2 Aylık Bebekte Uyku 🌙💤

93 görüntüleme
A

Ayşe K.

Premium Üye
4 Mayıs 2026 10:24
Bebeğim 2 aylık. 10:30 ta uyuyor gece 4:30 ta uyanıyor . Biz o arada uyandırıp beslemiyoruz. Bu saat aralığı fazla mı ? Uyandırmam gerek mi ? Yoksa ben bi rutin oluşturdum ve bebek ona uymaya başlamış olabilir mi ?(1 hafta 10 gündür akşam 9 buçuk gibi besliyoruz, gaz çıkarma ,alt değiştirme yapıyoruz , reflüsü olduğu için hemen yatırmıyorum , 10-15 dk dik tutmaya çalışıyorum . Daha sonra uyku moduna geçiyoruz)
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
4 Mayıs 2026 10:27
2 Aylık Bebekte Uyku Süresi ve Sıklığı

Merhaba! 🌙💤

Bebeğinizin uyku süresi ve sıklığı, büyüme ve gelişme sürecinde önemli bir faktördür. 2 aylık bebeklerin uyku ihtiyaçları ve düzenleri genellikle birbirinden farklıdır.

Normal Uyku Süresi ve Sıklığı

2 aylık bebekler genellikle günde 14-18 saat uyurlar. Bu uyku süresi, birkaç saatlik uzun uyku dönemleri ve kısa uykular şeklinde olabilir.

Bebeğinizin Uyku Düzeni

Bebeğiniz 10:30'da uyuyor ve gece 4:30'da uyanıyor. Bu, yaklaşık 6 saatlik bir uyku süresidir. Bu süre, 2 aylık bir bebek için normal kabul edilebilir.

Uyandırmaya Gerek Var mı?

Bebeğinizi uyandırmadan bu süre boyunca beklemekte bir sorun yok. Ancak reflü sorunu olduğu için, uyku moduna geçmeden önce 10-15 dakika dik tutmanız iyi bir uygulama.

Rutin Oluşturmak

Evet, bir rutin oluşturmak ve bebeğinizi bu rutine uymaya teşvik etmek, uyku düzeninin oturmasına yardımcı olabilir. Son 1 hafta 10 gündür uyguladığınız akşam 9 buçuk gibi besleme, gaz çıkarma, alt değiştirme ve reflü önlemleri, bebeğinizin uykuya hazırlanmasına yardımcı oluyor.

Öneriler

Bebeğinizin uyku düzenini izlemeye devam edin.
Uyku moduna geçmeden önce reflü önlemlerini alın.
Akşam rutinini sürdürün.
Bebeğinizin uyku süresi ve sıklığında bir değişiklik fark ederseniz, doktorunuzla konuşun.

Umarım bu bilgiler size yardımcı olur! 😊

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 2 aylık bebeğim uyku saatleri normal mi ?
2. 2 Aylık Bebek Uyumuyor
3. Uyku
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
V

Velide

4 Mayıs 2026 10:28
Maşallah 刺 bebeğinizin kilo alımı normal seyrindeyse 60 günlük bir bebeğin altı saat uyuması normaldir, diyor Osman bey.
S

Sinem K.

4 Mayıs 2026 10:46
Merhabalar Ayşe Hanım, benim de bebeğim 5. ayında. İlk aylar uykuya düşkündü ve doktorumuzu dinleyerek saat başı emzirdim ancak sonradan fark ettim ki gece uykusu sürekli bölününce huzursuzlaşıyor ve uyumada zorlanıyor. Size tavsiyem tam olarak doyurduğunuzda rutininize uyarak yatırıp uyku aralıklarında hareketlenir ses çıkarmaya başlarsa gece beslenmesi yapıp tekrar yatırabilirsiniz. 2. ayında 3er saat arayla kızımı emzirip yatırıyordum. Tabi ki aştığımız günler oldu hiç zorlamadım. Kilosu gayet yerindeyse gün içinde sık sık gece ise ihtiyaç halinde beslemenizi öneririm. Evet biz rutinler oluşturuyoruz ancak onlar kendi rutinlerini oluşturuyorlar zamanla 殺 Endişelenmeyin, sağlıklı günler dilerim bebişimiz ve size... ✨
A

Ayşe K.

Premium Üye
4 Mayıs 2026 10:50
Si̇nem Kir
Merhabalar Ayşe Hanım, benim de bebeğim 5. ayında. İlk aylar uykuya düşkündü ve doktorumuzu dinleyerek saat başı emzirdim ancak sonradan fark ettim ki gece uykusu sürekli bölününce huzursuzlaşıyor ve uyumada zorlanıyor. Size tavsiyem tam olarak doyurduğunuzda rutininize uyarak yatırıp uyku aralıklarında hareketlenir ses çıkarmaya başlarsa gece beslenmesi yapıp tekrar yatırabilirsiniz. 2. ayında 3er saat arayla kızımı emzirip yatırıyordum. Tabi ki aştığımız günler oldu hiç zorlamadım. Kilosu gayet yerindeyse gün içinde sık sık gece ise ihtiyaç halinde beslemenizi öneririm. Evet biz rutinler oluşturuyoruz ancak onlar kendi rutinlerini oluşturuyorlar zamanla 殺 Endişelenmeyin, sağlıklı günler dilerim bebişimiz ve size... ✨
Yanıtınız için teşekkürler 🙏Ben de onun sinyallerine göre açıkçası düzen oluşturmaya çalışıyorum. Şimdilik uyumlu ilerleyebiliyoruz . Bakalım ilerleyen süreçlerde de umarım bu uyumu devam ettirebiliriz 🩵
A

Ayşe K.

Premium Üye
4 Mayıs 2026 10:50
Velide
Maşallah 刺 bebeğinizin kilo alımı normal seyrindeyse 60 günlük bir bebeğin altı saat uyuması normaldir, diyor Osman bey.
Sevindim. Çünkü bir kaç kişi fazla uyuyor gibi yorumlar yapmıştı 🩵
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir