Uyku
182 görüntüleme
A
Aslıhan T.
29 Kasım 2025 15:32
Bebeklerinizi işte altıdan sonra uyutmayım sekizde gece uykusuna geçsin gibi şeyler okuyorum amasizin bebekleriniz uyuyor mu iki aylığız biz evet erken biraz bunun için ama düzen oluşuyor mu öerak ettim
I
Işık Y. G.
29 Kasım 2025 15:35
Bunu ben de çok merak ediyorum, bu düzen ne kadar sürdürülebilir olur ve ne zamandan itibaren başlanılmalı da ayrıca merak ediyorum.
H
Hilal ..
29 Kasım 2025 15:35
Tamamen bebeğin düzeni ile alakalı benim bebeğim 5 aylık 8de akşam uykusuna geçmesi gerek ama geçmiyor 9.9.30 arası buluyor geçmesi biraz da bebeğin biyolojik saati ile alakalı ama kesinlikle uyku aralıklarına yani ayına göre ne kadar uyanık kalmalı ona dikkat edin ona göre uyutun o çok fayda sağlıyor
A
Aslıhan T.
29 Kasım 2025 15:39
Ben de öyle yani bir deneyeyim i dedim ama benimki dört saat uyumadığı da oluyor yani uyudu mı da dört beş saat uyuyor da ben nasıl yapıcam mesela
A
Aslıhan T.
29 Kasım 2025 15:41
Biz de düzen yok şuan keyfine göre hareket ediyor uykusu varsa güzel uyuyor yoksa ne yaparsan yap uyumuyor o yüzden merak ettim altı da ne yapıp uyutmuyorsunuz mesela
B
Buket ..
29 Kasım 2025 16:16
4-6 aya kadar düzen oturmaz. 7 aylık suan hala daha oturmus bir düzeni yok atağından dişinden merakından enerjisinden hep uyku bozuluyor. Normalde akşam 6dan sonra uyutmamaya çalışıyorum ama 1 haftadır gündüz uyumuyor akşam enerjisi bitiyor 7 gibi uyuyor 1-2 saat sonra kalkıyor. Biraz bebeğin ritmine göre hareket etmek lazım çünkü belirli kurallara sınırlara uydurmaya çalıştığımızda anne de bebekte zorlanıyor ben 7 ayda bunu gördüm. Siz saat konusunda istikrarlı olun uyanıklık sürelerine dikkat edin 2 aylık bebekte 60-90 dakika arasi diye hatırlıyorum yanlış olabilir siz araştırın yine,uyanıklık süresini aşmadan uyku teklif edin uyku ihtiyacı varsa uyur zaten. Uyanıklık suresini geçerseniz fazla uyarıldığı için uykuya geçmesi daha da zorlaşır
H
Hümeyra T.
29 Kasım 2025 16:27
Ben her zaman 7-8 arası uyumuş olmasını sağladım. İlk zamandan itibaren hava karardıysa ışık göstermedim. Özellikle ikinci yadan itibaren aksam 6’da emzirip uyutmaya basladım. 3.aya kadar 19.00 uyuyan ve gece 12-1-2 de uyanan bir bebek oldu sonrasında 5-6 gibi uyanıp güne başlıyordu. Doktorum senin ilk öğretmen ve en rahatlatacak şey gece gündğz farkı demişti. Akışta bunu edindi zaten, size se tavsiyem bu yönde. Atak dönemli olarak adlandırılan zor zamanlarda bile buna sadık kaldığım için bazen sık uyansa da eski rutinine dönüyor. Yaklaşık olarak 4.ayda 4/5bkez kalktıgını söylebilirim ama ena zından su an eskiye dönüyor gibi. Tabi sırada dişvar :) bitmez döngüler ama en azından rutin iyidir debek bir şekilde dğzene koyıyır.5.ay basladı
Ş
Şeyma N. P.
29 Kasım 2025 17:19
Benim bebeğim gazlıydı ilk üç ay hiç bi şekilde rutinimiz olmadı, akşamları uyuyan bi bebekti ama saat düzeni yoktu. Üç buçuk aylıkken rutin oluşmaya başladı akşam altı yedi gibi uyuyordu sabah yediye kadar, gündüz çok uyuyan bir bebek değildi. Dördüncü ay atağı ve diş sancısı ile birlikte gece rutinimiz biraz bozuldu ama genel rutin belli yine de. Biraz bekleyin derim her bebek aynı rutinde değil sonuçta
B
Betul G.
29 Kasım 2025 19:03
Benim bebegimde 5 aylik olacak dogdugudan beri uyku sorunu yasoyoruz hala cozemedim gece 10 15 defa abartisiz uyaniyoruz ne yaoabiljriz
A
Aslıhan T.
29 Kasım 2025 21:20
Yani istikrarlı olmaya çalışıyorum açıkçası ama çok ağlıyor ya tam uykusu geliyor dediğim gibi ya da sıfır uykuyla gece yüz kere uyanıyor bir sorunda yok sanki biri dürtüyor
H
Hilal ..
30 Kasım 2025 08:15
Gündüz uykuları işte 1 saati geçmeyecek geçince gece uykusunu etkiliyor ama her bebeğin biyolojik saati akşam 6 da olmak zorunda değil ben ne yaparsam yapayım uyanır bebeğim mesela bebeğin ritmine göre ayarlayın uyuyor ediyor çok düzenli diyenlere de inanmayalım anneleri kötü hissettiriyor benim bebeğim uyumuyor rutini yok vs diye bebek onlar nasıl robot gibi aynı saatte uyusunlar annelere olarak biz sadece rutine dikkat edebiliriz
H
Hilal ..
30 Kasım 2025 08:19
Aslıhan hanım size abartmıyorum benim bebeğimde 1 ayından sonra 3 aylık olana kadar abartmıyorum her akşam 6-10 arası çıldırmıs gibi ağladı ne yaparsam yapayım asla susmazdı ayakta da salladım kucakta da örtüde de arabayla da çıkardım bir yeri kopmuş gibi ağlardı her doktora götürdüm gazlı bebek de değildi hasta da değildi ama ağlardı huy edindi kendine onu 10 buçuk gibi uyurdu derdim biraz uyur belki yine uyanırdı yani demem o ki her çocukta oluyor kalbinizi ferah tutun öyle böyle geçiyor şimdi 5 ay 3 günlük hala blok halinde 3-4 saat uyumaz gece 2 saate 1 uyanır bende alıştım demek çocuğum benim böyle dedim
A
Aslıhan T.
30 Kasım 2025 12:59
Yaniben de öyle düşünüyorum her bebek aynı değil ama gerçekten rutinde yapsak banyo ninni vs yüne de uyumak istemiyorsa uyumuyor ya da uyuyor banyodan sonra yarım saat sonra kalkıyor.bu saatleri neye göre ayarlayıp yatırıyorlar onu merak rttim altıda uyutmayıp sekiz dokuza kadar uykusu olsa da uyutmuyorlar mı mesela.
A
Aslıhan T.
30 Kasım 2025 12:59
Benim uyumamı geçtim daha iki aylık bir bebek nasıl 6 saat uyumadan durabilir çok tuhaf geliyor 🫣🫠