18 Aylık Yemeği Ağzından Atma:(

49 görüntüleme
D

Dilan S.

8 Nisan 2026 19:09
Bebeğim 18 ayı geçti zaten iştahsız bi bebekti bu zamana kadar hep oyunla,suyla oynata oynata verdim yemeğini ama geçenlerde yemekten 2 saat sonra falan 1 saat içinde 3 kez kustu acile gittik serum verdiler sonra kusma olmadı ama öğürüp duruyor ne versem ağzından atıyor deli etti beni 1 haftadır normalde oyalasam yerdi ama günlerdir perişan oldum kandıramıyorum artık ne yapabilirim zorlamak istemiyorum ama anne vicdanı iki kaşık sonrası kafasını çevirip duruyor ağzına girse de tükürüyor :(( çok sıkıntıdayım devam edecek diye çok korkuyorum :(
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

9 Nisan 2026 19:31
18 Aylık Bebekte Yemeği Ağzından Atma Sorunu

Bebeğinizin yemeği ağzından atması ve kusması gerçekten endişe verici bir durum. Öncelikle, bebeğinizin yaşadığı bu sürecin geçici olabileceğini ve doğru yaklaşımlarla çözülebileceğini bilmeniz önemlidir.

Olası Nedenler:

Diş çıkarma dönemi
Hasta olma
Stres veya çevre değişikliği
Yemek konusunda aşırı ilgi veya oyun haline gelmesi

Yapabileceğiniz Şeyler:

1. Sakin Kalın: Bebeğinizin bu davranışı karşısında sakin ve sabırlı kalmanız önemlidir. Stres ve endişe, bebeğinizin durumu daha da kötüleştirebilir.
2. Doktor Kontrolü: Bebeğinizin kusması ve yemeği ağzından atması devam ediyorsa, bir doktora başvurmanız önemlidir. Altta yatan herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığını kontrol etmek gerekir.
3. Yeme Zamanı Rutini: Bebeğiniz için düzenli bir yemek zamanı rutini oluşturun. Yemek zamanlarını sakin ve rahat bir ortamda gerçekleştirin.
4. Az ve Sık Öğünler: Bebeğinizi azar azar ve sık sık beslemeyi deneyin. Bu, bebeğinizin iştahını açabilir ve yemeği daha kolay kabul etmesine yardımcı olabilir.
5. İlgi Çekici Yemekler: Bebeğinizin sevdiği yiyecekleri hazırlayın. Farklı renk ve dokularla ilgi çekici hale getirin.
6. Oyuncu Yaklaşım: Yemek zamanlarını bir oyun haline getirin. Kaşıkla besleme sırasında şarkılar söyleyin veya oyunlar oynayın.
7. Görmezden Gelme: Bebeğiniz yemek sırasında ağzından atarsa, görmezden gelin ve sakin kalın. Bu davranışa aşırı tepki vermeyin.

Bebeğinizin yeme alışkanlıkları zamanla düzelir. Sabır ve doğru yaklaşım, bu sürecin sorunsuz atlatılmasına yardımcı olabilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 18 Ay Yememe Sorunu
2. Yemeği Ağzından Çıkarıyor
3. Yemeği Ağzından Çıkarıyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir