Zıbın ile Yatma
145 görüntüleme
İ
İlayda N. ..
17 Temmuz 2025 18:14
Bebeğim henüz 2 aylık ve Bursa haliyle sıcak yatak odamda da klima yok cam açık yatıyorum bebeğimi de zıbınla yatırsam cam açıkken hasta olur mu acaba endişe ediyorum biraz da hastalanırsa diye
C
Cansu İ. B.
17 Temmuz 2025 18:19
bence bu havalarda herkes öyle yatırıyor.. ev sıcaklığı 30 derecenin üstünde bazen 35 lere çıkıyor sadece bezle yatırdığım bile oluyor. 25-26 derecenin üstünde zıbınla yatırabilirsiniz bence
A
Asude
17 Temmuz 2025 18:21
Merhaba Bursa'dan selamlar 😊
Benim de bebeğim 4.5 aylık hazirandan bu yana kısa kollu zıbınla yatıyor. Ama bende cam açık değil, açmayı çok isterim ama ne yazık ki çok ses geldiği için açamıyorum. Bursa gerçekten geceleri bile çok sıcak, camdan direk bebeğe esmediği sürece bence yatmasında sorun yok.
Sağlıkla büyütün.
Benim de bebeğim 4.5 aylık hazirandan bu yana kısa kollu zıbınla yatıyor. Ama bende cam açık değil, açmayı çok isterim ama ne yazık ki çok ses geldiği için açamıyorum. Bursa gerçekten geceleri bile çok sıcak, camdan direk bebeğe esmediği sürece bence yatmasında sorun yok.
Sağlıkla büyütün.
İ
İlayda N. ..
17 Temmuz 2025 18:23
Haklısınız Cansu hanımcımm bugün deneyeyim ama bacakları kolları buz gibi oluyo bende korkuyorum hasta olur dşye
İ
İlayda N. ..
17 Temmuz 2025 18:23
Ev sıcak bacakları kolları soğuk oluyor asude hanımcım sizin bebis demi öyle
A
Asude
17 Temmuz 2025 18:29
Ev çok sıcak bizim de, evet gece uykusunda bacak ve kolları daha serin hissediliyor. Bebeğinizin üşüdüğünü ensesinden ve göğsünden anlayabilirsiniz. Ense ve göğüsünü parmağınızla dokunarak kontrol edin eğer serin hissederseniz üşüyor demektir. Kollar, eller, bacaklar yanıltıcı olabilir. Bizim uyuduğumuz oda 29 derece oluyor inanın, 26 ve üzeri bir sıcaklıkta üşümeleri mümkün değil. 😊
İ
İlayda N. ..
17 Temmuz 2025 18:30
Haklısınızzz yeni anneyim ve 19 yaşındayım ondan bu tedirginlik 🤭
İ
İlayda N. ..
17 Temmuz 2025 18:30
Çok geç uyuyor çok erken kalkıyor 12 1 de uyuyor zorla geri 3 te 5 de kalkıyor Bidaha da uyumuyo
E
Esra B. D.
17 Temmuz 2025 18:34
Bizimki 7 aylık ben zıbın + şortla yatırıyorum ama tüm evin pencereleri açık bizde. Biraz cereyan olmazsa sıcaklık düşmüyor. Ki Ankara’dayız. Yatırmadan önce de duş aldırıyoruz her gün. Çok şükür bir sıkıntı yaşamadık. 2 aylık bebiş için de zıbın + çok ince bir şort ya da direkt şort tutum olabilir İlayda hanım. Kol bacak yanıltıcı ona aldanmayın. Bebeklerin terlemesi üşümesinden daha riskli bence her açıdan.
A
Asude
17 Temmuz 2025 18:35
Hayırlı olsun, çok gençmişsiniz evet ama inanın yaş kaç olursa olsun o tedirginlik hep oluyor, annelik işte.. 😊
Biraz geç uyuyor ve gece uykusunu çok az uyuyormuş. O aylarda benim bebeğim de 5te kalabiliyordu ama akşam 9'a kadar uyuturdum mutlaka. Uykuya yatış zamanını biraz öne çekmeye çalışın isterseniz. Gündüz uykularını belki gözden geçirebilirsiniz. Sizi bu düzen çok yorar.
Biraz geç uyuyor ve gece uykusunu çok az uyuyormuş. O aylarda benim bebeğim de 5te kalabiliyordu ama akşam 9'a kadar uyuturdum mutlaka. Uykuya yatış zamanını biraz öne çekmeye çalışın isterseniz. Gündüz uykularını belki gözden geçirebilirsiniz. Sizi bu düzen çok yorar.
E
Esra B. D.
17 Temmuz 2025 18:36
Uyku konusunu da 6 aya kadar akışına bırakmanızı öneririm. Benim oğlum hep geç yattı daha küçükken. Ama geç de kalkıyordu. Toplam uyku süresi yeterli olduğu için ben hiç takılmadım. 6 ayda kendiliğinden değiştirdi. Erken yatmaya başladı.
İ
İlayda N. ..
17 Temmuz 2025 18:37
Sıkıntı şu geç yatıp geç kalksa okey geç yatıp erken kalkıyor
İ
İlayda N. ..
17 Temmuz 2025 18:38
Şort tulum var ama hava alabilen diyil Esra hanımcım tek zıbınla da yatırmaktan endişeliyim daha yeni hastalığı geçti çünkü korku var tekrar olursa diye