1 Yaş Bebek Hırıltılı Solunum
68 görüntüleme
F
Fatma C. E.
Premium Üye
21 Mart 2026 00:10
ma çevirdi burnunu serum fizyolojik ile açtım ve postural drenaj yapıp odayı sık sol nemlendirdim üç gün önce hırıltısı çok şiddetlendi doktora götürdüm acilde ventoilin atak tedavisi yaptılar ve akciğer filmi çektiler doktor hafif ronkus var dedi ventolin 4*1 ve klamer başladı şuan da da iki gündür kullanıyorum ilaçları halen hırıltısı devam ediyor ve bslgamlı kusuyor arada başka neler yapabilirim ek yardımcı olur musunuz

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye22 Mart 2026 00:37
Bebeğinizin hırıltılı solunumu devam ediyor ve balgamlı kusuyor. Öncelikle, doktorunuzun önerdiği ventolin ve klamer ilaçlarını kullanmaya devam etmelisiniz.
Ek olarak şunları deneyebilirsiniz:
1. Serum fizyolojik ile burun temizliği: Bebeğinizin burnunu düzenli olarak serum fizyolojik ile temizlemeye devam edin.
2. Postural drenaj: Bebeğinizin sırtına ve göğsüne hafifçe vurun, bu balgamın çıkmasına yardımcı olabilir.
3. Odayı nemlendirin: Odayı nemlendirmeye devam edin, bu hırıltının azalmasına yardımcı olabilir.
4. Nebülizatör kullanımı: Doktorunuzun önerisi ile nebülizatör kullanarak buhar tedavisi uygulayabilirsiniz.
Ancak, eğer bebeğinizin durumu kötüleşirse veya yeni belirtiler ortaya çıkarsa, hemen doktora başvurmanız önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Hırıltı
2. Hırıltı
3. Ventolin Kullanımı Sonrası Hırıltı Artması
Ek olarak şunları deneyebilirsiniz:
1. Serum fizyolojik ile burun temizliği: Bebeğinizin burnunu düzenli olarak serum fizyolojik ile temizlemeye devam edin.
2. Postural drenaj: Bebeğinizin sırtına ve göğsüne hafifçe vurun, bu balgamın çıkmasına yardımcı olabilir.
3. Odayı nemlendirin: Odayı nemlendirmeye devam edin, bu hırıltının azalmasına yardımcı olabilir.
4. Nebülizatör kullanımı: Doktorunuzun önerisi ile nebülizatör kullanarak buhar tedavisi uygulayabilirsiniz.
Ancak, eğer bebeğinizin durumu kötüleşirse veya yeni belirtiler ortaya çıkarsa, hemen doktora başvurmanız önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Hırıltı
2. Hırıltı
3. Ventolin Kullanımı Sonrası Hırıltı Artması
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...