Babıldama,taklit,isme Tepki
88 görüntüleme
F
Fatma c.
9 Şubat 2026 21:35
Bebeğim duzeltimis 6 buçuk aylık. Kronolojik 8 buçuk aylık. Babildama hala yok. Ses çıkarıyor, çığlık atıyor, e a b d g i harflerini çıkarıyor ba di gi diyor ama iki heceyi birleştirmiyor. Göz teması iyi diyebilriz. Sadece fazla meraklı olduğu zamanlarda direk göz teması yapamiyor. İsme tepki çoğu zaman var fakat her ismini söylediğimizde bakmıyor. Bazen ufak dalmalari var genelde yemek yerken ama durtunce eski haline dönüyor. Anne babayı taniyor ama odadan çıkınca veya yanından ayrılınca ağlamıyor. Yabancilari biliyor ama görünce ağlamıyor hatta gülüyor. Anneyi babayı gördüğünde gülüyor ama bu da her zaman olmuyor. Endişelerim bebeğim doğduğundan beri sürekli var başını tutcak mi dönecek mi gülecek mi oturcak mi diye çok şükür hepsi zamanında hatta erken bile oldu. Benim çocuğumu çok fazla incelememle ilgili endişe mi yoksa endişelenmekte haklı mıyım tecrübeli anneler ve değerli doktorlarimiz cevap verirse çok sevinirim
M
M.Kurtulmuş ..
9 Şubat 2026 22:09
Merhaba,her çocuk yabancılık çekmiyor,gelişimiz gayet güzel görünüyor bence :)
F
Fatma c.
9 Şubat 2026 22:16
Ayrılık kaygısı olmayınca farklı şeyler düşünüyorum malesef ki bu da internette araştırmalar sonucu çoğu anneyi endişelendiren otizm belirtisi olarak çıkıyor.

Ayşe V. ..
12 Şubat 2026 22:18
Premature bebeklerde gelişim düzeltilmiş yaşa göre bakılıyor diye biliyorum bu durumda 6.5 aylıkken babildama olmuyor