4,5 Aylık Bebeğim Emmiyor

127 görüntüleme
T

Tuğba E.

23 Ağustos 2025 17:15
Bebeğim saat 3 e kadar her iki üç saatte bir güzel emiypr ama resmen 3 ten 8 e kadar emmiyor istemiyor. Kilo alımı yavaşladı enfeksiyon da geçirmişti
R

Rumeysa A.

23 Ağustos 2025 17:35
Biberonla sağıp vermeyi denediniz mi
T

Tuğba E.

23 Ağustos 2025 18:10
O şekilde daha önce denemiştim almamıştı ama denesem iyice vazgeçer belki diye düşündüm
R

Rumeysa A.

23 Ağustos 2025 18:17
Oda doğru benimde sütüm çok azaldı yeterli emmediğini düşündüğüm için biberona sağıp verdim şuan gündüz emmiyor az olduğu için gece süt var emiyor, 4. Aydan itibaren kilo alımı yavaşlar zaten gece kaç kez kalkıyor emmek için eğer gece çok emiyorsa gündüzki açığı kapatır aslında
T

Tuğba E.

23 Ağustos 2025 21:34
Gece emiypr doğru diyorsunuz ama 5-6 dolu bez etmiyor sayıyorum. En en fazla 5 eder. Sütünüz azaldıysa bol su için takviye deneyin. Benim de sütüm azaldı özellikle 4. Ayda belki yetmiyordur bile :(
H

Hasan K. O.

23 Ağustos 2025 22:22
Dört aylık olduğunda bebeğimde aynısını yaşadım. Dış dünyaya farkındalığı arttığı için emmek istemiyordu. Emzirmek çok zorlaştı. Normalden çok çok az emiyordu. Benim de sütüm azalmaya başladı tabii. Geceleri uykulu olduğu için emiyordu ama gündüz mümkün değil. Sağım yapıyordum ama o ara görüştüğüm bir emzirme danışmanı artık sağım yapmam gerekmediğini, yumurta ağırlığı kadar 5-6 bezin olması halinde bebeğimin doğduğu anlamına geleceğini söyledi. Ben de sağımı da bıraktım. Süt iyice azaldı. Ay sonunda bir baktım ki bebeğim azıcık kilo almış. Zaten yüzünden belliydi. Kilo alımı yavaşlasa da yine yaklaşık 400 gram almış olması bekleniyor. Şimdi bebeğim 6,5 aylık. Hala o zamanki alamadığı kiloyu toparlamaya çalışıyorum. Tabii mama başladım. Persentil aralığı alt sınıra kaydı. Bu süreç beni çok yordu.

Bunları sizi korkutmak veya endişelendirmek için yazmıyorum. Benim yaşadıklarımı siz yaşayın istemem. Ben çok zor atlattım psikolojik olarak da. Bebeğiniz emmiyorsa muhakkak sağım yapmanızı öneririm. Biberon almıyorsa kaşıkla veya küçük bardakla verilebilir. Kendinizi germeyin benim yaptığım gibi. Geçici bir dönem ama yeterli sağım veya emzirme olmazsa sütün azalması kaçınılmaz. Sistem böyle işliyor. 🤷🏻‍♀️

Bu arada sütün azaldığını geceleri doluluk halinden anlarsınız. Ben daha az şişkinlik olduğundan fark etmiştim.

Umarım kolaylıkla atlatırsınız. 🌸
A

Ayşe N. D.

23 Ağustos 2025 23:14
Biberon tutarsa meme reddi daha çok yaşar mısın acaba tartışılır? Bol su vs. ile öncelikle sütünü artırma yollarına başvur bebişinin kokusunu al bol bol kucakla (en mükemmel süt artırma yöntemi bence bu) algıları açıldı artık dış dünya ile daha çok ilgili ben kolye takmıştım ilgisini çeksin diye onunla oynarken emiyordu😅 denemende fayda var
T

Tuğba E.

24 Ağustos 2025 05:27
Teşekkürler bilgiler için ben de sağıp içirmeyi deneyeceğim artık son çarem. Biberon kullanmak istemiyorum ama kaşıkla almazsa onu da denerim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir