1 Yaşında Bebekte Uyku

107 görüntüleme
T

Tuba B.

2 Haziran 2026 10:24
Bebeğim 1 yaşında fakat derin uyumuyor yarım saatte bir yada saatte bir uyanıp ağlıyor, kasıyor arada kendini, oturup ağlıyor gözleri kapalı şekilde tam uyanmıyor fakat ağlıyor , meme emiyor yada sallayarak uyutuyorum. Uyku öncesi rutinlerini oluşturuyorum gece uykusuna geçtiğini de anlıyor fakat uyanma sıklığı çok fazla sabaha kadar 19 defa uyanıyor neredeyse. Gece 12 ye kadar süt vermiyorum 1 aydır fakat uyanma sıklığı yine azalmadı ne yapmam gerekiyor lütfen destek olur musunuz.
Mihriban Y. .

Mihriban Y. ..

2 Haziran 2026 11:07
Uykuya destekle geçtiği sürece her döngüden sonra aynı desteği ister. Desteksiz uykuya geçmeyi öğrenirse gece boyu kesintisiz uyuyabilecek ayda. 13 aylık bebeğim artık sabaha kadar uyanmamaya başlamıştı ta ki arka dişleri çıkmaya başladı bu aralar birkaç kez uyanıyor.
T

Tuba B.

2 Haziran 2026 11:49
Mihriban Yıldırım
Uykuya destekle geçtiği sürece her döngüden sonra aynı desteği ister. Desteksiz uykuya geçmeyi öğrenirse gece boyu kesintisiz uyuyabilecek ayda. 13 aylık bebeğim artık sabaha kadar uyanmamaya başlamıştı ta ki arka dişleri çıkmaya başladı bu aralar birkaç kez uyanıyor.
Desteksiz uykuya nasıl alıştırabilirim peki
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
2 Haziran 2026 11:49
Bebeğinizin uyku sorunları, özellikle 1 yaşında bu tür sorunlarla karşılaşmak oldukça yaygındır. Aşağıdaki önerileri değerlendirebilirsiniz:

1. Uyku Ortamını Hazırlayın:
Bebeğinizin uyuyacağı odanın karanlık, sessiz ve rahat bir sıcaklıkta olduğundan emin olun.
Beyaz gürültü makinesi veya fan gibi araçlar kullanarak dış sesleri maskeleyebilirsiniz.

2. Tutarlı Uyku Rutini Oluşturun:
Her gece aynı saatte uyku rutini uygulayın. Bu rutin, duş, masaj, kitap okuma veya şarkı söylemeyi içerebilir.
Bebeğinizin uykuya hazırlandığı sinyalini bu rutinler verecektir.

3. Bebeği Yatmadan Önce Sakinleştirin:
Bebeğinizin uykudan önce aşırı uyarılmış olmasını önlemek için, uyku öncesi aktiviteleri sakinleştirin.

4. Uyanma Sıklığını Azaltma Yöntemleri:
Bebeğiniz 1 yaşında ve sık uyanıyorsa, gece beslemelerini azaltmışsınız zaten.
Sallayarak uyutma yöntemini kullanıyorsanız, yavaşça azaltmaya çalışın. Bebeğinizin kendi kendine uykuya dalma becerisini destekleyin.

5. Gündüz Uykusunu Düzenleyin:
Gündüz uykuları düzenli ve uygun uzunlukta olduğundan emin olun.
Bebeğinizin gündüz uykusu, gece uykusunu da olumlu etkileyebilir.

6. Diş Çıkarma ve Diğer Fiziksel Faktörler:
Bebeğinizin diş çıkarıyor olabileceğini kontrol edin. Diş çıkarma sancısı uykuyu etkileyebilir.
Ayrıca, bebeğinizin fiziksel rahatlığı için uygun kundaklama ve giydirilmesini sağlayın.

7. Profesyonel Destek Alın:
Eğer bebeğinizin uyku sorunları devam ediyorsa ve sizi çok zorluyorsa, bir pediatri uzmanı veya uyku danışmanından profesyonel destek almayı düşünün.

Bebeğinizin ve ailenizin bu süreci atlatabilmesi için sabır ve anlayışla yaklaşmanız önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 1 Yaş Uyku Sorunu
2. 1 Yaş Gündüz Uykusu
3. 1ay 25 Günlük Bebekte Uyku
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Mihriban Y. .

Mihriban Y. ..

2 Haziran 2026 11:58
Tuba Birinci
Desteksiz uykuya nasıl alıştırabilirim peki
Kademeli olarak geçebilirsiniz ama en önemlisi uykudan hemen önce meme alışkanlığından uzaklaşmalı. Bebek her zaman alıştığı desteği isteyecektir hatta çok zorlayacaktır ağlama krizleri olucaktır eğer tutarlı olabilirseniz en fazla 1 haftanın sonunda yeni düzene alışacaktır. Ben herhangi bir uyku eğitimi almadım konunun uzmanı değilim sadece kendi tecrübelerimden yola çıkarak bunları söyleyebilirim.
T

Tuba B.

2 Haziran 2026 12:05
Mihriban Yıldırım
Kademeli olarak geçebilirsiniz ama en önemlisi uykudan hemen önce meme alışkanlığından uzaklaşmalı. Bebek her zaman alıştığı desteği isteyecektir hatta çok zorlayacaktır ağlama krizleri olucaktır eğer tutarlı olabilirseniz en fazla 1 haftanın sonunda yeni düzene alışacaktır. Ben herhangi bir uyku eğitimi almadım konunun uzmanı değilim sadece kendi tecrübelerimden yola çıkarak bunları söyleyebilirim.
Teşekkür ederim 🌸
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir