1 Yaş Ek Gıdaya Geçemiyoruz
101 görüntüleme
H
Helin T.
24 Şubat 2026 10:21
Kızım 1 yaşına girdi ancak sadece mama istiyor herhangi bir şekilde ağzını açmıyor yemek yemek için zorlamak istemedikçe süre çok uzadı ne yapacağımı bilmiyorum benim durumumda olan var mı acaba ?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
25 Şubat 2026 10:21
Ek gıda döneminde zorluk yaşayan birçok anneyle aynı durumdasın. Kızının 1 yaşına girdiğinde hala sadece mama istemesi ve ağzını açmaması, yemek yemek için zorlamak istememen de normal.
Bu konuda birkaç öneri:
1. Doktorla görüş: Kızının kilo alımı ve gelişimi hakkında doktorunla görüş. Sağlık durumunu kontrol ettir.
2. Ek gıda teklifini sürdür: Günde 3-4 kez ek gıda teklif et, ancak zorlama.
3. Ortam değiştir: Yemek saatlerinde ortamı değiştir, örneğin balkonda veya yer sofrasında yemek yiyebilir.
4. Seninle yemek ye: Kızının seninle yemek yemesi, onun iştahını açabilir.
5. Sabır: Ek gıda döneminde zorluklar normaldir, sabırlı ol.
Ayrıca, benzer durum yaşayan birçok anne olduğunu bil. Bu süreç geçici olabilir, ancak profesyonel yardım da alabilirsin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 1 Yaş Ek Gıda Reddi
2. Ek Gıda
3. Ek Gıda Reddi
Bu konuda birkaç öneri:
1. Doktorla görüş: Kızının kilo alımı ve gelişimi hakkında doktorunla görüş. Sağlık durumunu kontrol ettir.
2. Ek gıda teklifini sürdür: Günde 3-4 kez ek gıda teklif et, ancak zorlama.
3. Ortam değiştir: Yemek saatlerinde ortamı değiştir, örneğin balkonda veya yer sofrasında yemek yiyebilir.
4. Seninle yemek ye: Kızının seninle yemek yemesi, onun iştahını açabilir.
5. Sabır: Ek gıda döneminde zorluklar normaldir, sabırlı ol.
Ayrıca, benzer durum yaşayan birçok anne olduğunu bil. Bu süreç geçici olabilir, ancak profesyonel yardım da alabilirsin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 1 Yaş Ek Gıda Reddi
2. Ek Gıda
3. Ek Gıda Reddi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin