Yüzüstüne Dönme
129 görüntüleme
E
Ezgi E.
27 Temmuz 2025 18:28
Bebeğim 2.5 aylıık sırtüstü şekilde uyutuyorum bi geliyorum komple dönmüş yüzükoyun. Bir elide altta kalıyo uyanıyo ağlıyo uykuları da kalmadı napmam lazım
A
Ayşe V. ..
29 Temmuz 2025 15:35
Benim kızım da 2.5 aylık daha dönmüyor isterseniz destek koyun yan tarafına 4 aydan sonra falan duzeltmeyin diyolar ama bilemiyorum gece dönerse sıkıntı olur belki
N
Naciye D. Ö. ..
4 Ağustos 2025 12:53
Bebeğim dönmeye başladığında iki üç gece başında nöbet tuttuk resmen kafasını kontrol edebiliyor mu kolunu çekebiliyor mu 😀 bunları yaptığını gördük. Rahat nefes alışı için yönünü ayarlıyordu. Doktora danıştık her emzirmede sırt üstü yapıyoruz ama döndüğünde karışmıyoruz
E
Elif M. A.
7 Ağustos 2025 14:08
Benim bebeğimin de kırkı çıktığından beri yüzüstü yatıyor sırt üstüne alınca uyanıyor şuan dört aylık ve dönme hareketleri öğretiyoruz ama bu sefer de uykuda dönmek istiyor yapamıyor da bazen yardım ediyorum ve uykusunu da döneyim derken kendi kendine bozuyor bende diyorum en iyisi bu harekete çalıştırmıyım bu sefer uykusunu bölüyor yapayım derken ne önerirsiniz

İlsu O.
10 Ağustos 2025 00:39
Merhaba; ilk 3-4 ay yani bebeğiniz uykuda dönebilmeyi öğrenene kadar bebekleri yüz üstü yatırtmıyoruz. Ani Bebek Ölümü açısından riskli ve bu yüzden dönmüşse bile geri çeviriyoruz gece uykularında özellikle lütfen bu konuda ben yüz üstü yatırdım bir şey olmadı diyenlere çok kulak asmayın Osman hocada özellikle söylüyor yüz üstü uykusu riskli. Gündüz yanınızdayken yüz üstünde kontrol ederek sıkıntı yok.
Bu yüzden ilk 3 ay yatırırken dönmemesi için uykuda yastıklar mevcut o tarz bir şey edinebilirsiniz. Bele direk destek verdiği için silindir ya da üçgen şeklinde normal yastığa göre daha kullanışlı, engelliyor dönüşü ve minimal oluyor. Normal yastıkta olur elbette ama beşik ya da karyola içerisinde boğulmasına sebep verecek bir şey olmamalı. Bebeğiniz hala çok küçük kusma ve boğulma durumunda kendini çeviremez bu yüzden yüz üstü gördüğünüzde çevirmeniz gerek 🙏🏻
Bu yüzden ilk 3 ay yatırırken dönmemesi için uykuda yastıklar mevcut o tarz bir şey edinebilirsiniz. Bele direk destek verdiği için silindir ya da üçgen şeklinde normal yastığa göre daha kullanışlı, engelliyor dönüşü ve minimal oluyor. Normal yastıkta olur elbette ama beşik ya da karyola içerisinde boğulmasına sebep verecek bir şey olmamalı. Bebeğiniz hala çok küçük kusma ve boğulma durumunda kendini çeviremez bu yüzden yüz üstü gördüğünüzde çevirmeniz gerek 🙏🏻

İlsu O.
10 Ağustos 2025 00:44
Elif hanım bebeğinize dönme hareketi çalıştırmalısınız uykusu bölünecek diye motor gelişimini engellemenize gerek yok. 🤗 Uyku yastığı edinebilirsiniz böylelikle gece uykusu daha güvenli olur bebeğiniz dönemez.