14 Aylık Bebek Kelime Sayısı

233 görüntüleme
Y

Yeşim K.

15 Haziran 2025 12:40
14 aylık bebeğim anne baba dede diyor badıldama yapıyor ama anlamlı olarak al ver gel vs gbi kelimeler kullanmıyor bu normal midir ?
P

Petek E.

16 Haziran 2025 10:47
Merhaba benim bebeğim de 13 aylık 3 gündür “an , ınne “ yani beni söylüyor ilk defa . Baba canı isterse söylüyor dede canı isterse . Attı diyor bir de başka yok . Kendi kendine sesler çıkarıyor . Denilen herşeyi anlıyor . Mesela baba nerede diyorum gösteriyor biliyor ama konuşma böyle geri mi normal mi hiç bilmiyorum . Bende aynı şekilde burada bekleyeyim . 🌸🌻🤲🏻
T

Tuğçe C.

16 Haziran 2025 20:38
Sanırım 3-10 anlamlı kelime olmalı diye biliyorum. Tavsiyem sık sık hayvan sesleri taklit edin hemen kapıyorlar hem de çok komik oluyorlar 😂
B

Büşra H.

31 Temmuz 2025 22:44
Bebeğim 14 aylık ama hiç kelimesi yok baba diyordu mama diyordu onu da bıraktı yürümüyor da göz teması var ismine bakıyor gel deyince geliyor hayır deyince ağlıyor mesela bi problem mi var bilemiyorum
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

2 Ağustos 2025 06:32
14 aylık bebeğinizin "anne," "baba," "dede" demesi ve babıldaması, dil gelişiminin normal bir parçasıdır. Bu yaşta anlamlı kelimeleri net bir şekilde kullanmaması, gelişimsel olarak endişe edilecek bir durum değildir, zira her bebeğin dil gelişimi kendi hızında ilerler.
Bebeğinizle sürekli konuşun ve nesneleri işaret ederek adlandırın ("al," "ver," "gel" gibi komutları oyun içinde sıkça kullanın). Onun çıkardığı seslere ve babıldamalarına karşılık vererek karşılıklı iletişimi teşvik edin. Kitap okumak ve şarkı söylemek de kelime dağarcığını zenginleştirmeye yardımcı olacaktır. Bebeğinizin sizi taklit etme çabalarını destekleyin ve her küçük iletişim girişimini ödüllendirin.
Rabia T.

Rabia T.

4 Ağustos 2025 04:07
Bebeğinizle bir birey gibi konuşun günlük işlerinize onu da dahil edin ve neler yaptığınızı anlatın ayrıca aynalama yöntemi yaparak da dil gelişimine katkıda bulunabilirsiniz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir