1 Aylık, Uyanıklılık Süresi Çok Uzadı

79 görüntüleme
E

Elif ..

8 Nisan 2026 11:23
27 günlük bebek, günü gününü tutmuyor. Bugün 5:30da kaka/gazına uyandı hala uyumadı. Emerken göğsümde kısa uyuklamalar yapıyor o kadar. Annem bize eşlik ediyor, emdikten sonra kızım kucağımda uyuyor annem de hemen alıp yatağına koyuyor çocuk uyanıyor başa sarıyoruz. Karnı tok, altı temiz uyandıysa uyut diyorum, çocuğu sürekli uyutmaya çalışma bırak sonraki emmede uyur diyor onda da yine aynı döngü olacak. Yenidoğan 1 saat uyanık kalır yatıp uyur diyorum kitabi bilgi salla diyor. Gündüz az uyursa geceye yorgun düşüp çok uyurmuş. Oysa gündüz az uyudukça akşam huzursuzluğu artıyor saatlerce ağlıyor. Bebeği uyutmaya çalışmak, sallamak ninni söylemek vs yanlış mı ben anlamıyorum? Ailelere dert anlatmak ayrı yoruyor insanı
Sibel Y.

Sibel Y.

8 Nisan 2026 11:29
Uyku rutini oluşturun uyanınca bakımını yapın altını üstünü temizleyin besleyin memede uyutmayın gazını alın yatağına koyun uyanıklık süresi bir saati geçmesin aşırı uyarılan saatini aşan bebek uyumaz huzursuz olur
E

Elif ..

8 Nisan 2026 11:33

Sibel Yılmazer

Uyku rutini oluşturun uyanınca bakımını yapın altını üstünü temizleyin besleyin memede uyutmayın gazını alın yatağına koyun uyanıklık süresi bir saati geçmesin aşırı uyarılan saatini aşan bebek uyumaz huzursuz olur

Her emme öncesi bezini değiştiriyorum emziriyorum emerken doyup ayrılıyor memeden ve uyuyor. Gazını alınca ağlıyor uyanıyor yatağına alınca da asla uyumuyor
Sema .

Sema ..

8 Nisan 2026 11:42
Bebeklerin gündüz uykuları bozuldukça gece uykuları da bozuluyor belki çocuklar için yorulursa çok uyut algısı doğru olabılır ama 18 aydan bildiriyorum gündüz uyuklarımız düzensiz geceleri de düzensiz çok etkiliyor 3- aya kadar kucakta hafif sallamalı uyutmayı öneriyorlar gaz sancıları ve dünyaya adepte olması açısından güvende hissediyorlar
Sibel Y.

Sibel Y.

8 Nisan 2026 11:46
Memede uyuması sıkıntı doymaması değil gazı alınmadığı için ağlıyor bence rahatlamayan bir bebek rahat yatamaz memede rahatladığı için oraya alışırsa büyüyene kadar çok yorulursunuz henüz küçükken uyanınca emzirin gazını alın bakımını yapın iki poposuna pıt pıt yatağa bırakın bebek uyuması gerektiğini kendi anlıyor
İ

İnanç B.

8 Nisan 2026 11:49

Sema

Bebeklerin gündüz uykuları bozuldukça gece uykuları da bozuluyor belki çocuklar için yorulursa çok uyut algısı doğru olabılır ama 18 aydan bildiriyorum gündüz uyuklarımız düzensiz geceleri de düzensiz çok etkiliyor 3- aya kadar kucakta hafif sallamalı uyutmayı öneriyorlar gaz sancıları ve dünyaya adepte olması açısından güvende hissediyorlar

2.5 aylık bebeğim benimde öyledi 1. Aydan sonra çok uğraştım uyumuyor 3 4 gündür manuel ana kucağı aldım onda uyuyor biraz hamak aldım birde onda da uyuyor gündüz pek değil ama gece uykusuna kolay geçiyor öncesinde battaniye de sallayıp uyutuyordum şimdi hamağa koyuyorum uyuyor
Ö

Özge T.

8 Nisan 2026 11:50
Benimde 45 günlük aynı şekilde bırakınca kalkıyor yarım saat kadar bekliyorum iyice dalmasını kucağımda öyle bırakınca uyuyor uyanırsa da yine kucakta uyutuyorum eğer çok uyanık kaldıysa yoksa çok huzursuz oluyor uykusuzluktan üzülüyorum kucağa alışır korkumda var ama yapacak bir şey yok. Kundak yapmıyorsan mutlaka yarım kundak yap çok faydası oluyor
G

Gülten A.

8 Nisan 2026 11:50
Benim de oğlum 3 aya kadar hiç uyumazdı gaz problemi yüzünden arabada veya bebek arabasına koyup uyuturdum inşallah düzene girer sizin de 🙏 gündüz uyumayınca akşam daha zor geçiyor kısa da olsa uyku yaptırmak lazım bence
Afranur K.

Afranur K.

8 Nisan 2026 11:52
evet tüm kitabi bilgilere okeyim ama bebeğiniz henüz 1 aylık, bu süreçte memede uyuduğu o 1-2 dk bile ona yetiyor, yatağına uyanık girmesi normal.

Zaten kitapları ve doktorları takip ettiyseniz, bebeğin ilk 3 ayının 4. Trimestr dönemi olarak geçtiğini, anne yanında daha konforlu uyku geçirdiğini bundan dolayı memede uyuduğunu da okumuşsunuzdur.

Şu dönemde desteğiniz de olduğu için şanslısınız ama bu şans bebeğinize ait, annesi ile birliğe uyuyabileceği bir zamanı var.

Yani gündüz uykuları bozuk da diyemezsiniz, gece uykuları bozuk da. Onun şu an sirkadyen ritmi, gece-gündüz ayrımı, dünyayla ilişiği yok. Bu konulardan bahsetmek için ilk 2 ayı aşmanız gerekiyor ve anneler için yorucu olduğunu biliyorum ama süreci daha sonra yöneteceksiniz şimdi değil.
M

Mushviga M.

8 Nisan 2026 11:55
Sakın annelere inanmayın, bilinçsiz anneler,bebekleri resmen felakete sürüklüyor.Mesela sakın evde sıcaklık normalse şapka takmayın,kalın giydirmeyin.Ben annemi hiç dinlemedim.Kendi bildiğim gibi,doktorlardan ve kendi doktorunun verdiği önerilerle 4 aya az kaldı.Sakın terletmeyin,ince giydirin.Oda çok sıcaksa,bebekte gaz yapar.Huzursuz olur ve uyumaz
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

8 Nisan 2026 12:28
1 Aylık Bebeğin Uyanıklılık Süresi ve Uyku Düzeni

Merhaba, 27 günlük bebeğinizin uyku düzeni ve uyanıklılık süresi hakkında endişe duyuyorsunuz. Öncelikle, yenidoğan bebeklerin uyku düzenleri yetişkinlerden oldukça farklıdır.

Yenidoğan Bebeğin Uyku İhtiyaçları

Yenidoğan bebekler genellikle 16-20 saat uyurlar, ancak bu uyku kısa periyodlarda olur (2-4 saat).
1 aylık bebeklerin uyanık kalma süresi genellikle 1-2 saat arasındadır.

Bebeğinizin Uyku Düzeni

Bebeğiniz gününü gününe tutmuyor ve 5:30'da kaka/gazına uyandıktan sonra hala uyumuyor. Bu durum normaldir, ancak sizin endişeniz anlaşılabilir.

Bebeği Uyutmaya Çalışmak

Bebeği uyutmaya çalışmak, sallamak, ninni söylemek gibi yöntemler doğru veya yanlış değildir. Her bebek farklıdır ve bazıları bu yöntemlerle uyuyabilirken, diğerleri uymayabilir.

Öneriler

1. Bebeğinizin İhtiyaçlarını Karşılayın: Bebeğinizin karnı tok, altı temizse, uyuması için uygun bir ortam yaratın.
2. Uygun Uyku Ortamı: Bebeğinizin uyuyacağı oda loş veya karanlık olmalıdır.
3. Gazını Çıkarın: Bebeğinizin gazını çıkarmak, uyuması için yardımcı olabilir.
4. Rutin Oluşturun: Bebeğiniz için bir uyku rutini oluşturun (örneğin, banyo, masaj, şarkı söyleme).
5. Sabır: Bebeğinizin uyku düzeninin oturması zaman alabilir. Sabırlı olun.

Sonuç

Bebeğinizin uyku düzeni ve uyanıklılık süresi hakkında endişe duyuyorsunuz, ancak bu durum normaldir. Bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılayarak, uygun uyku ortamı yaratıp, gazını çıkararak, rutin oluşturarak ve sabır göstererek bebeğinizin uyku düzenini destekleyebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 1ay 25 Günlük Bebekte Uyku
2. Uyku
3. 31 Günlük Bebeğim Uyumuyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir