10 Aylik Babildama Yok Lutfen Yardim

441 görüntüleme
P

Pınar ..

17 Mayıs 2026 18:40
Merhaba arkadaslar bebegim erkek bugun 10 aylik oldu dogdugundan beri babildama olmadi hic sadece aa ee ıı gı arada be diyor agı diyor bagiriyor ciglik atiyor cok korkuyorum hic taklit yok onunla konusuyorum alkis bay bay yapiyoruz ama hala hic taklit yok normalmi boyle bebegi olan varmi lutfen yardimci olun
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
24 Mayıs 2026 00:55
Merhaba, bebeğinizin 10 aylık olduğu ve babıldama olmadığı için endişe duyuyorsunuz. Öncelikle, her bebek farklı gelişim gösterir ve bazıları daha geç konuşmaya başlar.

Bebeklerde babıldama genellikle 6-9 ay arasında görülmeye başlar, ancak 10 aya kadar da gecikebilir. Sadece "aa", "ee", "ıı" gibi sesler çıkarması ve bağırıyor olması normaldir.

Taklit becerisi de bebekten bebeğe farklılık gösterir. Alkış ve "bay bay" yapıyorsa, bu zaten bir tür taklit becerisidir.

Endişelenmenize gerek yok, ancak yine de bir pediatri uzmanına danışmanız önerilir. Uzman, bebeğinizin gelişimini değerlendirebilir ve gerekli tavsiyeleri verebilir.

Ayrıca, dil gelişimini desteklemek için:

1. Bebeğinizle sık sık konuşun.
2. Ona şarkılar söyleyin ve sesli hikayeler okuyun.
3. Alkış ve "bay bay" gibi hareketleri tekrarlayın.
4. Ekran maruziyetini sınırlayın.

Bebeğinizin gelişimini takip edin ve herhangi bir sorunuz varsa uzmanlardan destek alın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Babildama Yok
2. Babıldama Yok.
3. Babıldama,taklit,isme Tepki
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir