12 Aylık Bebek Uykusu

34 görüntüleme
E

Eylül ..

14 Nisan 2026 14:03
Kizim 10 gün sonra yaşına girecek ama bildim bileli gündüz uykularını hiç sevmeyen bebekti 4 uyku yaptığımız da da 4 uykuda da 2 uykuda da hepp 20 dk uyuyor asla uzamadı uzamıyor 3. Aydan sonra her uykusunu 20 dk yapmaya başladı gece uykuları güzeldi aslında kesintisiz uyuyordu ama artık oda bozuldu gündüz 2 uyku yapıyor en fazla 30 dk 30 dk şeklinde yani iki uykusu toplam 1 saat anca herşeyi denedim uzamadı. Gece çok fazla kalkıyor yatış saati güzel 7-8 de yatıyor ama çok kalkıyor bazen 2-3 saat uyanık kalıyor ve ona rağmen sabah kalkışları hep 6 buçuk 7 çok yoruldum ve çokk uykuya direniyor gündüz de akşam da ya çok krizli ağlıyor yada oyun oynamak için kaçıyor. Uyku aralığına dikkatte etsem bir işe yaramadı yani elimden gelen herşeyi yaptım aylardır eziyet gibi çekiyoruz 🥺🥺
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

15 Nisan 2026 14:25
12 Aylık Bebek Uykusu Sorunları ve Çözümleri

12 aylık bebeğinizin uyku sorunları yaşadığını ve gündüz uykularını sevmediğini belirtiyorsunuz. Bebeğinizin uyku düzeni ve sorunları hakkında bilgi vererek, olası çözümler sunacağım.

Gündüz Uykusu Sorunları

Bebeğiniz gündüz 2 uyku yapıyor ve her uyku 30 dakika sürüyor.
Toplam gündüz uyku süresi 1 saat civarında.
Bebeğiniz 3. aydan sonra her uykusunu 20 dakika yapmaya başlamış.

Gece Uykusu Sorunları

Bebeğiniz gece çok fazla kalkıyor ve 2-3 saat uyanık kalıyor.
* Yatış saati 7-8'de olmasına rağmen, sabah kalkış saatleri 6:30-7:00.

Olası Çözümler

1. Uyku Rutini Oluşturun: Bebeğiniz için bir uyku rutini oluşturun. Bu rutin, bebeğinizin uykuya dalmadan önce yapılması gereken aktiviteleri içermelidir (örneğin, banyo, kitap okuma, ninni).
2. Uygun Uyku Ortamı: Bebeğinizin uyku ortamını uygun hale getirin. Odası karanlık, sessiz ve uygun bir sıcaklıkta olmalıdır.
3. Uyku Eğitimi: Bebeğinizin uyku eğitimine başlayabilirsiniz. Bu, bebeğinizin kendi kendine uyuma becerisini geliştirmesine yardımcı olacaktır.
4. Gündüz Uykularını Uzatma: Bebeğinizin gündüz uykularını uzatmak için, uyku aralığınıza dikkat edin. Bebeğinizin uykudan uyanık kalma süresi uygun olmalıdır.
5. Sabır ve Tutarlılık: Bebeğinizin uyku sorunları çözmek için sabır ve tutarlılık önemlidir. Birkaç hafta içinde sonuçlar göreceksiniz.

Umarım, bu öneriler bebeğinizin uyku sorunlarını çözmenize yardımcı olur.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku
2. Uykusuzluk
3. Açlık ve Uyku
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir