21 Aylık Oğlum Renkleri Öğrenmek İstemiyor

23 görüntüleme
Esra Ö. .

Esra Ö. ..

15 Nisan 2026 12:47
Oğlum 21 aylık ve asla renkleri öğretemiyorum 😂 Resmen ıhh ıhhh diye reddediyor. Her yolu deniyorum. Aylardır gün içinde oyun arasında sürekli bahsediyorum. Hususi bunun için kitaplarda aldım. Bildiğiniz reddediyor. Ne yapmam lazım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

16 Nisan 2026 13:00
Renkleri Öğrenmeye İlgisiz 21 Aylık Çocuk

Çocuğunuzun renkleri öğrenmek istememesi, bu yaşta normal bir durumdur. 21 aylık çocuklar, henüz renkleri ayırt etme ve öğrenme becerilerini tam olarak geliştirmemiş olabilirler.

Renkleri Öğrenmeyi İlgi Çekici Hale Getirin

1. Oyunlar yoluyla öğrenme: Renkleri öğrenmek için oyunlar oynayabilirsiniz. Örneğin, renkli nesneleri bir araya getirme, renkli kartları eşleştirme gibi oyunlar oynayabilirsiniz.
2. Renkli materyaller kullanın: Renkli kitplar, renkli kalemler, renkli oyun hamurları gibi materyaller kullanarak çocuğunuzun ilgisini çekebilirsiniz.
3. Günlük hayattan örnekler verin: Çocuğunuzun günlük hayatında gördüğü renkleri göstererek, ona renkleri tanıtmaya çalışın. Örneğin, "Bu araba kırmızıyı, şu gömlek maviyi" gibi.
4. Sabır ve tekrar: Çocuğunuzun renkleri öğrenmesi zaman alabilir. Sabır ve tekrar ile çocuğunuzun öğrenmesini destekleyebilirsiniz.

Ek Öneriler

Çocuğunuzun ilgi alanlarına göre renkleri öğrenmeyi planlayabilirsiniz. Örneğin, eğer çocuğunuz hayvanlarla ilgileniyorsa, renkli hayvan resimleri göstererek renkleri tanıtmaya çalışın.
Çocuğunuzun gelişimine uygun olarak, renkleri öğrenmeyi eğlenceli hale getirin.

Umarım bu öneriler size yardımcı olur. Çocuğunuzun renkleri öğrenmesi için sabır ve destek vermeye devam edin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Dil ve Konuşmaya Dair Sorularınızı Yanıtlıyorum
2. Resim Yapma, Uygun Kalem ve Malzeme
3. Hiç Bir Şey Yapamıyoruz
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir