Yüzüstü Uyuyan Bebek
67 görüntüleme
M
Mehves
25 Şubat 2026 23:55
Merhaba hanımlar. Bebeğim 8 aylık ve kendi kendine yüzüstü dönüp uyumaya başladı. Yani uykusunda dönüyor. Ben çok endişeleniyorum çünkü yüz üstü yatmak çok sağlıklı değil diye biliyorum. Aranızda benzer durumu yaşayan varmı? Her düzeltmemde uyanıyor. Düzeltmezsemde içim rahat etmiyor. Bu arada bende yüzüstü yatarım ama yetişkin olduğum için dert etmiyorum fakat bebeğim için endişeleniyorum.
T
Tuğba B. ..
26 Şubat 2026 00:05
Hayır kendisi dönüyorsa düzeltmeyin. Merak etmeyin oğlum 11 aylık olacak 8aydan beri yüzüstü yatıyor
E
Esra E.
26 Şubat 2026 00:05
Bebeğim 7,5 aylık. 6 aylıktan beri yüzüstü yatıyor kafasını sağa ya da sola çeviriyor. İlk başlarda bende çok korkmuştum. Nefes alamaz bir şey olur diye geceleri saat başı kalkıyordum. Nefesini kontrol ediyordum. Sürekli düzeltiyordum ama bir dakika sonra yine yüzüstü yatıyordu. 6. ay kontrollerinde doktoruna söyledim. Doktor rahat ettiği için o pozisyona geçtiğini, artık kendini kontrol edebileceğini, burnunu kapatırsa kendi pozisyon değiştirebileceğini, sakıncalı bir şey olmadığını nasıl istiyorsa öyle uyuması gerektiğini söylemişti. Bende dediklerini yaptım ve bazen burun üstü geldiğinde kendisini düzelttiğini farkettim. Uykusu bölünmeden sabaha kadar uyuyor.

İlsu O. K.
26 Şubat 2026 00:06
Mehves Hanım Merhaba; yüzüstü yatış pozisyonu bebekler için tehlikeli bir pozisyon doğru biliyorsunuz fakat şöyle bebek dönme becerisini kazandıktan sonra çok endişelenmeyin yani kendini çevirebilir duruma geldiyse korkmayın. Genelde böyle durumda çevirmenize gerek yok deniliyor buradaki kriter dönebilmesi. (Özellikle yüz üstü yatırmak bebekleri ilk 1 yıl gözetimsiz anlarda tehlikeli) . Dönmeyi keşfettiklerinde malesef sürekli dönüyorlar :) ben bir süre 6-7 aya kadar yan yatma yastığı kullandım fakat sonra bıraktım çünkü kafasını döndürüp kendini ayarlıyordu. Şuan 11 aylık gece hep yüzüstü uyuyor. Yatağında battaniye, oyuncak, yastık gibi şeyler bulundurmayın sadece.
M
Mehves
26 Şubat 2026 00:15
Teşekkür ederim ❤️ bende düzelticem diye hep uyandırdm zaten uykusu çok iyi değil bu aralar. Ellemek te istemiyorum ama içim rahat değildi 🤗öyleyse yatsın bakalm 🤗