6,5 Aylık Kız Uyku Problemi

89 görüntüleme
İ

İ. S.

16 Şubat 2026 21:28
Artık uykuya direniyor son bir aydır uyku saatleri kaçıyordur diye 3 saate bir gündüz uyutmaya çalışıyorum yorulmadan uyusun diye yok. Ayakta sallayarak uyuyor . Ve gece en fazla iki kez kalkması gereken çocuk bazen 40 dk ya bazen 2 saate bir kalkıyor ve pış pış yapınca asla uyumuyor tekrar sallamak zorunda kalıyorum bekliyorum bazen uyur belki diye daha da öfkeleniyor. Gerçekten mental olarak o kadar yoruldum ki durmadan ağlıyorum hem uykusuzluk ne yapacağımı şaşırdım. Uyku geçişlerini yapamıyor sanırım ve bu ayakta sallama işini unutturamıyorum. Ayakta sallamaya bile zaten hemen uyumuyor. Var mı benim gibi yaşayan ve iyi bir sonuca ulaşan. Bayağı çaresizim..
G

Gizem K.

16 Şubat 2026 21:34
Benim bebeğimde 7 aylık yazdıklarınızın aynısı tek fark beşikte sallanıyor . Şu eski beşiklerden. Gece park yatağa geçiriyorum uyanıp duruyor onun sallanmasını kabul etmiyor çok deniyorum nadiren kendi kendine daldığı oluyor denemeye devam etmekten başka çaremiz varmı bilmiyorum . Uyku eğitimide almak istemiyorum çok ağlayan bebek zaten kesinlikle ağlar
İ

İ. S.

16 Şubat 2026 21:42
Bende aynı park beşiğe koyuyorum ayaklarını vurunca falan direk uyanıyor. Bundan önce akşamları gazdan uyumazdı şimdi uykuya dalmıyor napacağız bilmiyorum.Uykuya dalmak üzereyken koyun yatağına defalarca deneyin diyor uyku eğitimleri kitap bile okumaya başladım çaresizliğe makale ne varsa. Ama uykuya dalmadan koyunca başlıyor bağırmaya sakşnlesin diye pış pış yapıyorum olmuyor daha da öfkeleniyor. Kaç kez denedim en son uyutup koyuyorum muhtemelen uyku geçişinde bakıyor ki sallanmıyorum deyip uyanıyor sürekli sürekli nereye kadar bilmiyorum. Acımasız yöntemi seçip bırakıp uyusun da demek istemiyorum çünkü gerçekten onu orda ağlarken bırakmak içim el vermez. Ama o kadar zor ki sabırlı olursan 2 hafta aynı saatler aynı şekilde aynı yatakta olur diyorlar ama olmuyor nerde yanlış yapıyorum ki anlamıyorum
S

Seval K.

16 Şubat 2026 21:50
Aynı şekilde 7 aylık ayağımda sallıyorum gündüzleri gece beşikte sallıyorum ayağımdan indirdiğim an uyanıyor 1 saat ayağımda uyuyor ancak beşikte sallamaya razıyım ama yarım saat kesintisiz ağlıyor
S

Sümeyye K. G.

16 Şubat 2026 21:56
Birebir aynı durum bizde de var
İ

İ. S.

16 Şubat 2026 22:41
sürekli doğduğundan beri beyaz gürültüyle uyutuyorum ondan mıdır nedir en ufak dışardan yada evden çıt sesine uyanıyor. Her zaman sessiz ortam nasıl yapayım ki.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir