2 Buçuk Aylık Süt Azalma

110 görüntüleme
F

Fatma Ç.

8 Nisan 2026 13:13
2 buçuk

aylık bebeğim var sadece anne sütü alıyor ama sütümde azalma var. Doğduğundan beri her defasında sadece bir memeyi bitiriyordu ve emme süresi hep 10 dakika kadar oldu. Şuanda süt azalması sorunumuz var. Doğum kilosu 3120 geçen ay kontrolde 5665 kiloydu. Bu durum için neler yapmalıyım
E

Emine K.

8 Nisan 2026 13:45
Selamlar😊 Bebkler dogduktam sonra aylık 600 ila 900 gram arasında kilo alımı beklenir. Bebeğinizin kilosu suan gayet iyi. Hatta maşallah diyelim hepbirlikte. Günde 5 -6 kere çişli bez çıkarıyorsa sütünüz yetiyor demekki. Emmesi ilk zamanlardaki gibi değil suan daha profesyonel emiyor. Meme de kalma süresi kısalabılır. Yine de endişe ediyorsanız . Sık sık emzirmeye devam edin . Stres yapmayın . Bol bol su için sütünüz artar.
F

Fidan A.

8 Nisan 2026 13:46
Neye esasen azaldığını düşünüyorsunuz? Ben de öyle sanıyordum, hatta buraya soru da yazmışdım, dün doktorda kilosuna bakdık, kilosunu almışdı. Sizde de öyle ola bilir. Bebek böyüyor daha kısa sürede emiyor, meme terbiyeleniyor artık yumuşak oluyor, ama bu süt azalması değilmiş. Ben de öyle sanıyordum, taki düne kadar. Sizde de öyledir eminim, rahat olun, çişli bez sayını kontrol edin
F

Fatma Ç.

8 Nisan 2026 14:25
Çok teşekkür ederim evet memelerim çok yumuşadı bi de gece çok az emiyor artık uyumak istiyor bende sütüm yetmiyor gibi hissediyorum emme süreleri uzuyor önceden 1-2 saatte bir emziriyordum şimdi gündüz yine emiyor geceleri 3-4 saatte bir emdiği için sütüm azalmış gibi hissediyorum memelerim boş gibi geliyor. Bezini de pişik olmasın diye sık değiştirdiğim için o doluluk yeterli mi bilmiyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

8 Nisan 2026 14:33
Süt Azalması Sorunu ile Karşı Karşıyayız

Merhaba, 2 buçuk aylık bebeğinizin sadece anne sütü aldığı ve süt azalması sorunu yaşadığınız için endişe duyuyorsunuz. Doğum kilosu 3120 olan bebeğiniz, geçen ay kontrolde 5665 kiloya ulaşmış.

Süt Azalmasının Sebepleri

Süt azalmasının birkaç sebebi olabilir:

Stres ve Yorgunluk: Stres ve yorgunluk, süt üretiminden sorumlu prolaktin hormonunu azaltabilir.
Su Tüketimi: Yeterli su tüketmemek süt azalmasına neden olabilir.
Beslenme: Dengesiz beslenme ve yetersiz kalori alımı süt üretiminden etkileyebilir.
Bebeğin Emme Alışkanlığı: Bebeğinizin emme alışkanlığındaki değişiklikler süt azalmasına yol açabilir.

Süt Azalması Sorunu İçin Çözümler

Aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:

1. Su Tüketimini Artırın: Günlük su tüketiminizi en az 2-3 litreye çıkarın.
2. Beslenmenize Dikkat Edin: Dengeli ve sağlıklı beslenmeye özen gösterin.
3. Stresi Azaltın: Stresi azaltmak için yoga, meditasyon veya derin nefes egzersizleri gibi yöntemleri deneyebilirsiniz.
4. Bebeğinizi Daha Sık Emzirin: Bebeğinizi daha sık emzirmek süt üretimimi uyarabilir.
5. Süt Artırıcı Yöntemler Deneyin: Süt artırıcı çaylar, damlalar veya takviyeler kullanabilirsiniz.

Bebeğinizin Kilo Alımı

Bebeğinizin kilo alımı şu anda nasıl? Geçen ay kontrolde 5665 kiloya ulaşmış. Süt azalması sorunu kilo alımını etkileyebilir. Bebeğinizin kilosunu düzenli olarak takip edin ve doktorunuzla görüşün.

Doktorunuzla Görüşün

Süt azalması sorununuz için doktorunuzla görüşün ve tavsiyelerini alın. Doktorunuz, sizin ve bebeğinizin özel durumunu değerlendirerek en uygun çözümü önerir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğinizin Kilosu Normal mi?
2. 4,5 Aylık Bebeğim Emmiyor
3. Süt Azalması
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
F

Fidan A.

8 Nisan 2026 14:54

Fatma Çıray

Çok teşekkür ederim evet memelerim çok yumuşadı bi de gece çok az emiyor artık uyumak istiyor bende sütüm yetmiyor gibi hissediyorum emme süreleri uzuyor önceden 1-2 saatte bir emziriyordum şimdi gündüz yine emiyor geceleri 3-4 saatte bir emdiği için sütüm azalmış gibi hissediyorum memelerim boş gibi geliyor. Bezini de pişik olmasın diye sık değiştirdiğim için o doluluk yeterli mi bilmiyorum

Emzirmeden sonra rahatlayırsa, günlük 5-6 çişli bezi oluyorsa, doymuş demek. Bende de aynı sizinki durum idi, dün kontrolda kilo aldığını gördüm. İstedikce emzirmeye devam edin, rahat olun
M

Melisa ..

8 Nisan 2026 15:45

Fidan Ali

Emzirmeden sonra rahatlayırsa, günlük 5-6 çişli bezi oluyorsa, doymuş demek. Bende de aynı sizinki durum idi, dün kontrolda kilo aldığını gördüm. İstedikce emzirmeye devam edin, rahat olun

Merhaba. Benımde bebegım 3 aya girecek . 2 haftadır meme aşırı yumusak sankı sağım yapmısım da boş gibi. Gündüzleri sık beslenirdi. Artık beslenme reddi de yapıyor. Endişeleniyorum 😭 mama vermek ıstıyorum asla biberon tutmuyor. Çok üzülüyorum beslenemiyor diye düşünüyorum.

Günluk 5 defa bez degısımı yapıyorum 5 nde de çiş var ama agır değiller. Sizde nasılfı durumlar tecrubelerınıze ıhtıyacım var
F

Fidan A.

8 Nisan 2026 16:01

Melisa

Merhaba. Benımde bebegım 3 aya girecek . 2 haftadır meme aşırı yumusak sankı sağım yapmısım da boş gibi. Gündüzleri sık beslenirdi. Artık beslenme reddi de yapıyor. Endişeleniyorum 😭 mama vermek ıstıyorum asla biberon tutmuyor. Çok üzülüyorum beslenemiyor diye düşünüyorum.

Günluk 5 defa bez degısımı yapıyorum 5 nde de çiş var ama agır değiller. Sizde nasılfı durumlar tecrubelerınıze ıhtıyacım var

Mama vermeyin, bende 40 gününden sonra öyle oldu, çok korkuyordum kilo almıyor diye, ama aldığını gördüm. Bir doktora gedin kilosuna bakın endişelerden kurtulmak için. En az 5 bez doluyorsa, emzirdikden sonra rahatlıyorsa korkmayın. Benimki her 1 saatden bir 5-6 dakika emmeye başlamışdı, ama çok şükür yolunda her şey. Siz de bi kilosuna bakın. Mama yerine emzirme danışmamlarından destek almanızı öneririm
M

Melisa ..

8 Nisan 2026 16:16

Fidan Ali

Mama vermeyin, bende 40 gününden sonra öyle oldu, çok korkuyordum kilo almıyor diye, ama aldığını gördüm. Bir doktora gedin kilosuna bakın endişelerden kurtulmak için. En az 5 bez doluyorsa, emzirdikden sonra rahatlıyorsa korkmayın. Benimki her 1 saatden bir 5-6 dakika emmeye başlamışdı, ama çok şükür yolunda her şey. Siz de bi kilosuna bakın. Mama yerine emzirme danışmamlarından destek almanızı öneririm

O kadar yıpratıcı bi süreç ki. Mama yesın doydugunu bıleyim de kafam rahat etsın moduna girdim artık🙁 aksıne o da biberonu almıyor. İnşallah yetıyordur. 5 bez alıyorum ama agır mı olmalılar gece taktıgım sabah degısıyorum agır digerler normal
F

Fidan A.

8 Nisan 2026 16:20

Melisa

O kadar yıpratıcı bi süreç ki. Mama yesın doydugunu bıleyim de kafam rahat etsın moduna girdim artık🙁 aksıne o da biberonu almıyor. İnşallah yetıyordur. 5 bez alıyorum ama agır mı olmalılar gece taktıgım sabah degısıyorum agır digerler normal

Anlıyorum sizi. Ağır olması gerekmez, normal dolması yeter bir emzirme danışmanı böyle yazmışdı, mama içerken daha ağır oluyor, anne sütünü daha çok sindirdiyi için daha yüngül oluyor. Endişelenmeyin, ama aylık kilo alımına mutlaka bakın, anne sütü ile ayda mininum 500 gram alması sütün yeterli olması anlamına geliyor. İnşallah, sağlıklı böyüsün bebişlerimiz. Aminnnn
F

Fatma Ç.

8 Nisan 2026 16:59

Fidan Ali

Genelde rahat çok nadir huysuz olduğu günler oluyor uyku süreleri genelde hem kısa olduğu için uyku haliyle kıyas yapamıyorum ama genel hali sakin. Çok teşekkür ederim ilginize 🙏🏻

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir