18 Ay Sallayarak Uyutma

163 görüntüleme
B

Bahar A.

3 Mart 2026 11:58
Kızım 18 aylık gundüz bir uyku yapıyor beşiğinde sallayarak uyutuyorum doğduğundan beri beşiğinde sallanarak uyuyor gece de öyle , fakat gittiğimiz heryerde sallama ihtiyacı oluyor okşayarak veya sadece pişpiş yaparak uyumuyor sallamayı azaltıyorum onu da anlıyor uyumuyor ne yapacağım bilmiyorum çözğmü olan var mı bu alışkalığı nasıl yeneceğiz
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
4 Mart 2026 12:21
Merhaba, 18 aylık kızınızu doğduğundan beri sallayarak uyutuyorsunuz ve bu alışkanlığı değiştirmek istiyorunuz. Birçok ebeveyn bu tür sorunlarla karşılaşıyor ve çözümler bulmaya çalışıyor.

Sallayarak uyutma alışkanlığını azaltmak için bazı adımlar deneyebilirsiniz:

1. Sallama süresini kısaltın: Her gün sallama süresini biraz kısaltarak başlayın. Örneğin, eğer normalde 30 dakika sallıyorsanız, 20-25 dakikaya düşürün.

2. Alternatif uyku rutinleri oluşturun: Bebeğinizin beşiğinde okşayarak, ninni söyleyerek veya kitap okuyarak uyumasını sağlayabilirsiniz. Bu, ona farklı uyku ortamları sunacak ve sallanmaya bağımlılığını azaltacaktır.

3. Uyku saatlerini düzenleyin: Düzenli uyku saatleri, bebeğinizin uykuya daha kolay dalmasını sağlayabilir. Aynı saatlerde uyutma ve uykudan kaldırma işlemlerini yapın.

4. Bebeğinizi uykulu haldeyken beşiğine koyun: Bebeğiniz uykulu haldeyken beşiğine koyun, ancak tamamen uyumadan. Bu, onun kendi kendine uykuya dalmasını öğrenmesine yardımcı olacaktır.

5. Sabırlı olun: Bu alışkanlığı değiştirmek zaman alabilir. Bebeğinizin tepkilerine karşı sabırlı olun ve ona güven verin.

Unutmayın, her bebek farklıdır ve bir çözüm herkes için işe yarayabilir değildir. Denemeler yaparak ve bebeğinizin tepkilerini gözlemleyerek en iyi yaklaşımı bulacaksınız.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sallayarak Uyuyor
2. 6,5 Aylık Kız Uyku Problemi
3. Uykuya Direnme
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir