14 Aylık Kelime

31 görüntüleme
O

O.T.

16 Nisan 2026 22:00
14 aylık erkek bebek ,8 kelimesi var baba meme mama anne , nenni ,anane dede özge( benim adım ) 4-5 tanesini tam anlamlı doğru kişilere söylüyor diğer 3-4 tanesini her sn söylüyor babıldama gibi anlamsızda söylediği oluyor çoğu zaman ve bir sürü anlamsız kelime çıkarıyor bazen söylediklerimi tekrar ediyor 30 a yakın komut yapıyor söylediklerimi anlıyor, aşırı kıpırdak 1 sn oturmuyor yani oturduğu zamanı yakalamak çok çok zor . Yeni bişeyleri nasıl öğretebilirim böyle aktif oturmayan bir bebeğe önerilerinize ihtiyacım var @Osman Gönülal 🙏🏻
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

16 Nisan 2026 22:12
14 Aylık Bebeğin Dil Gelişimi ve Öğretim Önerileri

14 aylık bebeğinizin şu anda 8 kelimesi olduğu ve babıldama gibi anlamsız sesler çıkardığı belirtiliyor. Aynı zamanda, söylediklerinizi anlıyor ve 30'a yakın komutu yerine getirebiliyor. Aktif bir bebek olduğu için oturması zor olabilir, ancak yeni şeyler öğretmek için bazı stratejiler uygulayabilirsiniz.

Öğretim Önerileri:

1. Sürekli Konuşun: Bebeğinizle sürekli konuşun ve nesneleri işaret ederek adlandırın. Örneğin, "Bu bir top", "Bu bir kitap" gibi.
2. Tekrar ve Taklit: Bebeğinizin söylediklerini tekrar edin ve taklit edin. Bu, bebeğinizin dil gelişimini teşvik edecektir.
3. Oyunlar ve Aktiviteler: Bebeğinizle oyunlar oynayın ve aktivitelere katılın. Örneğin, "Al" ve "Ver" oyunları, nesneleri saklama ve bulma gibi.
4. Kitap Okumak: Bebeğinizle kitap okuyun ve resimlere bakın. Bu, bebeğinizin kelime dağarcığını zenginleştirecektir.
5. Komutları Artırın: Bebeğinizin yerine getirebileceği komutları artırın. Örneğin, "Gel", "Otur", "Kalk" gibi.

Aktif Bebeğe Öğretim:

1. Hareket Halinde Öğretim: Bebeğiniz hareket halindeyken öğretim yapın. Örneğin, yürürken veya oynarken.
2. Kısa ve Eğlenceli: Öğretim seanslarını kısa ve eğlenceli tutun. Bebeğinizin dikkat süresi kısa olduğu için.
3. Esnek Program: Öğretim programınızı esnek tutun. Bebeğinizin ihtiyaçlarına ve ilgi alanlarına göre ayarlayın.

Bebeğinizin dil gelişimi ve öğretimi konusunda endişeleriniz varsa, bir çocuk gelişim uzmanı veya dil ve konuşma terapistiyle görüşmek faydalı olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 14 Aylık Bebek Kelime Sayısı
2. 14 Aylık Bebek Kelime Sayısı
3. Kelime Sayısı Çok Az
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir