18 Aylık Yürüme ve Hareket Yok

743 görüntüleme
A

Ayşenur D.

26 Aralık 2025 15:34
18 aylık kızım, yaklaşık 8 aydır gitmediğimiz doktor branş kalmadı hiçbir sıkıntı yok denildi ama biz yine de özel bir fizyoterapistle çalışıyoruz. Buna rağmen yattığı yerden doğrulma, oturduğu yerden pozisyon değiştirme, ayakta durma, sıralama, ellerden tutunca adımlama gibi hiçbir beceriyi yapamıyor. Arkasında veya önünde bir destek varsa ayakta duruyor ama sanırım düşerim korkusundan dolayı çok durmak istemiyor. Yattığı yerden iki taraflı dönebiliyor, bazen ellerinin üstünde vücudunu kaldırıyor ama başka bir pozisyona geçip hareket etmiyor. Birkaç haftadır otururken poposunun üstünde ellerinden güç alarak sağa sola dönerek kendini ilerletiyor. Ama bu hareketi yaparken bile çok yavaş ve isteksiz. Bir şeye ulaşmak istediğinde çevresinde kim varsa ona yaptırmak istiyor, çığırıyor, ağlıyor.
18ay yürüme becerisinde sınır olduğunu söyleyip bekletmişlerdi. Şimdi 18 aylık oldu tekrardan doktora götürmeli miyim?
Annelik iç güdüsünden midir yoksa evham mı yapıyorum bilmiyorum ama içten içe bu durumu çok dert ediyorum bir sıkıntı varsa diye :(
A

Aida V. ..

26 Mayıs 2026 12:04
Bu da iyi bir gelişme. Bir sıkıntı yoksa yürür tez günde. Benim oğlum da 18 aylık olacak. Sıralıyor, koltuk, sandalyeye tırmanıyor. Alçak dolaplara bile çıkıp iniyor. Haraketli maşallah. Tek elinden tutup yurutsen gayet güzel yürüyor,ama tek başına adım atmıyor. Ayakta da duruyor ,ama adım yok. Bende nöroloji, 2tane profesör ortopediye göturdüm ,hiç bir sıkıntı yok çok şükür. Tamamen cocugun kendi isteği diyorlar. Ama ne bileyim çevre baskısı, aaaaaa 18 aylık hala yürümüyor mu diyince sinirlerim bozuluyor istemeden de olsa. İnsallah tez vakitte yürüsünler 爐爐爐爐 Siz de içinizi rahat tutun ,yürüyecek
A

Ayşenur D.

26 Mayıs 2026 12:22
İnşallah. Sizin oğlunuz kadar hareketli değildi kızım, uzun zamandır fizyoterapi almamıza rağmen sıralama tırmanma gibi hareketleri hiç olmadı. O yüzden sizinki daha kısa zamanda yürüyecek gibi görünüyor. Siz de içinizi rahat tutun inşallah tez zamanda yürüsün yavrularımız
A

Aida V. ..

26 Mayıs 2026 14:45
Amin amin inşallah
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir