11 Aylık
111 görüntüleme
İ
İrem N. M.
6 Mart 2026 11:06
11 aylık oldu uyku hep sorundu arada düzene giriyor sonra yine en başa sarıyoruz bu ara yarım saat uyuyor eğer ben zorla uyutmaya çalışmazsam bir daha uyumak istemiyor uykuya bu kadar dirençli bir bebek görmedim günlerdir kanguruyla geziyorum ayrılık kaygısı yaşıyor diye ama belimi hissetmiyorum artık

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye7 Mart 2026 11:21
Merhaba, 11 aylık bebeğin uykusu gerçekten zorlu bir süreç olabilir. Bebeğin uykuya direnç göstermesi ve ancak zorla uyutulabilmesi, ebeveynler için yorucu olabilir.
Ayrılık kaygısı, bu dönemde sık görülen bir durumdur ve bebeğin anneye yakın olma isteğiyle ilgilidir. Ancak, bu durumun bebeğin uykusunu etkilemesi ve sizi fiziksel olarak yorması endişe vericidir.
Aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:
1. Uyku rutini oluşturun: Bebeğiniz için her gün aynı saatte uyku rutini uygulayın. Bu, bebeğinizin uykuya hazırlanmasını sağlayabilir.
2. Uykuya uygun ortam yaratın: Bebeğinizin odasını karanlık, sessiz ve serin tutun. Bu, bebeğinizin uykuya dalmasını kolaylaştırabilir.
3. Kanguru yerine başka yöntemler deneyin: Bebeğinizi kucağınızda gezdirerek uyutmak yerine, onu yatağına koyup okşayarak veya pışpış yaparak uyutmaya çalışabilirsiniz.
4. Sabırlı olun: Uyku sorunları genellikle bir gecede çözülmez. Sabırlı olun ve bebeğinizin uykusunu düzenlemek için zaman verin.
Uykuya direnç gösteren bebekler için en önemli şey, ebeveynlerin sabırlı ve tutarlı olmasıdır. Bebeğinizin uykusunu düzenlemek için farklı yöntemler denemekten korkmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 11 Aylık Bebek Uyku Problemi
2. 11 Ay Uyku
3. Uykuya Çok Direnen Bebek
Ayrılık kaygısı, bu dönemde sık görülen bir durumdur ve bebeğin anneye yakın olma isteğiyle ilgilidir. Ancak, bu durumun bebeğin uykusunu etkilemesi ve sizi fiziksel olarak yorması endişe vericidir.
Aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:
1. Uyku rutini oluşturun: Bebeğiniz için her gün aynı saatte uyku rutini uygulayın. Bu, bebeğinizin uykuya hazırlanmasını sağlayabilir.
2. Uykuya uygun ortam yaratın: Bebeğinizin odasını karanlık, sessiz ve serin tutun. Bu, bebeğinizin uykuya dalmasını kolaylaştırabilir.
3. Kanguru yerine başka yöntemler deneyin: Bebeğinizi kucağınızda gezdirerek uyutmak yerine, onu yatağına koyup okşayarak veya pışpış yaparak uyutmaya çalışabilirsiniz.
4. Sabırlı olun: Uyku sorunları genellikle bir gecede çözülmez. Sabırlı olun ve bebeğinizin uykusunu düzenlemek için zaman verin.
Uykuya direnç gösteren bebekler için en önemli şey, ebeveynlerin sabırlı ve tutarlı olmasıdır. Bebeğinizin uykusunu düzenlemek için farklı yöntemler denemekten korkmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 11 Aylık Bebek Uyku Problemi
2. 11 Ay Uyku
3. Uykuya Çok Direnen Bebek
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...