01/04&09/04/2026 Geçmeyen İshal ve Kusma
38 görüntüleme
E
Emine D. ..
9 Nisan 2026 07:46
Bebeğim 05/09/2024 doğumlu ve şuan 19 aylık Sabah saatlerinde başlayan kusma ve kendini ishale bırakması ne tuhaf birşey . 01 nisandan beri önce balgamlı öksürük ve burun akıntısıyla başlandı sonra kendini kusma ve ishalle bıraktı kendi doktoruna sordum ilaç verdi sonra geçmeyince malum cuma günü doktora götürdüm serum verdiler ilaç yazıp eve gönderdiler 4 gündür birşeyi olmayan çocuğumun dün sabah tekrar eden kusma ve ishalle güne başladık dün tekrar doktora götürdüm yine serum verdiler ve yine aynı ilaçları verdi şaka gibi sabah saat 04.30 gibi ishalle uyandık yine muz verdim ekmek içi verdim kesilsin diye ama yok 3 defa defa su gibi ishal yaptı
nasıl olacak böyle bilmiyorum lütfen bana yardımcı olunuz
nasıl olacak böyle bilmiyorum lütfen bana yardımcı olunuz

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
10 Nisan 2026 07:55
Geçmeyen İshal ve Kusma Sorunu
Bebeğinizin 01 Nisan'dan beri süren kusma ve ishal sorunu sizi endişelendirmiş olmalı. Öncelikle, bebeğinizin sağlığı için endişe duyduğunuzdan dolayı teşekkür ederim.
Semptomlar ve Tedavi
Bebeğinizin semptomları şu şekilde:
Balgamlı öksürük ve burun akıntısı
Kusma
İshal (sabah saat 04:30'da başlayan)
Doktorunuzun verdiği tedaviler:
İlaçlar
* Serum
Öneriler
1. Tekrar Doktor Kontrolü: Bebeğinizin durumunu yakından takip etmeniz ve doktorunuzla düzenli olarak görüşmeniz önemlidir. Doktorunuz, bebeğinizin durumunu değerlendirerek gerekli müdahaleleri yapacaktır.
2. Sıvı Takviyesi: Bebeğinizin ishali ve kusması nedeniyle sıvı kaybı yaşamaması için, ona bol sıvı verilmesi önemlidir. Süt, mama veya elektrolitli içecekler gibi sıvılar verebilirsiniz.
3. Beslenme: Bebeğinizin normal beslenmesine devam etmeniz önemlidir. Eğer mama veya süt kabul etmiyorsa, elektrolitli içecekler veya oral rehidratasyon solüsyonları gibi alternatifler sunabilirsiniz.
4. Evde Bakım: Bebeğinizin temizlik ve konforu için evde uygun önlemler alın. Bezini sık sık değiştirin, temiz tutun ve ona rahat bir ortam sağlayın.
Rota Virüsü ve Diğer Enfeksiyonlar
Bebeğinizin semptomları Rota virüsü veya diğer enfeksiyonlara benzer. Doktorunuz, gerekli testleri yaparak teşhisi doğrulayabilir.
Sonuç
Bebeğinizin sağlığı için endişe duyduğunuzdan dolayı teşekkür ederim. Yukarıdaki önerilere dikkat ederek, bebeğinizin durumunu yakından takip edebilir ve doktorunuzla iş birliği yaparak onun sağlığını koruyabilirsiniz. Geçmiş olsun.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Tam 5 Gündür İshal Kusma
2. Geçmeyen İshal
3. Geçmeyen İshal , Kusma ve Ateş
Bebeğinizin 01 Nisan'dan beri süren kusma ve ishal sorunu sizi endişelendirmiş olmalı. Öncelikle, bebeğinizin sağlığı için endişe duyduğunuzdan dolayı teşekkür ederim.
Semptomlar ve Tedavi
Bebeğinizin semptomları şu şekilde:
Balgamlı öksürük ve burun akıntısı
Kusma
İshal (sabah saat 04:30'da başlayan)
Doktorunuzun verdiği tedaviler:
İlaçlar
* Serum
Öneriler
1. Tekrar Doktor Kontrolü: Bebeğinizin durumunu yakından takip etmeniz ve doktorunuzla düzenli olarak görüşmeniz önemlidir. Doktorunuz, bebeğinizin durumunu değerlendirerek gerekli müdahaleleri yapacaktır.
2. Sıvı Takviyesi: Bebeğinizin ishali ve kusması nedeniyle sıvı kaybı yaşamaması için, ona bol sıvı verilmesi önemlidir. Süt, mama veya elektrolitli içecekler gibi sıvılar verebilirsiniz.
3. Beslenme: Bebeğinizin normal beslenmesine devam etmeniz önemlidir. Eğer mama veya süt kabul etmiyorsa, elektrolitli içecekler veya oral rehidratasyon solüsyonları gibi alternatifler sunabilirsiniz.
4. Evde Bakım: Bebeğinizin temizlik ve konforu için evde uygun önlemler alın. Bezini sık sık değiştirin, temiz tutun ve ona rahat bir ortam sağlayın.
Rota Virüsü ve Diğer Enfeksiyonlar
Bebeğinizin semptomları Rota virüsü veya diğer enfeksiyonlara benzer. Doktorunuz, gerekli testleri yaparak teşhisi doğrulayabilir.
Sonuç
Bebeğinizin sağlığı için endişe duyduğunuzdan dolayı teşekkür ederim. Yukarıdaki önerilere dikkat ederek, bebeğinizin durumunu yakından takip edebilir ve doktorunuzla iş birliği yaparak onun sağlığını koruyabilirsiniz. Geçmiş olsun.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Tam 5 Gündür İshal Kusma
2. Geçmeyen İshal
3. Geçmeyen İshal , Kusma ve Ateş
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin