24 Aylık Uyku Problemi

60 görüntüleme
E

Eda G.

Premium Üye
17 Mart 2026 00:38
Bebeğim yaklaşık 1 yıldır uykuya aşırı derecede direnç gösteriyor, onu uyutmak en az 1 saat sürüyor bazı günler saatlerimizi alıyor. Direnmese bile gece sık sık uyanıyor en az 6-7 defa uyandığı zamanlar oluyor bazı günler daha az bazen daha çok. Ama sürekli uykuyla bi problem yaşıyoruz. Memeden de kestim birkaç aydır ama değişen birşey olmadı. Ne yapmam lazım bilmiyorum.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
18 Mart 2026 01:07
Merhaba, 24 aylık çocuğunuzun uyku problemleriyle ilgili endişeleriniz olduğunu anlıyorum. Çocuğunuz yaklaşık 1 yıldır uykuya direnç gösteriyor ve uyutmak en az 1 saat sürüyor. Gece ise sık sık uyanıyor, en az 6-7 defa uyanabildiği günler oluyor.

Bu yaş grubundaki çocuklar için uyku düzeninin oturması ve sürekli uykuyla ilgili problem yaşamamak önemlidir. Öncelikle, çocuğunuzun gündüz uyku düzenine dikkat etmenizi öneririm. 2-3 yaş grubundaki çocuklar genellikle 1-2 saatlik bir gündüz uykusu yaparlar.

Aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:

1. Rutin Oluşturun: Çocuğunuzun uyku saatlerini düzenli hale getirin. Her gün aynı saatte yatırmaya çalışın.
2. Uykuya Hazırlık: Uyku öncesi rutinler oluşturun, örneğin; banyo, hikaye okuma, şarkı söyleme gibi aktivitelerle çocuğunuzu uykuya hazırlayın.
3. Uykuyu Destekleyin: Çocuğunuzun uyuduğu odanın karanlık, sessiz ve rahat bir sıcaklıkta olduğundan emin olun.
4. Gece Uyanmalarını Azaltın: Gece uyanmalarını azaltmak için, çocuğunuzun gece uykusunu destekleyin. Eğer uyanırsa, onu tekrar uyutmak için aynı rutinleri kullanın.

Bu önerilere rağmen çocuğunuzun uyku problemleri devam ediyorsa, bir uzmandan profesyonel yardım almayı düşünmelisiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 1 Aylık Uyku Pronblemi
2. Uykuya Direnme
3. Uyanma
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir