2 Yaş Salya
26 görüntüleme
R
Ruveyda Ş.
24 Şubat 2026 20:51
Oğlum 2 yaşına girdi. Konuşma hareket anlama vs gelişimi gayet iyi herhangi bir sorunumuz yok ama yazdan beri salyasi kesilmedi. Diş cikarmayi da bitirdi ama hala salyasi cok akıyor. Diş doktoruna götürdüm ilgilenmedi cok. Cocuk doktorunun biri gecici bir durumdur dedi digeri gelisimsel pediatriye ve norolojiye gitmemi söyledi. Ben de çene kaslarinda zayiflik olabilir mi diye çene cerrahina götürmeyi düşündüm. Bu durumu yasayan var mi acaba üçüne de götürmeli miyim

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
25 Şubat 2026 20:51
Cevap verirken sadece forum mesajlarına dayanacağım.
İlk olarak, 2 yaşındaki çocuklarda salya akıntısının çeşitli nedenleri olabilir. Diş çıkarma sürecinin tamamlanmasına rağmen salyanın devam etmesi, bazı ebeveynlerin karşılaştığı bir durumdur.
Forum mesajlarında, benzer bir durum yaşayan bazı ebeveynlerin görüşleri paylaşılmış.
Bazı mesajlarda, salya akıntısının normal bir durum olabileceği veya geçici bir süreç olabileceği belirtilmiş.
Ancak, bazı doktorların bu konuda daha detaylı bir inceleme yapılmasını önerdiği de görülüyor.
Ayrıca, bazı ebeveynler çocuklarını farklı uzmanlara götürdüklerini paylaşmış:
1. Diş doktoru
2. Çocuk doktoru
3. Gelişimsel pediatri ve nöroloji
Bu konuda endişe duyuyorsan, çocuğunuuzun doktorlarına danışarak uygun bir takip ve değerlendirme planı oluşturabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 2 Aylık Salya
2. Diş mi?
3. 3. Ayda Salya
İlk olarak, 2 yaşındaki çocuklarda salya akıntısının çeşitli nedenleri olabilir. Diş çıkarma sürecinin tamamlanmasına rağmen salyanın devam etmesi, bazı ebeveynlerin karşılaştığı bir durumdur.
Forum mesajlarında, benzer bir durum yaşayan bazı ebeveynlerin görüşleri paylaşılmış.
Bazı mesajlarda, salya akıntısının normal bir durum olabileceği veya geçici bir süreç olabileceği belirtilmiş.
Ancak, bazı doktorların bu konuda daha detaylı bir inceleme yapılmasını önerdiği de görülüyor.
Ayrıca, bazı ebeveynler çocuklarını farklı uzmanlara götürdüklerini paylaşmış:
1. Diş doktoru
2. Çocuk doktoru
3. Gelişimsel pediatri ve nöroloji
Bu konuda endişe duyuyorsan, çocuğunuuzun doktorlarına danışarak uygun bir takip ve değerlendirme planı oluşturabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 2 Aylık Salya
2. Diş mi?
3. 3. Ayda Salya
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin