12 Aylık Hala Uykusu Düzelmedi
311 görüntüleme
S
Sümeyra
30 Mart 2026 08:22
Doğdu doğalı uyumayan kızım artık 9.30-10 arası yatıyor fakat 12 de kalkıp 5 e kadar uyumuyor sürekli ağlıyor ve sebebi yok gelen dişi yok oda 23 derece nem 50 tek kat pamuklu kıyafet asla ama asla uykuya dönmüyor 5 te yatınca da 7 de geri kalkıyor bir daha uyutuyutabilirsen. Bu durumu yaşayıp çözüm bulan var mı acaba artım uyku konusunda aşırı geriliyorum ve aile içi huzurumuzu bozuyor uyku sorunu çünkü doğdu doğalı uyumuyoruz hiç bir desteğimiz de yok bakıcı vs de bulamadık iki kez uyku eğitimi aldık hiç bir işe yaramadı
S
Sümeyra
30 Mart 2026 11:17
Tek katta bile terliyor demişsiniz, tek katta terlemek biraz fazla değil mi. Odanız kaç derece acaba? Sıcaktan uyuyamıyor olabilir mi
M
Mommamiya
30 Mart 2026 16:43
Allah yardimciniz olsun, inanin yalniz degilsiniz hep yasadik bunlari. Kar kis demeyin haklisiniz soguk ama her gun yarim saat markete beraber gitseniz bebek arabasiyla park olmasa bile hava almis olursunuz deneyin derim ben cok faydasinu gordum. Gun asiri banyo yaptirmak da huzurlu uyku sagliyor. Ayrica bu derece isine takilmayi yanlis buluyorum siz hissederdiniz zaten ususeydi ya da sicaklasaydi ondan degildir. 15:15 uyanma olunca cocuk 4.30 saat sonra yorulmaya basliyor rahat uykuya dalabiliyor uyku egitimi konusuna girmissiniz siz daha iyi bilirsiniz umarim tekrar huzurunuza kavusursunuz.
M
Mommamiya
30 Mart 2026 16:45
Evet ama 19:00 yatis sabah 06:00 uyanis bir daha uyutmuyorum sizde tek uykuya dusmek icin erken mi ? 2 uyku oneriliyorsa elbette bisey diyemem ama biz ritmimizi boyle bulduk
S
Sümeyra
30 Mart 2026 22:10
Evet ama 19:00 yatis sabah 06:00 uyanis bir daha uyutmuyorum sizde tek uykuya dusmek icin erken mi ? 2 uyku oneriliyorsa elbette bisey diyemem ama biz ritmimizi boyle bulduk
M
Mommamiya
30 Mart 2026 22:14
Evet sizin icin tek uykuya dusmek icin erken mi diye sormustum ifade edememistim. Eger tek uykuya dusme sansiniz varsa dusurebilirsiniz, gece uykusu kalitesini arttiriyor.
S
Sümeyra
30 Mart 2026 22:14
Allah yardimciniz olsun, inanin yalniz degilsiniz hep yasadik bunlari. Kar kis demeyin haklisiniz soguk ama her gun yarim saat markete beraber gitseniz bebek arabasiyla park olmasa bile hava almis olursunuz deneyin derim ben cok faydasinu gordum. Gun asiri banyo yaptirmak da huzurlu uyku sagliyor. Ayrica bu derece isine takilmayi yanlis buluyorum siz hissederdiniz zaten ususeydi ya da sicaklasaydi ondan degildir. 15:15 uyanma olunca cocuk 4.30 saat sonra yorulmaya basliyor rahat uykuya dalabiliyor uyku egitimi konusuna girmissiniz siz daha iyi bilirsiniz umarim tekrar huzurunuza kavusursunuz.
S
Sümeyra
30 Mart 2026 22:16
Evet sizin icin tek uykuya dusmek icin erken mi diye sormustum ifade edememistim. Eger tek uykuya dusme sansiniz varsa dusurebilirsiniz, gece uykusu kalitesini arttiriyor.
S
Sümeyra
30 Mart 2026 22:24
S
Sümeyra
30 Mart 2026 22:30
Çok haklısınız uyku problemi anneyi çok yıpratıyor gerçekten uykusuzluk zaten aşırı stres yapıyor ben mesele emerek uyuyan çocuğum bi anda sallayarak uyumaya alıştı yani uyumadığı zaman her yöntemi denemeye çalışıyorum mesela biz de en çok işe yarayan bacaklarını açıp belime sarıyor bizim yastığımızı yanlanlardan kıstırıyoruz vücudu yukarda oluyor yani bacaklarımla kaldırıyorum kolları sıkışmış şekilde sallıyorum sallarken de ninni açıyorum aklıma gelen tüm duaları okuyorum ve uyuyor özellikle babası sallayınca daha çabuk uyuyor bazen de emerek uyuyor ama bu yöntem çok işe yaradı bizde hasta iken geniz akıntısı olduğu için kendimizce böyle bişey yaptık umarım anlata bilmişim dir
S
Sümeyra
30 Mart 2026 22:33
Bir de emzirme döneminde her emzirme sonrası tansiyon ve şeker düşüşü yaşıyorum ayağa kalkamayacak derecede bu durumu yaşayan oldu mu ? İlk 4 ay emziremedim sonrasında süt geldi o da aşırı az hala varla yok arası emzirdikçe de sağlıksak sorunlar yaşıyorum.
D
D ..
30 Mart 2026 22:50
Bunu deneyeceğim ya çok aklıma yattı ergoterapi de de sıkıştırın sıkışık yerde uyur dediler öyle yaptık hareketi kısıtlandı diye dönemedi diye uyandı
D
D ..
30 Mart 2026 22:54
Bir de emzirme döneminde her emzirme sonrası tansiyon ve şeker düşüşü yaşıyorum ayağa kalkamayacak derecede bu durumu yaşayan oldu mu ? İlk 4 ay emziremedim sonrasında süt geldi o da aşırı az hala varla yok arası emzirdikçe de sağlıksak sorunlar yaşıyorum.
S
Sümeyra
30 Mart 2026 22:57
Acaba yeterli beslenmiyor musunuz ben normalde asla çikolata vs yemezdim sütüm olsun tatlı olsun diye çok fazla tüketiyorum belki oyüzden yaşamadım bide yulaf bulgur su ve en önemlisi uyku çok süt arttırıyor siz çok uykusuz ve stres yapdığınız için oyüzden az olabilir benimde çok değil zaten mama reddi biberon reddi var mecbur olanı emziriyorum
M
Mommamiya
31 Mart 2026 09:06
Sumeyra hanim yeni geldi bildirimler aksam gorunmedi. Her gun 2 ana öğün kesin yapiyoruz 3 olursa ne ala diyoruz. Bunun yaninda meyveyle ekmekle biskuviyle 1-2 ara öğün yaptirmaya calisiyorum. Gece emmek istemesin diye uykudan 1-2 saat once bizimle yemek yedirmeye calisiyorum uyuturken de emziriyorum. Erken yatirmak erken kalkmasi demek degilmis. Ben gec de yatirsam erken de yatirsam 06:00 uyaniş yapiyor. O yuzden 19:00da yataktayiz. Cok haklisiniz gunduz ara dinlenmesi istemekte ama inanin gunduz şekerlemeleri akşam uykusunu bozuyormuş bunu ogrendik. Cocuk o 15er dakikalarda resetleniyormus. O yuzden uykularin arasinda 3-4 saat uyanik tutmak en iyisi. 06:00 kalkistan sonra 11:00e kadar oyaliyorum disarda icerde o sayede 2 saat kesintisiz tek uyku yapabiliyor. Siz talihsiz seyler yasamissiniz cok gecmis olsun ama baginiz hic kopmaz oyle dusunmeyin o dış etken evladinizla baginizi etkilenesin unutmaya calisin. Bir de kar kış cok zor haklisiniz ama bahceniz parkiniz varsa ya da kapi onu vs yarim saat bile hava alsa iyi geliyor.
S
Sümeyra
31 Mart 2026 09:15
Sumeyra hanim yeni geldi bildirimler aksam gorunmedi. Her gun 2 ana öğün kesin yapiyoruz 3 olursa ne ala diyoruz. Bunun yaninda meyveyle ekmekle biskuviyle 1-2 ara öğün yaptirmaya calisiyorum. Gece emmek istemesin diye uykudan 1-2 saat once bizimle yemek yedirmeye calisiyorum uyuturken de emziriyorum. Erken yatirmak erken kalkmasi demek degilmis. Ben gec de yatirsam erken de yatirsam 06:00 uyaniş yapiyor. O yuzden 19:00da yataktayiz. Cok haklisiniz gunduz ara dinlenmesi istemekte ama inanin gunduz şekerlemeleri akşam uykusunu bozuyormuş bunu ogrendik. Cocuk o 15er dakikalarda resetleniyormus. O yuzden uykularin arasinda 3-4 saat uyanik tutmak en iyisi. 06:00 kalkistan sonra 11:00e kadar oyaliyorum disarda icerde o sayede 2 saat kesintisiz tek uyku yapabiliyor. Siz talihsiz seyler yasamissiniz cok gecmis olsun ama baginiz hic kopmaz oyle dusunmeyin o dış etken evladinizla baginizi etkilenesin unutmaya calisin. Bir de kar kış cok zor haklisiniz ama bahceniz parkiniz varsa ya da kapi onu vs yarim saat bile hava alsa iyi geliyor.
M
Mommamiya
31 Mart 2026 11:46
Gercekten zor bir surecten geciyorsunuz siz de takviye kullanin guclu kalabilmek icin ama bu surecin gececegini unutmayin evladinizla tekrar bag kurmussunuz bu her seyden onemli inanin uyku da duzene girecek. Umarim buradaki tavsiyeleri denediginizde ise yarar, en onemlisi yalniz olmadiginizi bilin ve denemekten vazgecmeyin Allah kolaylik versin.
Yükleniyor...