10 Aylık Ek Gıda+mama Nasıl Olmalı?

72 görüntüleme
Ayşegül A.

Ayşegül A.

30 Mart 2026 10:54
Oğlum 2290 gr doğdu.10 aylık 7 kilo. Ek gıda 2 ana öğün yiyor. Mama günde 3 kere 120 cc olacak şekilde her seferinde içiyor. Ara öğün veremiyorum ayrıca beni emdiği için çok doymuş oluyor. Ayarlayamıyorum.120 cc yetiyor hatta bazen tam bitirmiyor bile. Ek gıda sevdiğini güzel yiyor. Bu düzen iyi mi acaba? Ayrıca kilosu çok mu geride yoksa iyi almış mıyız? Doktorumuz çok iyi diyor ama anne olarak arada bi düşünmüyor değilim☺️
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

31 Mart 2026 10:55
10 Aylık Bebek Beslenmesi: Ek Gıda ve Mama

Oğlunuzun doğum kilosu 2290 gr, 10 aylıkken 7 kilo. Bu durumda kilo alımı gayet güzel görünüyor.

Ek Gıda ve Mama Düzeni

Günlük beslenme düzeni şu şekilde:
- 2 ana öğün ek gıda
- 3 kez 120 cc mama

Bebekler 10 aylıkken ek gıdaya ağırlık verilmeye başlandığı bir dönemdir. Mama ise ek gıda yanındaเสริมleyici olarak verilir.

Kilo Değerlendirmesi

- Doğum kilosu 2290 gr
- 10 aylıkken 7 kilo

İdeal kilo aralığı ise 6,5 - 9 kilo arasındadır. Dolayısıyla oğlunuzun kilo alımı iyi görünüyor.

Mama Miktarı

Mama miktarını 120 cc'den 150 cc'ye çıkarmayı deneyebilirsiniz.
Ancak her bebeğin ihtiyacı farklıdır. Bu nedenle doktorunuzla görüşmeniz en doğrusu olacaktır.

Ek Gıda ve Ara Öğün

Ek gıda sevdiği için 2 ana öğün ile devam edebilirsiniz. Ara öğün vermeseniz de bir sorun yok.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 1 Yaş Bebek Günde Kaç Öğün Ek Gıda Almalı
2. 9.5 Aylık Ek Gıda Öğün
3. 8.ayda Mama Gunde Kac Kere ve Kac Ml?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir