine C.
14 Haziran 2026 20:27
Geceki ilk uykusundan sonra nasıl devam ediyor uykuya? Benimki emmeden dalmıyor gazını çıkartsam uyanıyor çıkartmasam gazı onu uyandırıyor
M
Melike M.
14 Haziran 2026 20:31
Evde babaanne var tek başıma karar alıp uygulamaya osrarla koyamıyorum şimdilik . Uyku eğitimi sürecine nasıl girdiniz? Nasıl danışmanlık aldınız kısaca bahsederseniz çok memnun olurum
İ
İrem Ü.
15 Haziran 2026 11:02
Önce pışpış yapıp kucağıma alıyorum uyursa bırakıyorum emzirmeden, bazen de uyumuyor öyle emziriyorum tamamen o bırakıncaya kadar. Şanslıysam emerken gazı çıkıyor o zaman 5 dakika omzumda bekletiyorum. Eğer gazı çıkmazsa en az 20-25 dakika omzumda bekletiyorum tamamen aşağı inmesini bekliyorum yani. Sonra yatırıyorum. Benim de bebeğim erkek ve kolik boyutta gazlı, laktaz + probiyotik + sab simplex kullanıyoruz 5 ay oldu hala yaşıyoruz sancılarını, hafifledi ama geçmedi. Hala gündüz uykuları yok denecek kadar az ve mecburen 2 kişi başında durmak gerekiyor yoksa tuvalet yemek yeme gibi mecburi şeyleri yapmak imkansız.. 😅
Benim bunları kabullenmem çok uzun sürdü yani yaklaşık olarak 1 haftadır kabullenebildim 😂, yoksa öfke krizleri geçiriyordum, herkese çatıyordum çocuk uyumadığı ve sürekli sancı çektiği için 😂
N
Nazlıcan
Premium Üye
15 Haziran 2026 12:22
Pışpış kucak sallama kar etmiyor meme,ağzında uyumak istiyor bende ve emzik de sevmedi kaç çeşit aldım denedim. Omzuma alırken daha gözünü açıyor. Şu anda da kucağımda uyurken yazıyorum:) o kadar kıpır kıpır uyuyor ki hep hareketli. Sab simplex ve simbios biprofid vermişti sonra nurse harveys gg damlayla değiştirdi ikincisini [hiç.sevmedi](hiç.sevmedi) tadını yutmuyor bile :) daha tek başıma kalmadım bebişle akıl yürütemiyorum naparım diye, uyuyunca da bırakamıyorum ki gündüz söylenen metodları denedim uyanıyor uyanıyor memesiz de geri daldıramıyorum bakalım ben de merak ediyorum sürecimizi.
N
Nazlıcan
Premium Üye
15 Haziran 2026 12:25
Pışpış kucak sallama kar etmiyor meme,ağzında uyumak istiyor bende ve emzik de sevmedi kaç çeşit aldım denedim. Omzuma alırken daha gözünü açıyor. Şu anda da kucağımda uyurken yazıyorum:) o kadar kıpır kıpır uyuyor ki hep hareketli. Sab simplex ve simbios biprofid vermişti sonra nurse harveys gg damlayla değiştirdi ikincisini [hiç.sevmedi](hiç.sevmedi) tadını yutmuyor bile :) daha tek başıma kalmadım bebişle akıl yürütemiyorum naparım diye, uyuyunca da bırakamıyorum ki gündüz söylenen metodları denedim uyanıyor uyanıyor memesiz de geri daldıramıyorum bakalım ben de merak ediyorum sürecimizi.
Yükleniyor...