Diş mi?
102 görüntüleme

Şimal
6 Ocak 2026 21:22
19 haftalık(4 ay12 günlük)bebeğimin aşırı bir salyası var ve kakası da sarı renkte ama mukuslu bir yapısı var.sadece anne sütü alıyor bebeğim. mukuslu kaka salya artışına mı bağlı yoksa bir bağırsak problemi filan mi var acaba çevremdekiler bağırsaklarında kurt olabilir diyor korktum biraz.bilgisi olan aynı durumu yaşayan var mı
A
Ayşe Ş. ..
6 Ocak 2026 21:27
Biraz huzursuz olur, kafası ara ara ateşlene bilir. Salya mukuslu kaka yapar zaten ilk diş zamanlarında oluyor. Ne kadar hoş anne endişe edermi üzülür mü yok. Bedavadan fikirlerini savuruyorlar ortaya. Normal şeyler korkmayın ama kurt olunca nasıl etkileri oluyor bilen varsa yazsın.
N
Nurten
6 Ocak 2026 21:33
Canım diş etleri tabiri caizse kaparır beyazlar, salya olur, Ayşe hanımın dediği gibi baş kısmı ısınır, ama öyle yüksek ateşler olmaz,bazı bebeklerde yanaklarda kızarıklı olur, diş ağrısı kulağı da etkilediğinden arada kulağına elini gidip çekiştirebilir elini sürekli ağzına götürür ve sürekli rahatlamak için ısırmaya çalışır bir şeyleri vs. Mukuslu kakada normal yani salya artış gösterince genelde olur benim oğlumdada olurdu. Kakasının fotoğrafını çek için rahat etsin diye söylüyorum doktoruna fotoğrafını at ya da sağlık ocağı doktoruna da gösterebilirsin. Kakası cıvıksa çok mamasını değiştirebilirsin. Gerçi anne sütü alıyormuş orada bir doktora danışmak faydalı. Benim oğlumda öyle olmuştu mamayı değiştirince geçmişti. Aklına hemen kötüyü getirme ama tabiki aklın takılanı bir doktorla da paylaş için rahat eder.

Melek M.
6 Ocak 2026 21:35
Bebekte kurdun ne işi var 😅diş sancısıdır biz de aynı durumdayız bugün hemşiremize sordum o da diş çıkarıyordur dedi

Şimal
6 Ocak 2026 21:40
aynen öyle herkes ağzına geleni söylüyor maalesef
Ama Kuzenimin 5 aylık bebeğinde kakasında ki kurdu bizzat gördükten sonra bebekte kurdun ne işi olur diyemedim maalesef bende .bu yüzden biraz tedirgin olup kafam karıştı cevaplarınız için teşekkür ederim 🙏🏻 mama vermiyorum bebeğime sadece anne sütü alıyor 🙏🏻
Ama Kuzenimin 5 aylık bebeğinde kakasında ki kurdu bizzat gördükten sonra bebekte kurdun ne işi olur diyemedim maalesef bende .bu yüzden biraz tedirgin olup kafam karıştı cevaplarınız için teşekkür ederim 🙏🏻 mama vermiyorum bebeğime sadece anne sütü alıyor 🙏🏻

İlsu O. K.
6 Ocak 2026 23:10
Şimal Hanım Merhaba; ek gıda dönemine kadar sarı ve yeşilin tonlarında olması normal kakanın anne sütü alan bebeklerde genelde hardal ve sarı formüle ek alanlarda yeşilde görülebiliyor. Her mukuslu kaka diş kaynaklı olmayabilir takip etmekte fayda var Osman Bey'in bununla ilgili bir videosuda var bebeğinizin kaç aylık olduğuna göre aslında değerlendirme değişiyor çünkü. Muhtemelen tüm bu salyaya rağmen diş daha gelmeyebilir biz 10 aylık olduk 2 aydan beri salya var hala diş yok☺ kaka takibinizi yapın zaten görürsünüzde bir şey varsa ama mukus kaynaklı yine bir doktorunuza danışın 🙏🏻