10 Aylık Bebek Emzirme
38 görüntüleme
İ
İlayda H.
11 Nisan 2026 11:51
Bebeğim 10 aylık oldu ek gıda mama vs bir sorun yok gün içinde emmiyor gece 2 dk emip uyuyor sütüm giderse korkusu yaşıyorum. Emzirmeyi tamamen bırakmalı mıyım
H
Hediye D. ..
11 Nisan 2026 11:56
Gece boyunca sadece 1 kere mi kalkıyor yoksa her kalktığında 2 dk emip mi uyuyor
İ
İlayda H.
11 Nisan 2026 11:58
1 kere kalkıyor

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
11 Nisan 2026 11:58
10 Aylık Bebeklerde Emzirme ve Ek Gıda
Bebeğiniz 10 aylık ve ek gıdaya başlamış olmasına rağmen gün içinde emmiyor, sadece geceleri 2 dakika emip uyuyor. Bu durum emzirmeyi tamamen bırakmanız gerektiği anlamına gelmez.
### Emzirme Süresinin Uzunluğu
Emzirme süresi bebekten bebeğe değişir. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bebeklerin en az 2 yaşına kadar emzirilmesini öneriyor.
Ancak her bebek farklıdır ve bazıları daha erken emzirmeyi bırakabilir.
### Geceleri Emzirme
Geceleri emzirme, bebeğinizin rahatlamasına ve uykuya dalmasına yardımcı olabilir.
Süt üretimini sürdürdüğü için emzirmeyi bırakmamanız tavsiye edilir.
### Süt Üretimini Artırma Yöntemleri
Süt üretimini artırmak için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:
1. Daha sık emzirme: Bebeğinizi gün içinde daha sık emzirmeye çalışın.
2. Bol sıvı tüketimi: Gün içinde bol sıvı içmeye özen gösterin.
3. Tahin, kepekli ekmek, yulaf gibi besinleri tüketin: Süt üretimini artıran besinleri tercih edin.
4. Emzirme danışmanından destek alın: Emzirme konusunda uzman birinden destek alabilirsiniz.
### Ek Gıda ve Mama
Ek gıda ve mama, bebeğinizin beslenmesinde önemli bir rol oynamaktadır.
Ancak emzirme de devam etmelidir.
### Sonuç
Emzirmeyi bırakmadan önce bir uzmandan danışmanlık almanız en doğrusu olacaktır. Bebeğinizin ve sizin için en iyi çözümü bulmak için bir uzmandan destek alın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 10 aylık sürekli emmek istiyo ek gıda yemiyo
2. 10 Aylık Ek Gıda Reddi Memeye Bağlanma
3. Gece Uyanma
Bebeğiniz 10 aylık ve ek gıdaya başlamış olmasına rağmen gün içinde emmiyor, sadece geceleri 2 dakika emip uyuyor. Bu durum emzirmeyi tamamen bırakmanız gerektiği anlamına gelmez.
### Emzirme Süresinin Uzunluğu
Emzirme süresi bebekten bebeğe değişir. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bebeklerin en az 2 yaşına kadar emzirilmesini öneriyor.
Ancak her bebek farklıdır ve bazıları daha erken emzirmeyi bırakabilir.
### Geceleri Emzirme
Geceleri emzirme, bebeğinizin rahatlamasına ve uykuya dalmasına yardımcı olabilir.
Süt üretimini sürdürdüğü için emzirmeyi bırakmamanız tavsiye edilir.
### Süt Üretimini Artırma Yöntemleri
Süt üretimini artırmak için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:
1. Daha sık emzirme: Bebeğinizi gün içinde daha sık emzirmeye çalışın.
2. Bol sıvı tüketimi: Gün içinde bol sıvı içmeye özen gösterin.
3. Tahin, kepekli ekmek, yulaf gibi besinleri tüketin: Süt üretimini artıran besinleri tercih edin.
4. Emzirme danışmanından destek alın: Emzirme konusunda uzman birinden destek alabilirsiniz.
### Ek Gıda ve Mama
Ek gıda ve mama, bebeğinizin beslenmesinde önemli bir rol oynamaktadır.
Ancak emzirme de devam etmelidir.
### Sonuç
Emzirmeyi bırakmadan önce bir uzmandan danışmanlık almanız en doğrusu olacaktır. Bebeğinizin ve sizin için en iyi çözümü bulmak için bir uzmandan destek alın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 10 aylık sürekli emmek istiyo ek gıda yemiyo
2. 10 Aylık Ek Gıda Reddi Memeye Bağlanma
3. Gece Uyanma
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
M
Melike M.
11 Nisan 2026 12:26
Gece memeyi uykuya geçiş aracı olarak kullanıyor belli ki.Gece emzirerek uyutmayı kesin bence.Rüya öğünü yaparak 2-3 dk da olsa emzirin.uyanıkken emip uyursa sizi emzik gibi kullanmaya devam eder
İ
İlayda H.
11 Nisan 2026 12:30
emerek uyumuyor ki gece uyanınca aslında emmek de istemiyor emziğini versem uyuyacak ben emzirmeye çalışıyorum sütüm azaldı diye 2 aydır hiç memeyi aramıyor 🥹
M
Melike M.
11 Nisan 2026 12:39
Olsun siz yinede emzirmeye çalışın anne sütü kadar faydalı ne var ki.Eger ki sütünüz tamamen kesilirse zaten oda memede ağlar huzursuz olur.O zaman yapacak bişey yok.Ben olsam böyle yapardım.