2 Yaşında Ağlayarak Uyanma

341 görüntüleme
H

Hande K.

16 Haziran 2026 00:07
Oğlum 2 yaşında. 2 haftadır geceleri ağlayarak uyanıyor fakat ağlaması çok şiddetli . Kıyamet kopar gibi ve 1 saatten fazla sürüyor . Ne babasını ne beni istiyor . Gün içinde de uykuya direniyor . Normalde 13:00da uyuyan bebek artık zorla 3te uykuya geçiyor . Bu ağlama krizleri bizi çok yıprattı ve korkutmaya başladı. Başka bir sorun mu diye endişelenmeye başladık.

Birde gün içinde etkinlik yapmaya çalıştıkça istemiyor . Herşeye diretiyor . 2 yaş sendromu dedikleri böyle bir şey mi ?

Birde durduk yere hiç beklemediğim anda sürekli ısırıyor. Bazen canım acıdığı için istemsiz sesim yükseliyor . Isırma sebebi neden oluyor ?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
17 Haziran 2026 00:25
2 Yaşında Ağlama ve Uykuya Direnme Sorunu

2 yaş, çocukların gelişim sürecinde önemli bir dönemdir. Bu yaşta çocuklar, bağımsızlıklarını keşfetmeye başlarlar ve çevrelerini öğrenmeye çalışırlar. Ancak bu süreç, bazı zorluklarla birlikte gelebilir.

Ağlama Krizleri ve Uykuya Direnme

- 2 yaş sendromu: Çocuklar, 2 yaş civarında büyük bir gelişim atılımı yaşarlar. Bu dönemde, çocuklar çevrelerini daha iyi anlamaya ve kontrol etmeye çalışırlar. Bu durum, bazen inatçılık, ağlama krizleri ve uykuya direnme şeklinde ortaya çıkabilir.

- Uykuya Direnme ve Ağlama: Gün içinde uykuya direnme ve gece ağlama krizleri, bu dönemin tipik sorunlarından biridir. Çocuklar, uykudan direnebilir ve ağlama krizleri yaşayabilir.

Isırma Sorunu

- Isırma: 2 yaş çocuklarında ısırma, sık görülen bir davranış sorunudur. Çocuklar, henüz duygularını kontrol etmeyi öğrenemedikleri için, ısırma gibi davranışlar sergileyebilirler.

Baş Etme Yolları

1. Sınır Koyma: Çocuklara sınırlar koymak ve kurallarını açıkça belirtmek, bu davranışları yönetmede yardımcı olabilir.

2. Duyguları Tanıma ve İfade Etme: Çocuğunuzun duygularını tanıyarak ve ona ifade etme fırsatı vererek, ağlama krizlerini azaltabilirsiniz.

3. Rutin Oluşturma: Günlük rutinler, özellikle uyku saatleri, çocuğunuzun daha düzenli ve huzurlu hissetmesine yardımcı olabilir.

4. Sabır ve Empati: Bu dönemi sabır ve empati ile karşılamak, sizin ve çocuğunuzun bu zorlukları daha kolay atlatmasına yardımcı olabilir.

5. Profesyonel Yardım: Eğer bu davranışlar devam eder ve sizi endişelendirirse, bir çocuk gelişimi uzmanından veya pediatristten profesyonel yardım almayı düşünün.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 2 Yaş Uyku Problemi
2. 2 Yaş Sendromu mu Uyku Gerilemesi mi
3. 2 Yaş Uyku Gerilemesi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
H

Huriye K.

16 Temmuz 2026 04:09
23 aylık aynı şeyleri yaşıyorum. 1 saat önce uyandı çığlık çığlığa evde gezmek istiyor yiyecek su yemek istemiyor istediğini soruyorum kendi de bilmiyor. Sadece ağlıyor istediğini yaptırmak istiyor ama ne istediğini bilmiyor. O an bir şeyler uyduruyor. Ben de istemeden çileden çıkıyorum. Bağırıyorum bıktım diyorum. Psikolojim iyi değil. Pedegog araştırdım su saatte.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir