17 Aylık Hayvan Taklidi Yok Gercek Hayvan ile Taklit Var

68 görüntüleme
S

Saime Ç.

8 Nisan 2026 17:00
25 30 a yakın kelimesi var bunların 10 tanesi falan aktif kullanıyor anlıyor göz teması herseyi çok iyi sürekli sarılır babasına bana öper bizi alkıs baybay öpücük o tarz hersey var merhaba diyor ismini söylüyor eydüll(eylül) diye normal konuşurken falan bazen ağzımızdan cıkan kelimeleri tekrarlar falan ama asla cocuguma hayvan taklitlerini öğretemedim ne kitaplar ne kartlar ne şarkılar asla taklit etmedi sadece gülüyor egleniyor ama mesela evde köpeğimiz var onu görünce hav diyor dışarıda kedi gördüm mii dedi yani sanki gercek hayvanlarla iletişim kuruyor anlamadım neden böyle oldugunu birde kendi kendine otun kurar benide dahil eder hatta birlikte oyunlar oynarız her hareketimizi oyuna çeviren bir cocuk araba sürüyor bebek beslemesi yapıyor vs ama cırtlı etkinlik kitaplarını anlatmama göstermeme asla izin vermiyor kitapları elimden alıp hep kendi oy namak istiyor e bu sekilde de bişey öğrenemez gelişimine faydası olmaz bu arada izin verdim defalarca kitapları kesfetmesi için ama sürekli elimden alıp kendi kendine inceliyor oynuyor bişeyler söylüyor normal mi bu durum birde bizde hala işaret parmağı cok kısıtlı kullanıyor genelde ağlayarak o objeye oyuncaga yemeğe [vs.bakarak](vs.bakarak) anlatıyor derdini kafam cok karıştı normal mi tüm bunlar yardımcı olur musunuz ben mi fazla yükleniyorum diyorum etkinlik kitap vs. Diye ama yasıtlarına bakıyorum renkleri hayvanları sorunca gösteren cocuklar var nerde neyi eksik yapıyorum bastan mı hatalı ilerledim 8. Ayına kadar ful kitap okudum sonra hep elimden almaya basladı izin vermedi okumama
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

8 Nisan 2026 17:01
Merhaba, çocuğunuzun gelişimi hakkında endişe duyuyorsunuz.

Çocuğunuz 17 aylık ve hayvan taklidi konusunda zorlanıyor. Ancak gerçek hayvanlarla etkileşimde bulunuyor ve bazı kelimeleri söylüyor. Göz teması kuruyor, sarılıyor ve bazı sosyal becerileri gösteriyor.

Çocuğunuzun güçlü yönleri:

25-30 kelime söylüyor ve bunlardan 10 tanesini aktif kullanıyor
Anlıyor ve göz teması kuruyor
Sarılıyor ve sosyal becerileri gösteriyor
Gerçek hayvanlarla etkileşimde bulunuyor

Çocuğunuzun zorlanıyor olduğu yönler:

Hayvan taklitleri konusunda zorlanıyor
İşaret parmağı kullanımı kısıtlı
* Etkinlik kitapları ve kartları konusunda ilgisiz

Öneriler:

1. Hayvan taklitleri için farklı yöntemler deneyin: Çocuğunuzun ilgisini çeken hayvan seslerini taklit etmek için oyunlar oynayabilirsiniz. Örneğin, "hav" dediğinizde çocuğunuzun "hav" diye cevap vermesini teşvik edebilirsiniz.
2. İşaret parmağı kullanımını teşvik edin: Çocuğunuzun işaret parmağını kullanarak nesnelere bakmasını ve göstermesini teşvik edebilirsiniz. Örneğin, "köpek nerede?" dediğinizde çocuğunuzun işaret parmağıyla köpeği göstermesini isteyebilirsiniz.
3. Etkinlik kitapları ve kartları konusunda ısrarcı olun: Çocuğunuzun ilgi duyduğu etkinlik kitapları ve kartları kullanarak öğrenmeyi teşvik edebilirsiniz. Örneğin, hayvan kartlarını göstererek çocuğunuzun hayvanları tanmasını sağlayabilirsiniz.

Çocuğunuzun gelişimi normal mi?

Çocuğunuzun gelişimi genel olarak normal görünüyor. Ancak, her çocuk farklı hızda gelişir. Çocuğunuzun zorlanıyor olduğu yönlerde sabırlı ve ısrarcı olun. Eğer endişeleriniz devam ediyorsa, bir uzmandan danışmanlık almayı düşünün.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Otizim mi Değil mi Lütfen Yardımcı Olun Ne Yapacağımızı Şaşırdık
2. İletişim, Dil, Konuşma, Ekran Maruziyeti, Taklit, Kekemelik…
3. İletişim, Dil, Konuşma, Ekran Maruziyeti, Taklit, Kekemelik…
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Latife K.

Latife K.

10 Nisan 2026 11:57
Benim oğlum da öyle. Kitaba baktık mı elimden alıp kendisi çeviriyor izin vermiyor. Ama sizin çocuğunuz aktif olarak kullanıyor zaten. İşaret olayını doktora sorabilirsiniz. Ama diğer çocuklarla kıyasa girmeyin. Her bebeğin gelişimi farklı. Bazı bebek her şeyi yapabilirler bazılarında sonra olusur. Ki sizin çocuğunuz da baya bir sürü şey var. Siz öyle düşünmeyin. Etkinlik kitap olmazsa gelişemez diye düşünmeyin. Çünkü aktif olarak her şeyi biliyor. Taklit de arabayı sürüyo mesela, bebeği besliyor bunlar da hep taklit.
S

Saime Ç.

10 Nisan 2026 12:57

Latife Karadaş

Benim oğlum da öyle. Kitaba baktık mı elimden alıp kendisi çeviriyor izin vermiyor. Ama sizin çocuğunuz aktif olarak kullanıyor zaten. İşaret olayını doktora sorabilirsiniz. Ama diğer çocuklarla kıyasa girmeyin. Her bebeğin gelişimi farklı. Bazı bebek her şeyi yapabilirler bazılarında sonra olusur. Ki sizin çocuğunuz da baya bir sürü şey var. Siz öyle düşünmeyin. Etkinlik kitap olmazsa gelişemez diye düşünmeyin. Çünkü aktif olarak her şeyi biliyor. Taklit de arabayı sürüyo mesela, bebeği besliyor bunlar da hep taklit.

Evet taklit yapıyor yani bu ara yüz mimiklerimi taklit etmeye basladı ben ne yaparsam onu yapıyor falan ama hayvan taklitleri noo birde işaret parmağı ile göstermeyince birde dün 18. Ay aşısı olduk istemeden de olsa hasta olmasın diye yaptırdım ama o kadar söylenti var ki neye inanacagımızı şaşırdık herseye süpheyle bakan birer deliler olduk 🤷🏻‍♀️
Latife K.

Latife K.

10 Nisan 2026 16:45

Saime Çam

Evet taklit yapıyor yani bu ara yüz mimiklerimi taklit etmeye basladı ben ne yaparsam onu yapıyor falan ama hayvan taklitleri noo birde işaret parmağı ile göstermeyince birde dün 18. Ay aşısı olduk istemeden de olsa hasta olmasın diye yaptırdım ama o kadar söylenti var ki neye inanacagımızı şaşırdık herseye süpheyle bakan birer deliler olduk 路♀️

Bahsettiğiniz yani neyden kaygılandığınızı biliyorum ama o doğuştan gelen bir durum. Endişelenmeyin gözlem yapın. Aklınıza takılanları doktorunuzla iletişime geçin derim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir