12 Aylık Hala Uykusu Düzelmedi
310 görüntüleme
S
Sümeyra
30 Mart 2026 08:22
Doğdu doğalı uyumayan kızım artık 9.30-10 arası yatıyor fakat 12 de kalkıp 5 e kadar uyumuyor sürekli ağlıyor ve sebebi yok gelen dişi yok oda 23 derece nem 50 tek kat pamuklu kıyafet asla ama asla uykuya dönmüyor 5 te yatınca da 7 de geri kalkıyor bir daha uyutuyutabilirsen. Bu durumu yaşayıp çözüm bulan var mı acaba artım uyku konusunda aşırı geriliyorum ve aile içi huzurumuzu bozuyor uyku sorunu çünkü doğdu doğalı uyumuyoruz hiç bir desteğimiz de yok bakıcı vs de bulamadık iki kez uyku eğitimi aldık hiç bir işe yaramadı
M
Mommamiya
30 Mart 2026 09:11
Sümeyra hanim benim kizim da 14 aylik ayni durumlari yasiyorduk sizinle. Sabah yuruyusu yapabilirseniz cok faydasi oluyor. Cocuk hep evde olunca hem anneyi tuketiyor hem enerjisini atamiyor. Kahvaltidan sonra gezmeye cikin hava alin ona da size de iyi gelecektir. Biz de 21:00 den once asla uyutamazdik. Siz de gun icinde yavas yavas tek veya 2 uykuya dusun gerekirse uyandirin gun icinde uyku durumu nasil ? Mesela ben size bizden ornek vereyim sabah 06:00 kalkis 11:00 uyku 13:00 kalkis bir daha aksam 19:00 uyku ve eger atak yoksa disler zorlamadigi takdirde tekrar 06:00 da kalkiyor. Ben sizin durumunuzdayken sunu farkettim cocugu disari cikaramamisim her gun, bir de gun icinde col uyutmusum, cikamayan disler de eklenince sizinle ayni durumdaydik simdi toparladi sabredin gececek inanin siz kendinize guvenin ve sureci yonetmeye baslayin. Emziriyorsaniz gece emzirmesini artik azaltmaya baslayin biraz daginik yazdim ama umarim yardimci olabilmisimdir.
S
Sümeyra
30 Mart 2026 09:19
Sümeyra hanim benim kizim da 14 aylik ayni durumlari yasiyorduk sizinle. Sabah yuruyusu yapabilirseniz cok faydasi oluyor. Cocuk hep evde olunca hem anneyi tuketiyor hem enerjisini atamiyor. Kahvaltidan sonra gezmeye cikin hava alin ona da size de iyi gelecektir. Biz de 21:00 den once asla uyutamazdik. Siz de gun icinde yavas yavas tek veya 2 uykuya dusun gerekirse uyandirin gun icinde uyku durumu nasil ? Mesela ben size bizden ornek vereyim sabah 06:00 kalkis 11:00 uyku 13:00 kalkis bir daha aksam 19:00 uyku ve eger atak yoksa disler zorlamadigi takdirde tekrar 06:00 da kalkiyor. Ben sizin durumunuzdayken sunu farkettim cocugu disari cikaramamisim her gun, bir de gun icinde col uyutmusum, cikamayan disler de eklenince sizinle ayni durumdaydik simdi toparladi sabredin gececek inanin siz kendinize guvenin ve sureci yonetmeye baslayin. Emziriyorsaniz gece emzirmesini artik azaltmaya baslayin biraz daginik yazdim ama umarim yardimci olabilmisimdir.
S
Sümeyra
30 Mart 2026 09:21
D
D ..
30 Mart 2026 09:40
Uykuya dalma sorunu mu var yoksa uyuyup mu uyanıyor
S
Sümeyra
30 Mart 2026 09:42
D
D ..
30 Mart 2026 09:43
Üşüyor olabilir mi bizim evde 23 derece oluyor gece uzun kollu zıbın altta patikli pijama üstüne 2 tog uyku tulumu giydiriyorum ama hala göğsü soğuk oluyor ve bazen arttırıyorum
S
Sümeyra
30 Mart 2026 09:44

Ebru K. ..
30 Mart 2026 09:45
Ben inanıyorum ya açık söylemek gerekirse 9 aylık kızım var uyku konusunda bizimde zorluklarıımız oluyor herşeyi yaptım uyku eğitimi dışarda bebek arabasında uyutma eve kaç tane beşik salınçak kaç tane ana kucağı var siz düşünün ışıkları loş yapmadan tut bütün odaya benim kıfayetlerimi bile dağıtık ama yok yani olmayınca olmuyor bence bir bebekten geleçek o şey sevmeyen bebek sevemiyorum ben bunu anladım sonunda yani
S
Sümeyra
30 Mart 2026 09:46
Üşüyor olabilir mi bizim evde 23 derece oluyor gece uzun kollu zıbın altta patikli pijama üstüne 2 tog uyku tulumu giydiriyorum ama hala göğsü soğuk oluyor ve bazen arttırıyorum
S
Sümeyra
30 Mart 2026 09:48
Ben inanıyorum ya açık söylemek gerekirse 9 aylık kızım var uyku konusunda bizimde zorluklarıımız oluyor herşeyi yaptım uyku eğitimi dışarda bebek arabasında uyutma eve kaç tane beşik salınçak kaç tane ana kucağı var siz düşünün ışıkları loş yapmadan tut bütün odaya benim kıfayetlerimi bile dağıtık ama yok yani olmayınca olmuyor bence bir bebekten geleçek o şey sevmeyen bebek sevemiyorum ben bunu anladım sonunda yani

Ebru K. ..
30 Mart 2026 09:50
Bizde aynı durumdayız nasıl çözüm bulacağız uyku damlası kullandınız mı
D
D ..
30 Mart 2026 09:50
Çok haklısınız uyku problemi anneyi çok yıpratıyor gerçekten uykusuzluk zaten aşırı stres yapıyor ben mesele emerek uyuyan çocuğum bi anda sallayarak uyumaya alıştı yani uyumadığı zaman her yöntemi denemeye çalışıyorum mesela biz de en çok işe yarayan bacaklarını açıp belime sarıyor bizim yastığımızı yanlanlardan kıstırıyoruz vücudu yukarda oluyor yani bacaklarımla kaldırıyorum kolları sıkışmış şekilde sallıyorum sallarken de ninni açıyorum aklıma gelen tüm duaları okuyorum ve uyuyor özellikle babası sallayınca daha çabuk uyuyor bazen de emerek uyuyor ama bu yöntem çok işe yaradı bizde hasta iken geniz akıntısı olduğu için kendimizce böyle bişey yaptık umarım anlata bilmişim dir
D
D ..
30 Mart 2026 09:54
Tek kat ile bile terliyor imkanı yok üşümesinin çorap bile giydirmem bizde yatamayız o kadar sıcak yerde tişörtle falan yatıyoruz . Vücudu hep sıcak
D
D ..
30 Mart 2026 09:55
Uyku damlası olarak Zaditen kullandınız mı aslında geniz akıntısı için ama uyku yapıyor
S
Sümeyra
30 Mart 2026 09:59
Uyku damlası olarak Zaditen kullandınız mı aslında geniz akıntısı için ama uyku yapıyor
D
D ..
30 Mart 2026 10:00
Bebeğim aylarca hamak da uyudu sonra bi anda hamağa bırakır bırakmaz çığlıklar atıyor asla uyumadı valla yeter ki uyusun diye her yöntemi deniyorum hiç uyumadığı zaman eşimle battaniyede sallıyoruz o gün kurtarmak adına bi sonra ki gün yine yastıkta sallıyoruz uyusun da yeter ki nasıl uyursa uyusun çok alışmasından korkmamak lazım yani yapacak bişey yok
D
D ..
30 Mart 2026 10:04
Bazen kullanmak gerekiyor ya bende aylarca şu zararlı bu zararlı bunun içeriği temiz değil diye diye takmıştım buna ama bazen mecburuz bebeğimin çok kötü pişiği oldu herkes sudocrem çok iyi geliyor diyor ben tutturdum onun içeriği temiz değil demeye 😂 kullanmamak için direndim sonra bir kullandım anında geçirdi 🤣 şimdi Hergün kullanıyorum. Bazı şeylerin faydası daha çok öncelikle bebeğin mutlu bir anneye ihtiyacı var
D
D ..
30 Mart 2026 10:11
Park beşik var onda da uyumuyor mesela gündüz bizim yatakta yatıyor gece beşiğe koyuyoruz uyanınca alıyoruz yanımız da yatıyor
D
D ..
30 Mart 2026 10:15
Desteksiz çocuk büyütmek çok zor Allah yardımcımız olsun en önemlisi de eş desteği çok gerildiğiniz zaman eşinize verin eşinizden destek isteyin
M
Mine
30 Mart 2026 10:28
Tek katta bile terliyor demişsiniz, tek katta terlemek biraz fazla değil mi. Odanız kaç derece acaba? Sıcaktan uyuyamıyor olabilir mi
Yükleniyor...