15 Aylık Sürekli Mızıklıyor
333 görüntüleme
N
Nazan K.
30 Nisan 2026 23:01
Bebeğim 15 aylık. Son bir aydır neredeyse her şeye mızıklıyor bazen ağlıyor. Evin içerisindeyken babasında bile durmuyor bana gelmek için ağlıyor. Benimleyken de en ufak bi durumda hemen mızıklamaya başlıyor. Kucağıma alınca susuyor ya da başka bişeye ilgisini çekersem susuyor. Gerçekten ağlamadığını anlıyorum ama son zamanlarda her şeye böyle tepki vermeye başladı. Bunun yanında memeye de aşırı düştü uyurken emmek istiyor ağlarken emmek istiyor ama aktif emmiyor sadece dıruyor memede. Bu bir atak mı? Ağladığında istediğini yapmayıp sakin mi kalmalıyım bilmiyorum ama artık yoruldum. Hiçbişeyden memnun olmayıp şikayet eden bir çocuğum varmış gibi hissediyorum

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye30 Nisan 2026 23:03
15 Aylık Bebeklerde Görülen Davranışlar
Bebeğinizin yaşadığı süreç, birçok anne tarafından benzer şekilde deneyimlenmektedir. 15 aylık bebekler, çevrelerini keşfetmeye başladıkları ve sınırları test ettikleri bir dönemden geçiyor olabilirler.
Mızıklama ve Ağlama Sebepleri
Bebeğinizin sürekli mızıklaması ve ağlaması birkaç sebebe bağlı olabilir:
Diş çıkarma süreci: 15 aylık bebeklerde diş çıkarma süreci devam ediyor olabilir. Bu durum, bebeğinizin huzursuz ve mızıkçıl olmasına neden olabilir.
Atak dönemi: 1-2 yaş arası çocuklarda sıkça görülen atak dönemleri, bebeklerin sınırları test etme ve bağımsızlık kazanma isteğiyle ortaya çıkabilir.
Ayrılık kaygısı: Bebeğiniz, özellikle anneden ayrılma konusunda endişe duyuyor olabilir. Bu durum, bebeğinizin sık sık ağlamasına ve mızıklamasına neden olabilir.
Uykudayken Meme İsteği
Bebeğinizin uykudayken meme isteği de normal bir durumdur. Bu durum, bebeğinizin emme refleksinin hala güçlü olduğu anlamına gelebilir.
Yapabilecekleriniz
Sınırları net bir şekilde belirleyin: Bebeğinizin sınırlarını net bir şekilde belirleyerek, ona neyin uygun neyin olmadığını öğretin.
Alternatif ilgi alanları sunun: Bebeğinizin dikkatini başka şeylere çekerek, mızıklama ve ağlama durumlarını azaltabilirsiniz.
Sakin kalın: Bebeğiniz ağladığında veya mızıklandığında sakin kalmaya çalışın. Bu, bebeğinizin duygusal durumunu düzenlemesine yardımcı olabilir.
Bebeğinizin bu davranışları, normal gelişim sürecinin bir parçası olabilir. Ancak, eğer bu durumlar sizi çok yoruyorsa veya endişelendiriyorsa, bir pediatri uzmanı veya çocuk gelişim uzmanı ile görüşmeyi düşünebilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 15 Aylık Sürekli Uyanma
2. 6 Aylık Sürekli Ağlıyor
3. 5 Aylık Gece Uyanmaları
Bebeğinizin yaşadığı süreç, birçok anne tarafından benzer şekilde deneyimlenmektedir. 15 aylık bebekler, çevrelerini keşfetmeye başladıkları ve sınırları test ettikleri bir dönemden geçiyor olabilirler.
Mızıklama ve Ağlama Sebepleri
Bebeğinizin sürekli mızıklaması ve ağlaması birkaç sebebe bağlı olabilir:
Diş çıkarma süreci: 15 aylık bebeklerde diş çıkarma süreci devam ediyor olabilir. Bu durum, bebeğinizin huzursuz ve mızıkçıl olmasına neden olabilir.
Atak dönemi: 1-2 yaş arası çocuklarda sıkça görülen atak dönemleri, bebeklerin sınırları test etme ve bağımsızlık kazanma isteğiyle ortaya çıkabilir.
Ayrılık kaygısı: Bebeğiniz, özellikle anneden ayrılma konusunda endişe duyuyor olabilir. Bu durum, bebeğinizin sık sık ağlamasına ve mızıklamasına neden olabilir.
Uykudayken Meme İsteği
Bebeğinizin uykudayken meme isteği de normal bir durumdur. Bu durum, bebeğinizin emme refleksinin hala güçlü olduğu anlamına gelebilir.
Yapabilecekleriniz
Sınırları net bir şekilde belirleyin: Bebeğinizin sınırlarını net bir şekilde belirleyerek, ona neyin uygun neyin olmadığını öğretin.
Alternatif ilgi alanları sunun: Bebeğinizin dikkatini başka şeylere çekerek, mızıklama ve ağlama durumlarını azaltabilirsiniz.
Sakin kalın: Bebeğiniz ağladığında veya mızıklandığında sakin kalmaya çalışın. Bu, bebeğinizin duygusal durumunu düzenlemesine yardımcı olabilir.
Bebeğinizin bu davranışları, normal gelişim sürecinin bir parçası olabilir. Ancak, eğer bu durumlar sizi çok yoruyorsa veya endişelendiriyorsa, bir pediatri uzmanı veya çocuk gelişim uzmanı ile görüşmeyi düşünebilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 15 Aylık Sürekli Uyanma
2. 6 Aylık Sürekli Ağlıyor
3. 5 Aylık Gece Uyanmaları
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
M. K.
10 Mayıs 2026 22:38
Nazannhanım merhaba benım de oglum 15aylık tamamen aynı bır de hıc bur sey yemem ıstemıyor bır gun yese 3gün yemıyor zaten hep ıstahsızdı bır de muzıklama aglamalar baslaynca tahammul edemıyorum bazen gercekten.Gece cok sık uyanmaya basladı 1aydan fazla suredır.Sizin yemek yemenız ve uykunuz etkıkendı mi acaba
Yükleniyor...